| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 40
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
VPLIV DELOVANJA ELEKTRO-OBLOČNE PEČI NA ELEKTROENERGETSKI SISTEM STEEL ŠTORE
Klemen Stopar, 2009, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava delovanje elektro-obločne peči v energetskem sistemu Štore Steel d. o. o. Namen magistrskega dela je predstaviti probleme, ki se v praksi med delovanjem elektro-obločne peči pojavljajo, in izdelati rešitve za odpravo le-teh. V nalogi je predstavljen tudi način izbire novega transformatorja obločne peči, katerega lastnosti morajo omogočati tako zanesljivo delovanje kot tudi možnost razvoja podjetja v smislu povečevanja proizvodnje in izboljševanja kvalitete proizvodov.
Ključne besede: električni oblok, elektro-obločna peč, transformator, prenapetosti, elektroenergetski sistem, okvare, magnetno polje
Objavljeno: 05.06.2009; Ogledov: 3712; Prenosov: 274
.pdf Celotno besedilo (7,04 MB)

6.
Vpliv delovanja vakuumskega odklopnika na transformator obločne peči v Štore Steel
Milan Guzej, 2017, magistrsko delo

Opis: Vakuumski odklopnik na napetostnih nivojih do 110 kV vse bolj nadomešča ostale izvedbe odklopnikov predvsem zaradi velike vklopne in izklopne zmogljivosti, zanesljivosti delovanja, relativno nizkih stroškov vzdrževanja in dolge življenjske dobe. Uporaba vakuumskega odklopnika je prinesla tudi določene škodljive vplive generiranja visokih prenapetosti, ki jih povzroča odklopnik pri izklopu. Poznan je pojav prehodnih povratnih napetosti pri izklopih induktivnih bremen, ki v trenutku izklopa niso obremenjena, kar pomeni, da teče relativno majhen primarni tok, ki ga vakuumski odklopnik prekine – utrga, pred naravnim prehodom toka skozi nič. Predstavljena sta dva načina izvedbe simulacij za določitev prehodnih povratnih napetosti in tokov pri izklopu induktivnega tokokroga z vakuumskim odklopnikom. Prvi način je v literaturi predstavljen z idealnim stikalom in simulacijo ponovnih vžigov. Pri drugem načinu je v nadomestnem vezju vstavljen model obloka, ki zaradi spreminjajoče upornosti obloka prekine električni tok v vezju. Za napajalni sistem pečnega transformatorja v Štore Steel, d. o. o., je v magistrskem delu predstavljeno enofazno nadomestno vezje, ki je implementirano v programskem okolju Matlab/Simulink. Pri simulacijah napetosti in tokov sta uporabljena oba načina prekinjanja tokokroga nadomestnega vezja, z uporabo idealnega stikala, ter z uporabo različnih modelov obloka (Mayr, Cassie, Schawenmaker, Schwarz …). Pri simulacijah smo opazovali pojav prenapetosti na stikalu, prenapetosti na bremenu in potek toka skozi stikalo. Rezultate simulacij smo primerjali z merjenimi vrednostmi napetosti in tokov na primarni strani pečnega transformatorja. S pomočjo poznanih merjenih potekov vrednosti napetosti in tokov je mogoče spreminjati in prilagajati parametre nadomestnega vezja na način, ki bo pri različnih pogojih izklopov induktivnega bremena z vakuumskim odklopnikom povzročala najnižje prenapetosti in tako minimalno obremenjevala izolacijo visokonapetostnih naprav.
Ključne besede: Vakuumski odklopnik, električni oblok, prehodna povratna prenapetost, transformator obločne peči, model odklopnika
Objavljeno: 27.06.2017; Ogledov: 530; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (8,44 MB)

7.
8.
Zunanje izvajanje (outsourcing) vojaške logistike na primeru 14. inženirskega bataljona Slovenske vojske
Tomaž Stopar, 2012, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo opisuje zunanje izvajanje kot pristop k iskanju poti in virov za zmanjševanje stroškov lastne dejavnosti in s tem odpiranje možnosti za iskanje novih priložnosti za razvoj. Kljub mnogim dobrim izkušnjam zunanjega izvajanja se pojavljajo tudi negativne plati, ki jih je z dobrim načrtovanjem in poglobljenim pristopom mogoče omejiti ali celo odstraniti. Glede na to, da se je zunanje izvajanje dejavnosti najbolj razvilo na civilnem področju gospodarstva, je moč največje izkušnje najti ravno tam. Tudi svetovne vojaške velesile so v procesu preoblikovanja in zmanjševanja stroškov lastne dejavnosti posegle po izločanju nebistvenih dejavnosti in s tem pridobile nove možnosti za lasten razvoj. Slovenska vojska je mlada in v procesu nastajanja ni imela vzpostavljenih lastnih zmogljivosti, zato se je zaradi pomanjkanja kadrovskih in finančnih virov morala zatekati k optimalnim rešitvam za zagotavljanje lastne dejavnosti, še posebej na področju logistike. Na posameznih področjih je bilo iskanje zunanjih partnerjev ena izmed rešitev, ki pa ni nujno najboljša in dokončna. Pri tem se je Slovenska vojska naslanjala na izkušnje in dognanja tujih vojsk.
Ključne besede: zunanje izvajanje, vojaška logistika, javno-zasebno partnerstvo, logistika Slovenske vojske
Objavljeno: 29.10.2012; Ogledov: 1063; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (895,17 KB)

9.
Donosi v slovenskih vzajemnih skladih v letu 2002 : diplomsko delo
Miran Stopar, 2004, diplomsko delo

Objavljeno: 28.09.2007; Ogledov: 1219; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (513,23 KB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.3 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici