| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 12
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
VPLIV ELEKTRONSKEGA POSLOVANJA NA KAKOVOST STORITEV V AVTERA D.O.O.
Nejc Klement, 2010, diplomsko delo

Opis: Raziskavo in potek diplomske naloge smo usmerili v raziskovanje vpliva elektronskega poslovanja B2B na kakovost storitev. Hiter razvoj elektronskega poslovanja podjetjem ponuja nove poslovne priložnosti. Elektronsko poslovanje B2B podjetjem omogoča optimizacijo posameznih delovnih procesov, s tem pa tudi možnosti izboljšanja kakovosti. Predstavljene teoretične predpostavke smo želeli povezati tudi s praktičnim primerom. V anketi, kjer je sodelovalo 20 anketirancev, smo ugotovili, da je vzpostavljeno elektronsko poslovanje B2B v podjetju Avtera d. o. o. imelo vpliv na povečanje kakovosti storitev. Poleg ankete uporabnikov aplikacije B2B pa smo v raziskavo vključili tudi zaposlene in podatke poslovanja podjetja Avtera d. o. o. Na podlagi analize interne ankete smo ugotovili, da tudi zaposleni vpeljavo aplikacije B2B povezujejo z dvigom kakovosti storitev. Z raziskavo smo na področju interne ankete ugotovili, da je uvedba aplikacije B2B pripomogla k razbremenitvi zaposlenih in zmanjšanju monotonega dela. Anketa uporabnikov pa je pokazala, da je nov sistem izboljšal kakovost poslovanja s poslovnimi partnerji: hitrejše podajanje informacij, manjše število logističnih napak, boljša sledljivost stanja naročil in njihove izvedbe itd. Na podlagi pridobljenih poslovnih rezultatov podjetja Avtera d. o. o. pa smo ugotovili, da so se po uvedbi B2B stroški poslovanja zmanjšali, število zaposlenih se kljub širjenju prodajnega asortimaja ni povečalo in najpomembnejše, da sta se povečala promet in dobiček. Skupaj s prednostmi, ki jih je povzročila vpeljava B2B, pa so se pojavile tudi težave zaradi pomanjkanja komunikacije zaposlenih s poslovnimi partnerji. Da bi si z B2B zagotovili predvsem prednosti in ne tudi težav, je podjetje Avtera d. o. o. že iskalo ustrezno rešitev za odpravo pomanjkljivosti na področju upada komunikacije in zato vpeljalo CRM.
Ključne besede: Kakovost, kakovost storitev, zadovoljstvo kupcev, B2B, CRM
Objavljeno: 18.01.2011; Ogledov: 2200; Prenosov: 152
.pdf Celotno besedilo (988,18 KB)

3.
MODEL SODELOVANJA PACIENTA PRI POSTAVLJANJU MEDICINSKIH DIAGNOZ V POVEZAVI S POVIŠANIM KRVNIM TLAKOM
Nejc Klement, 2013, magistrsko delo

Opis: Raziskavo magistrske naloge smo usmerili v optimizacijo sistema za ocenjevanje stanja pacienta v povezavi z visokim krvnim tlakom. Aplikacija omogoča izboljšan pregled nad zgodovino stanja pacienta. Razvoj aplikacije je bil tesno povezan s teoretičnimi predpostavkami. Število smrti, ki so povezane z zvišanim krvnim tlakom, je v primerjavi z ostalimi vzroki za smrt v Sloveniji na prvem mestu. Tudi v ostalih razvitih državah je zvišan krvni tlak v samem vrhu vzrokov za smrt. Ravno zaradi tega smo razvili aplikacijo, ki bi lahko pripomogla k znižanju števila smrti, povezanih z zvišanim krvnim tlakom. S pomočjo programske rešitve Dexi smo razvili strukturo, ki zajema teoretične dejavnike za zvišan krvni tlak. Struktura je bila razvita s ciljem, da pacient s svojim ustreznim izpolnjevanjem pripomore k optimalni oceni stanja. S pomočjo intervjuja, ki smo ga opravili z gospodom Zvonkom Rauberjem, smo pridobili podatke o dejavnikih tveganja za visok krvni tlak. Poleg dejavnikov nam je gospod Rauber pomagal pri postavljanju teže pomembnosti posameznih dejavnikov. Dejavnike tveganja in njihove vrednosti smo nato preslikali na samo aplikacijo. Sprva smo pridobljene podatke vnesli v programsko rešitev Dexi in kasneje tudi v spletno aplikacijo. Ugotovili smo, da aplikacija lahko pripomore k podajanju splošne in podrobne ocene o stanju pacienta. Predvsem pa se prednost kaže v zagotavljanju zgodovine podatkov. Dokazali smo, da bi pacienti sami lahko pripomogli k pridobivanju podatkov, ki bi omogočali boljše podajanje diagnoze zdravnika o zdravstvenem stanju pacienta. To pomeni, da smo del odgovornosti za pridobivanje podatkov, ki so pomembni za podajanje diagnoze, prenesli na paciente. V zaključnem poglavju pa smo predstavili možnosti nadaljnjega razvoja aplikacije. Prav tako smo aplikaciji dodali dodatne funkcionalnosti, ki bi lahko pozitivno vplivale na osveščanje pacientov, pravilno rabo aparatov za merjenje krvnega tlaka in vodenje merjenj.
Ključne besede: visok krvni tlak, spletna aplikacija, dejavniki tveganja
Objavljeno: 10.12.2013; Ogledov: 1161; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

4.
PROJEKTIRANJE IN DIMENZIONIRANJE KOMPONENT UHF (DVB-T) ANTENSKEGA SISTEMA ZA PRIZEMELJSKO TELEVIZIJO
Simon Klement, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen potek projektiranja, izdelave simulacij in izbire komponent UHF (DVB-T) antenskega sistema na podlagi zahtev in podatkov naročnika. Predstavljeni so osnovni gradniki antenskega sistema in njihove funkcije v sistemu. V nadaljevanju je prikazana simulacija sevalnih karakteristik antenskega sistema v programskem orodju Emlab Evolution in načrtovanje preklopnega polja v programskem orodju Autodesk Mechanical Desktop. Sledila je izdelava vezalnega načrta in sestavnice celotnega sistema. V sklepnem delu je prikazana montaža antenskega sistema na testni antenski stolp, meritve horizontalnega diagrama ter končna montaža na objektu s pomočjo helikopterja.
Ključne besede: digitalna prizemeljska televizija (DVB-T), antena, antenski sistem, projekt, oddajnik
Objavljeno: 12.01.2011; Ogledov: 2054; Prenosov: 201
.pdf Celotno besedilo (5,60 MB)

5.
6.
ANALIZA SIMULINKOVIH PROGRAMSKIH MODELOV VETRNIH ELEKTRARN
Klement Kralj, 2015, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je analiza Simulinkovih programskih modelov vetrnih elektrarn. Predstavljeni so različni modeli vetrnih elektrarn, od takih z generatorjem s kratkostično kletko, sinhronskim pa do dvojno napajanega asinhronskega generatorja. Najprej smo preučili parameter posameznega modela ter ugotovili kdaj ga lahko uporabimo. Zatem smo izvedli simulacije različnih obratovalnih stanj. Bila je izvedena podrobna analiza fazorskega in dinamičnega modela dvojno napajanega asinhronskega generatorja ter izpostavljene razlike med njima.
Ključne besede: vetrne elektrarne, simulinkovi modeli, dvojno napajan asinhronski generator, simulacije
Objavljeno: 14.07.2015; Ogledov: 618; Prenosov: 95
.pdf Celotno besedilo (2,34 MB)

7.
E-learning within the framework of the Czech university system
Milan Klement, Jiří Dostál, 2013, pregledni znanstveni članek

Opis: During the last few years, e-learning has become an integral part of tertiary education systems, not only within the framework of blended, but, to an increasingly larger extent, also of full-time study modes, accredited and implemented at Czech universities. However, along with its large-scale deployment, a number of problems have emerged, which resulted in the formulation of new research hypotheses. Among the most important ones are those regarding the influence of e-learning on the quality of education, the efficient ways of motivating and mobilizing students, and the creation and development of particular competences. There are many external, as well as internal influencing factors, acting more or less covertly, to a greater or lesser intensity. It is highly desirable to identify, describe, analyze, and minimize or maximize their influence in order to prevent them from having a massive negative impact, conditioned by fashion trends, on the quality of tertiary education.
Ključne besede: e-learning, e-learning development, learning theories, information and communication technologies, Bologna declaration
Objavljeno: 21.12.2015; Ogledov: 339; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (728,22 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

8.
Primary school students´ and teachers´ opinions about interactive boards and their possible utilization in tuition
Milan Klement, Martina Rešková, 2012, izvirni znanstveni članek

Opis: Nowadays, the utilization of information and communication technologies in all types of schools has become obvious. Information and communication technologies bring a significant number of positive effects which appropriately complete and support education. The generally declared necessity for integration of new media and new educational technologies into the educational process is a prerequisite for further development of pedagogical sciences and practice. Since, in this context, it is essential to promote new didactic techniques and methods derived from them, it is equally important to follow the development of target groups opinions and attitudes. As the authors of the presented study are not aware of an overall study dealing with this issue, we have decided, based on research execution, to find out primary school students and teachers opinions about the introduction of modern didactic tools such as interactive boards into teaching practice. The presented study introduces the progress, the process, and the results of this significant research.
Ključne besede: didactic tools, ICT, interactive boards, digital presentation, digital technology, multimedia
Objavljeno: 22.09.2017; Ogledov: 244; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (190,91 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

9.
Prenova grajske pristave pri Gradu na Goričkem
Peter Klement, 2015, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Grajska pristava je del zgodovinskega vaškega jedra, imenovanega po zaselku Gornji Grad, ki ga še tvorijo park z grajskim poslopjem in sosednje hiše. Namen projektne naloge je pripraviti predlog obnove grajske pristave, upoštevajoč širši pomen in pridobitev za okolico. Z uvedbo nove namembnosti, s pravilno izbiro prenove in z oblikovanim potrebnim dodatkom osnovni stavbi bo ustvarjeno okolje, ki bo povezalo delno že obnovljeni sosednji grad s parkom kot tudi stavbe v zaselku Gornji Grad. Stavba z okolico bo tako oživljena po nekdanji podobi.
Ključne besede: Grad na Goričkem, pristava, grad, Goričko, prenova, dediščina, zgodovisko jedro, center šolskih in obšolskih dejavnosti
Objavljeno: 17.08.2015; Ogledov: 1093; Prenosov: 163
.pdf Celotno besedilo (103,58 MB)

10.
Translation of Characteristics of African American Vernacular English in Kathryn Stockett´s Novel The Help
Ana Klement, 2016, diplomsko delo

Opis: The thesis is an overall view over translation of African American Vernacular English (AAVE) in the novel The Help by an American author Kathryn Stockett and in the translation Služkinje by Dušanka Zabukovec. Main purposes of the thesis are to present literary translation, standard and non-standard language, introduce dialect, sociolect and idiolect and the translation of those lects; introduce AAVE: its socio-linguistic context and its origin, AAVE in literature and its general characteristics; get familiarized with the American author Kathryn Stockett and her work The Help and the translator Dušanka Zabukovec with the translation Služkinje; furthermore, introduce socio-historical setting of the original novel, plot summary, main themes and language in the novel. Purposes of the second part of the thesis are to introduce the methodology for observation of translation and present the comprehensive analysis of translation of characteristics of AAVE in the original and translated text; and explore, define and support as many examples of characteristics of AAVE as possible. The analysis performed in this thesis has shown that characteristics of AAVE from the original novel are not maintained in the translation and that emotional and psychological reaction of an American reader and a Slovene reader are not the same, since language – AAVE – plays a significant role in the original text. The last part of the thesis presents some solutions and suggestions to maintain or, at least, show the existence of characteristics of AAVE in the Slovene novel Služkinje.
Ključne besede: African American Vernacular English, literary translation, non-standard language, the novel The Help, the novel Služkinje, linguistic style and register
Objavljeno: 03.05.2016; Ogledov: 942; Prenosov: 83
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici