| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ELEKTRONSKI UČBENIK O RAZVOJU RAČUNALNIŠTVA
Aljoša Kavčič, 2009, diplomsko delo

Opis: Veliko ljudi se ne zaveda, kako skromni so bili začetki računalništva, vseeno pa brez njih ne bi bilo stopnje razvoja, kot ga poznamo danes. Zdi se nam, da gre za zelo zanimivo področje, zato smo se za diplomsko nalogo odločili izdelati elektronski učbenik o tej temi. S pomočjo multimedije, ki nam jo elektronski učbeniki nudijo, je lahko snov predstavljena bolj zanimivo, kot smo je vajeni v klasičnih učbenikih. Naš elektronski učbenik tako preprosto, zanimivo in nazorno predstavlja zgodovino računalništva, ki pa ne vključuje samo razvoja strojne opreme, ampak tudi programsko opremo. Poudarek v učbeniku temelji na strojni opremi, a smo en del namenili tudi predstavitvi zgodovine programiranja in priljubljenih operacijskih sistemov. V diplomski nalogi si bomo ogledali tudi e-izobraževanje ter razlago, kako je naš elektronski učbenik nastajal. Za lažje predstavljanje si bo možno ogledati številne slike. Za konec pa bo tu še anketa o elektronskih učbenikih s pripadajočo analizo.
Ključne besede: Elektronski učbenik, razvoj računalništva, CourseLab, e-izobraževanje
Objavljeno: 22.10.2009; Ogledov: 2037; Prenosov: 315
.pdf Celotno besedilo (2,74 MB)

2.
REORGANIZACIJA POSLOVANJA ODVETNIŠKE PISARNE
Aljoša Kavčič, 2011, diplomsko delo

Opis: Tradicionalna odvetniška pisarna razvoju pisarniškega poslovanja ni sledila v zadostni meri niti ga ni dovolj spremljala. Posamezne odvetniške pisarne so svoje poslovanje sicer prenovile, vendar le toliko, da so do neke mere zadovoljile svoje lastne potrebe. V diplomskem delu želim predstaviti reorganizacijo poslovanja odvetniške pisarne, v kateri sem trenutno zaposlen. Teoretično znanje, pridobljeno tekom študija na fakulteti, sem imel priložnost preizkusiti v praksi, in sicer tako da sem prisostvoval in aktivno sodeloval v celostni prenovi odvetniške pisarne. Projekt nam je vzel veliko časa, idejnega dela, raziskovanja teorije, iskanja kreativnih, inovativnih rešitev, saj ni smel vplivati na tekoče delo. Potrebno je bilo skrbno načrtovati in predvidevati, kako bo videti delovno mesto, pri tem upoštevati, kaj se od zaposlenega na tem delovnem mestu pričakuje in mu omogočiti optimalne pogoje dela. Za majhno pisarno je značilno, da nima posebej organiziranih in izdelanih delovnih procesov in kadrovskih rešitev, zato se je bilo potrebno poleg s prenovo prostorov in novo zunanjo podobo ukvarjati tudi s temi problemi. Menim, da smo projekt prenove uspešno zaključili, s tem pa ne mislim, da je se je proces ustavil, ker pisarna in procesi, ki se odvijajo v njej ob upoštevanju novih zakonodaj in trendov, nikoli ne počivajo.
Ključne besede: organizacija, pisarniško poslovanje, delovno mesto, odvetniška pisarna
Objavljeno: 20.07.2011; Ogledov: 1690; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (10,64 MB)

3.
MODEL ZA VREDNOTENJE OBMORSKIH TURISTIČNIH DESTINACIJ
Aljoša Kavčič, 2013, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo prikazuje večparametrski odločitveni model za ocenjevanje obmorskih turističnih destinacij. Za njegovo izgradnjo smo uporabili programsko orodje DEXi. Zanj smo se odločili zato, ker nam omogoča funkcionalnosti, ki nas ob pravilni uporabi lahko pripeljejo do dobre ocenitve turističnih destinacij. Model je sestavljen iz dveh odločitvenih dreves. S prvim ocenimo obmorsko turistično destinacijo kot celoto. V primeru, da je končna ocena destinacije dobra, nato uporabimo še drugo odločitveno drevo. S tem drevesom ocenimo enega ali več hotelov, ki se nahajajo na ocenjevani destinaciji. Model je bil narejen za eno izmed slovenskih turističnih agencij, zaradi česar smo želeli, da upošteva prioritete slovenskih turistov, ko se odpravljajo na počitnice na morje. Da bi prišli do teh informacij, smo izvedli anketo. Dobljene rezultate prioritet smo v modelu upoštevali tako, da smo dali tistim kriterijem, ki so ljudem pri destinacijah zelo pomembni, večjo težo kot tistim, ki so jim manj pomembni.
Ključne besede: Izbira turistične destinacije, Turistična agencija, Večparametrsko odločanje
Objavljeno: 11.10.2013; Ogledov: 1191; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (2,47 MB)

Iskanje izvedeno v 0.04 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici