SLO | ENG

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 88
Na začetekNa prejšnjo stran123456789Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj procesov v IT po standardu 17799 (27000) : diplomsko delo univerzitetnega študija
Janja Žlebnik, 2006, diplomsko delo

Ključne besede: ISO 17799, proces, varnost
Objavljeno: 31.03.2008; Ogledov: 2183; Prenosov: 161
.pdf Celotno besedilo (408,05 KB)

2.
3.
4.
5.
6.
7.
SPLETNA REŠITEV ZA IZRAČUN MODELOV MNOŽIČNE STREŽBE
Miha Rekar, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava izdelavo spletne rešitve za izračun stohastičnih modelov množične strežbe. Gre za matematične modele, kjer imamo proces prihoda strank ter proces strežbe. Če strežba ni dovolj hitra, se tvorijo vrste. Pojavi se potreba po analizi sistema strežbe z namenom izboljšanja njegove učinkovitosti. Namen naše naloge je ponuditi enostaven ter hiter spletni vmesnik za izračun teh sistemov. Aplikacija je v prvi vrsti namenjena študentom Fakultete za organizacijske vede, ki se s temi modeli srečajo v tretjem letniku študija. Njim želimo olajšati računanje tako, da jim ponudimo enostaven način za preverjanje rezultatov. Prav tako je aplikacija namenjena lastnikom oziroma upravljavcem takšnih sistemov v realnosti. Njim želimo približati te teoretične osnove ter jim tako pomagati pri odločitvah, ki zadevajo delovanje njihovih sistemov. Spletna aplikacija je bila narejena v programskih jezikih HTML, CSS, PHP ter JavaScript, za upravljanje z bazo pa smo uporabili MySQL. Pri programiranju smo si pomagali s programskima orodjema Panic Coda in MacRabbit CSSEdit, za izdelavo grafičnih elementov aplikacije pa smo uporabili še Adobe Photoshop.
Ključne besede: Programska rešitev, Spletna aplikacija, Stohastični proces, Sistem množične strežbe
Objavljeno: 25.09.2009; Ogledov: 2267; Prenosov: 232
.pdf Celotno besedilo (2,83 MB)

8.
ANALIZA VARNOSTI INFORMACIJSKEGA SISTEMA RAČUNOVODSKEGA SERVISA
Lea Berčič, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je izvedena analiza varnosti informacijskega sistema računovodskega servisa. Naloga je razdeljena na dva večja sklopa, teoretičnega in praktičnega. Teoretični del zajema osnovne pojme s področja informacijske varnosti, opis podjetja in njegovega informacijskega sistema ter poslovnih procesov. Praktični del zajema popis vseh dobrin informacijskega sistema, ocene njihove vrednosti in stopnje ranljivosti, seznam možnih groženj z ocenami pogostosti uresničitve ter kvalitativno analizo tveganj. Na podlagi rezultatov analize tveganj so podani predlogi izboljšav. Izvedena je tudi primerjava izsledkov analize varnostnih tveganj in obstoječega dokumenta »Informacijska varnostna politika«.
Ključne besede: informacijski sistem, varnost, dobrine, analiza tveganj, varovalni ukrepi
Objavljeno: 24.09.2009; Ogledov: 1889; Prenosov: 168
.pdf Celotno besedilo (565,99 KB)

9.
ANALIZA STEGANOGRAFSKIH ORODIJ ZA SKRIVANJE SPOROČIL V SLIKE
Anže Rant, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava skrivno komuniciranje z uporabo informacijskih tehnologij. Kadar zgolj zaščita podatkov pred branjem ne zadostuje in želimo prikriti obstoj določenih informacij, se lahko za komuniciranje poslužimo steganografskih orodij, ki omogočajo skrivanje sporočil v različne digitalne medije. V teoretičnem delu diplomske naloge je podrobneje predstavljen pojem steganografija, njena zgodovina, princip delovanja steganografskih orodij, načini za varno komuniciranje ter različne steganografske metode. Predstavljene so tudi metode stegoanalize in stegoanalitska orodja. V praktičnem delu je bilo testiranih pet steganografskih orodij s petimi različnimi metodami za zaznavo skrivnih sporočil. Z uporabo stegoanalitskih orodij sem ugotavljal, kako učinkovito so steganografska orodja skrila skrivna sporočila. Na koncu sem določil uporabnost orodij glede na različne kriterije. Rezultati učinkovitosti so pokazali, da so steganografska orodja primerna predvsem za domačo uporabo, za integracijo v podjetja pa bi bilo potrebno uvesti nekaj sprememb.
Ključne besede: steganografija, stegoanaliza, steganografska orodja, stegoanalitska orodja, učinkovitost
Objavljeno: 01.12.2009; Ogledov: 1717; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (16,38 MB)

10.
ANALIZA VARNOSTI INFORMACIJSKEGA SISTEMA V PODJETJU STROKA PRODUKT D.O.O.
Kočan Aldin, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sem izvedel analizo varnosti informacijskega sistema v podjetju Stroka Produkt d.o.o. PE Ljubljana, kjer sem tudi zaposlen. V nalogi sem podal teoretične osnove s področja varnosti, predstavil sem podjetje in opisal njegov informacijski sistem. Analiza je narejena s popisom dobrin, njihovim vrednotenjem ter popisom groženj in ranljivosti, ki je skladna s starim standardom BS 7799 ter sedanjim ISO 27001 standardom. Z izvedeno analizo tveganja sem poizkusil izpostaviti kritična področja v podjetju ter podal predloge za izboljšavo in zmanjševanje tveganj. Z uvedbo teh ukrepov bi v obravnavanemu podjetju bistveno izboljšali varnost njihovega informacijskega sistema ter pripomogli k učinkovitejšemu poslovanju.
Ključne besede: varnost informacijskega sistema, analiza tveganja, grožnje, ranljivost, varovalni ukrepi.
Objavljeno: 14.12.2009; Ogledov: 2506; Prenosov: 214
.pdf Celotno besedilo (903,96 KB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici