| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Primerjalna analiza sodobnih video nadzornih sistemov in njihova implementacija
Aleksandar Dojčinović, 2014, magistrsko delo

Opis: Statistike v Sloveniji in svetu beležijo stalni porast stopnje kriminala v vseh oblikah, zato zadnje čase vse več ljudi poskuša zavarovati sebe in svoje premoženje s primernim načinom varovanja. Namen varovanja je zaščita premoženja pred odtujitvijo in/ali zaščita območja pred nedovoljenim vstopom ali posegom. V praksi je najbolj pogost način varovanja videonadzorni sistem, ki podaja vizualne informacije – sliko, ki zagotavlja veliko uporabnih informacij. Magistrsko delo obravnava probleme sodobnih videonadzornih sistemov in njihovih implementacij. Ljudje se vse bolj zavedajo pomena varnosti in samega varovanja. Vsak, ki je bil kdaj žrtev premoženjskih ali drugačnih oblik kaznivih dejanj, prične razmišljati o postavitvi varnostnih oziroma videonadzornih sistemov. Sodobna informacijsko-komunikacijska tehnologija omogoča nove možnosti uporabe pametnih naprav, hkrati pa se je strojna oprema v zadnjem času močno pocenila. Namen magistrske naloge je raziskati, enostavno opisati in predstaviti prednosti in slabosti sodobnih videonadzornih sistemov ter jih kasneje implementirati v dve študiji primera. Cilj naše magistrske naloge je analizirati ter teoretično in tudi praktično utemeljiti stroškovno ugoden in učinkovit videonadzorni sistem za potrebe varovanja stanovanj in podjetij. V magistrski nalogi je predstavljena tudi realizacija lokalnega računalniškega omrežja za potrebe profesionalnega videonadzora za dve študiji primera. Pri pisanju magistrske naloge smo si pomagali z analizo primarnih in sekundarnih virov, s primerjalno analizo in študijo primera, kjer smo na podlagi kritične analize zbranih podatkov podali končno oceno. Med seboj smo primerjali sodobne videonadzorne sisteme različnih ponudnikov. Na podlagi analize smo izbrano rešitev implementirali v dveh različnih podjetjih. Ob implementaciji smo odkrili veliko napak, ki jih redko zasledimo v teoriji. Implementacija videonadzornega sistema v vsakem podjetju je zgodba zase. V magistrski nalogi smo želeli odkriti napake pri implementaciji v realnosti in jih osvetliti.
Ključne besede: Videonadzorni sistemi, varovanje, IP kamere, zasebnost, študija primera.
Objavljeno v DKUM: 25.09.2014; Ogledov: 1677; Prenosov: 327
.pdf Celotno besedilo (2,18 MB)

2.
RAZPOREJANJE PROIZVODNJE Z METODO ISKANJA S TABUJI
Aleksandar Dojčinović, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava problem dinamičnega razvrščanja proizvodnje v malih in srednje velikih podjetjih, ki je eden izmed najbolj zahtevnih kombinatoričnih optimizacijskih problemov. Praktična vrednost razvrščanja se kaže neposredno pri večanju izkoristka proizvodnih resorjev ter s tem povezanem nižanju proizvodnih stroškov podjetja. V praksi izvajamo optimizacije aproksimativno, s čimer dobimo rezultate blizu optimalne rešitve v času, ki je sicer praktično sprejemljiv za planiranje in realizacijo proizvodnje. Cilj naše diplomske naloge je razviti in teoretično utemeljiti stroškovno ugoden in učinkovit sistem za potrebe razvrščanja proizvodnje v malih in srednje velikih podjetjih, na katerem sloni naša izvedba lokalnega iskanja. Sistem omogoča dinamično razvrščanje naročil v proizvodnji na podlagi metahevristične metode iskanja s tabuji. V delu najprej opišemo osnovne pojme iz teorije proizvodnje, razporejanja, modeliranja in simulacije, ki so potrebni za nadaljnje razumevanje tega dela. Sledi opis optimizacijskih metod, s katerimi se lahko problema razporejanja lotimo. Posebno poglavje posvetimo splošni predstavitvi metode iskanja s tabuji, na kateri sloni to diplomsko delo. V nadaljevanju opišemo razvoj metode iskanja s tabuji za potrebe razporejanja proizvodnje. Na koncu predstavimo rezultate in izvedemo diskusijo ter podamo zaključke.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE • dinamično razporejanje proizvodnje • iskanje s tabuji • razvrščanje procesov • kombinatorična optimizacija • iskanje lokalnega minimuma
Objavljeno v DKUM: 14.12.2009; Ogledov: 2957; Prenosov: 291
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

Iskanje izvedeno v 1.69 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici