| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Subvencioniranje šolskih vozovnic za dijake in študente v železniškem prometu : diplomsko delo
Dževahira Antić, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo se omejili predvsem na problematiko šolskih vozovnic v ţelezniškem potniškem prometu, saj menimo, da večina dijakov in študentov ne ve, kakšne popuste in ugodnosti lahko koristijo v ţelezniškem prometu. S pričetkom šolskega pouka je potrebno poskrbeti tudi za prevoz od kraja bivanja do kraja šolanja. Za vse tiste, ki ne stanujejo v dijaških ali študentskih domovih, pomeni to vsakodnevni prevoz od doma do kraja, kjer je šola in nazaj. Prevoz z vlakom je v tem primeru zelo dobra izbira, saj Slovenske ţeleznice d.o.o., kot nacionalni ţelezniški prevoznik, ţe tradicionalno nudijo moţnost cenejšega prevoza z vlakom. Da bi se izognili vsakodnevnim nakupom ter prihranili na času posameznika, je najboljša izbira vsekakor nakup šolske abonentske vozovnice za dijake, vajence in študente, ki jih prodajajo na ţelezniških potniških blagajnah od 20. avgusta dalje za posamezno šolsko leto. Upravičenci, kot npr. dijaki, vajenci in študentje višjih šol zaprosijo za subvencijo k ceni mesečne vozovnice, ki jo je vpeljal pravilnik o subvencioniranju mesečnih vozovnic. Namen diplomske naloge je predstaviti rešitev za prodajo šolskih vozovnic v ţelezniškem potniškem prometu in s tem posledično pridobiti še več potnikov, ki bi lahko potovali ceneje in ugodneje v notranjem prometu.
Ključne besede: dijaki, študentje, šolske vozovnice, železniški promet, subvencioniranje
Objavljeno: 04.05.2011; Ogledov: 2089; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (3,48 MB)

2.
3.
PRIMERJAVA PROGRAMSKIH ORODIJ ZA STATISTIČNO PREIZKUŠANJE DOMNEV O POVPREČNI VREDNOSTI V POSLOVNIH VEDAH
Peter Antić, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga prikazuje primerjavo različnih tako komercialnih kot odprtokodnih orodij za statistične analize, ki smo jih opravili na preprostih zgledih iz poslovnih ved. Zaradi obsega smo se omejili le na preizkušanje domnev o povprečni vrednosti (t-testi in ANOVA) s pomočjo programskih orodij Excel, SPSS, PSPP, Rexcel in R. Ugotavljamo, da se primerjana orodja veliko bolj razlikujejo po ceni in dostopnosti kot pa uporabnosti in prijaznosti uporabniku.
Ključne besede: primerjava, komercialni program, odprti program, t-test enega vzorca, t-test dveh neodvisnih vzorcev, t-test dveh odvisnih vzorcev, ANOVA
Objavljeno: 26.03.2014; Ogledov: 1307; Prenosov: 214
.pdf Celotno besedilo (19,06 MB)

4.
INSTITUT NUJNEGA SOSPORNIŠTVA V SODNI PRAKSI
Sara Antić, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je obravnavan institut nujnega sosporništva, obravnavan je tako z vidika teorije kot z vidika prakse. Gre za institut po katerem morajo osebe, za katere pravila materialnega prava določajo, da so nujni sosporniki, sodelovati v pravdi, bodisi na aktivni bodisi na pasivni strani, ker se v nasprotnem primeru šteje, da ni tožena prava stranka. V uvodnem poglavju je obravnavana teoretična stran instituta sosporništva in njegove variacije, v nadaljevanju pa se delo usmerja v obravnavo instituta nujnega sosporništva, pri čemer se omejuje na njegove učinke, ki se odražajo v pravdi ter v razmerju med nujnimi sosporniki. Zadnje poglavje je namenjeno predstavitvi sodne prakse na področju dednega, družinskega, stvarnega in obligacijskega prava, kamor sem povzela ugotovitve, do katerih sem prišla na podlagi predelane sodne prakse. Bralec tega dela lahko spozna pomen nujnega sosporništva, oblike sosporništva, se seznani s teorijo tega materialnega instituta ter se skozi prizmo sodne prakse seznani s pomenom, ki ga nosi institut v slovenskem pravnem redu. Sestava diplomskega dela bralcu omogoča, nadaljni poglobljen študij instituta nujnega sosporništva.
Ključne besede: sosporništvo, nujno sosporništvo, sodna praksa, aktivna legitimacija, pasivna legitimacija, Zakon o pravdnem postopku, materialano pravo, procesno pravo
Objavljeno: 18.12.2014; Ogledov: 1343; Prenosov: 835
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

5.
A model of tool wear monitoring system for turning
Aco Antić, Goran Šimunović, Tomislav Šarić, Mijodrag Milošević, Mirko Ficko, 2013, izvirni znanstveni članek

Opis: Acquiring high-quality and timely information on the tool wear condition in real time, presents a necessary prerequisite for identification of tool wear degree, which significantly improves the stability and quality of the machining process. Defined in this paper is a model of tool wear monitoring system with special emphasis on the module for acquisition and processing of vibration acceleration signal by applying discrete wavelet transformations (DWT) in signal decomposition. The paper presents a model of the developed fuzzy system for tool wear classification. The system comprises three modules: module for data acquisition and processing, module for tool wear classification, and module for decision-making. The selected method for feature extraction is presented within the module for data classification and processing. The selected model for the fuzzy classifier and classification in experimental laboratory conditions is shown within data classification and clustering. The proposed model has been tested in longitudinal and transversal machining operations.
Ključne besede: artificial intelligence, tool wear monitoring, feature extraction
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 458; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (1,87 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

6.
Evropski nalog za zamrznitev bančnih računov kot sredstvo za poenostavljeno izterjavo čezmejnih denarnih terjatev
Sara Antić, 2018, magistrsko delo/naloga

Opis: V magistrskem delu je obravnavan evropski nalog za zamrznitev bančnih računov. Gre za nov evropski institut, ki ga je v slovenski pravni red prinesla Uredba (EU) št. 655/2014 Evropskega parlamenta in Sveta o določitvi postopka za evropski nalog za zamrznitev bančnih računov z namenom olajšanja čezmejne izterjave dolgov v civilnih in gospodarskih zadevah, ki se je začela uporabljati 18. 1. 2017. Gre za ukrep, s pomočjo katerega lahko upniki dosežejo zamrznitev bančnih računov svojih dolžnikov v katerikoli izmed sodelujočih držav članic Evropske unije. V uvodnem poglavju so predstavljeni teoretični vidiki naloga za zamrznitev, kot jih določa Uredba (EU) št. 655/2014, in analiza Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-L) s poudarkom na dodanem 25. poglavju z naslovom »Čezmejna zamrznitev bančnih računov«, ki je bilo dodano, da bi omogočilo učinkovitejše izvajanje Uredbe (EU) št. 655/2014. V nadaljevanju se magistrsko delo ukvarja z ukrepi zavarovanja po prenovljeni Uredbi (EU) št. 1215/2012 in nacionalnima ukrepoma zavarovanja (začasna in predhodna odredba), pri čemer je poudarek na sodni praksi slovenskih sodišč. Zadnje poglavje je namenjeno primerjavi naloga za zamrznitev z že uveljavljenimi ukrepi zavarovanja po Uredbi (EU) št. 1215/2012 in ukrepi zavarovanja po Zakonu o izvršbi in zavarovanju. Bralec tega dela lahko spozna pomen in namen naloga za zamrznitev, njegovo uporabnost v vsakdanji praksi ter razmerje z nacionalnimi ukrepi zavarovanja in njihovo čezmejno izvršitvijo pred sprejetjem Uredbe (EU) št. 655/2014.
Ključne besede: evropski nalog za zamrznitev bančnih računov, nalog za zamrznitev, blokada bančnega računa, začasna odredba, predhodna odredba, začasni ukrepi, ukrepi zavarovanja, postopek ex parte, čezmejni primer, izvršba
Objavljeno: 20.07.2018; Ogledov: 724; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (1,28 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici