| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Testiranje aplikacijskih programskih vmesnikov in sprotna integracija programske kode
Žan Sovinc, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je prikazano testiranje aplikacijskega programskega vmesnika, prikazovanje pokritosti testirane programske kode ter vzpostavitev cevovoda v servisu GitLab, kateri je zadolžen za sprotno integracijo in objavo aplikacije. Predstavil sem različne načine in vrste pisanja testov, opisal vse uporabljene knjižnice in aplikacije, ter prikazal uporabo in potek dela. Nalogo pa zaključimo s prikazom rezultatov.
Ključne besede: aplikacijski programski vmesnik, testi, pokritost programske kode, avtomatizirana integracija in objava programske kode
Objavljeno: 13.11.2019; Ogledov: 424; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (966,66 KB)

2.
Sistem svetlobnega vodenja embaliranja in linija ct07 v bsh hišni aparati d.o.o. nazarje
Tomaž Sovinc, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega predstavitev nove proizvodne linije s kodnim imenom CT07 v podjetju BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje. Na tej liniji se bo proizvajala nova naprava Cook Processor. Podrobneje spoznamo sistem svetlobnega vodenja embaliranja oz. »pick-to-light« sistem. Za sistem se je uporabil krmilnik Unitronics Vision430 in ustrezni razširitveni pretvornik ter razširitveni modul. Za potrebe sistema je bil izdelan uporabniški vmesnik, ki ga lahko nastavljamo s pomočjo zaslona na dotik. Podrobneje so predstavljene komponente, ki so bile uporabljene pri izgradnji sistema. Predstavljen je tudi rezultat, ki je bil dosežen v poizkusnih serijah na liniji.
Ključne besede: Sistem svetlobnega vodenja, embaliranje, krmilnik, svetlobni senzor
Objavljeno: 19.09.2019; Ogledov: 367; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (3,56 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
VBODI PRI ZDRAVSTVENIH DELAVCIH
Metka Sovinc, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo analizira vbode pri zdravstvenih delavcih v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. V teoretičnem delu smo opisali ostre predmete v zdravstvu, incidente in najpogostejše vzroke zanje, ravnanje z ostrimi predmeti in ravnanje ob vbodu z ostrim predmetom. V empiričnem delu je bila s pomočjo anonimnega vprašalnika izvedena raziskava na vzorcu 50 naključno izbranih zdravstvenih delavcev v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Cilj raziskave je bil ugotoviti, ali zdravstveni delavci ukrepajo pravilno pri ravnanju z ostrimi predmeti. V okviru diplomskega dela se želimo prepričati, ali zdravstveni delavci po vbodu z okuženim ostrim predmetom ravnajo ustrezno. Zdravstveni delavci so v 96 % pri rokovanju z ostrimi predmeti vedno pazljivi. Kljub temu ne uporabljajo zaščitnih rokavic pri intervencijah, pri katerih bi lahko prišli v stik s pacientovo krvjo; ne zaščitijo si kožnih poškodb z neprepustnim (vodotesnim) obližem in/ali zaščitnimi rokavicami. Pokrivajo okrvavljene injekcijske igle z zaščitnim tulcem, kljub temu da so seznanjeni z izpostavljenostjo vboda pri tem. Zaposleni so se v 57 % zbodli z okrvavljeno injekcijsko iglo. Petina teh ni prijavila incidenta zaradi prepričanosti, da pacient, čigar igla je bila okrvavljena, ni bil okužen. Četrtini se je postopek prijave zdel prezapleten. Po vbodu z okrvavljenim ostrim predmetom zaposleni ne ravnajo pravilno. Raziskava je pokazala, da so zdravstveni delavci seznanjeni s pravilnim ravnanjem z ostrimi predmeti, vendar ne upoštevajo predpisov o tem, kako jih ustrezno uporabljati.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: vbodi, ostri predmeti, zdravstveni delavec, incident
Objavljeno: 01.09.2016; Ogledov: 1840; Prenosov: 287
.pdf Celotno besedilo (735,02 KB)

4.
VRLINE V POSLOVNEM SVETU: RADODARNOST
Darinka Sovinc, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava problematiko vrlin v poslovnem svetu, s posebnim poudarkom na radodarnosti. V teoretičnem delu je osnovni namen predstaviti pojem vrline in radodarnost kot ene izmed njih ter jo povezati z utilitarizmom in deontološko teorijo. Osredotočili smo se na poslovno etiko, ki smo jo poskušali povezati z nekaterimi etičnimi teorijami. Poskušali smo ugotoviti prisotnost vrlin v poslovnem svetu in ali je možno govoriti o prisotnosti radodarnosti v poslovnem svetu. Izhajali smo iz primerjave etičnih kodeksov in ugotavljanja, ali je vrlina radodarnosti prisotna oziroma zapisana v etičnih kodeksih. Trdimo lahko, da podjetja, ki oblikujejo in spoštujejo etični kodeks, prepoznavajo človeške odnose in etiko kot dodano vrednost. Podjetja, ki cenijo svoje zaposlene in jih spoštujejo, posledično od njih pričakujejo pripadnost in lojalnost, s čimer pa si na dolgi rok zagotovijo višjo delovno uspešnost in boljše poslovne rezultate.
Ključne besede: etika, morala, vrline, radodarnost, poslovna etika, etični kodeksi.
Objavljeno: 18.03.2016; Ogledov: 1011; Prenosov: 163
.pdf Celotno besedilo (715,70 KB)

5.
Izvedba transporta živih živali v Kmetijski zadrugi Šaleška dolina
Martina Sovinc, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu bomo najprej predstavili teorijo, ki zadeva prevoze živih živali v posameznih transportnih vejah in pravno ureditev na področju Slovenije in tudi Evrope. Svet Evropske skupnosti je leta 2004 sprejel uredbo, ki velja za celo Evropo in se nanaša na zaščito živali med prevozom in postopki povezanimi z njim. Skozi celotno diplomsko nalogo smo osredotočeni na organizacijo, pripravo in izvedbo transporta goveda po cesti, ki ga opravljajo v Kmetijski zadrugi Šaleška dolina. Predstavili smo postopke za pridobitev ustrezne dokumentacije za opravljanje dejavnosti in vse manipulacije z živim tovorom med postopkom prevoza živali do klavnice. Ovrednotili smo prednosti in slabosti med natovarjanjem, prevozom in raztovarjanjem živali, ki so namenjene v klavnico. Predlagali smo tudi rešitve, ki so mogoče v našem primeru in tudi v drugih primerih transporta živih živali. Med najbolj racionalne smo uvrstili ozaveščanje ljudi o podpiranju lokalnih klavnic in prevozu mesa namesto živali ter uvedbo novih tehničnih izboljšav.
Ključne besede: transport živali, pravna ureditev, nadzor pri prevozu živali, kmetijska zadruga.
Objavljeno: 19.06.2015; Ogledov: 1012; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

6.
Pripravljenost deklet na prvo menstruacijo
Nataša Sovinc, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo govori o pripravljenosti deklet na prvo menstruacijo. V teoretičnem delu smo opisali pojem puberteta in se odločili za puberteto pri dekletih, anatomijo ženskih spolovil in opis menstruacijskega ciklusa. Izpostavili smo tudi vlogo staršev, učiteljev in medicinskih sester pri poučevanju deklet o menstruaciji ter pomen zdravstvene vzgoje. V empiričnem delu je bila s pomočjo anonimnega anketnega vprašalnika izvedena raziskava na vzorcu 63 učenk Osnovne šole Šmartno pri Slovenj Gradcu, za katere smo predvidevali, da še niso dobile prve menstruacije. Cilj raziskave je bil, odkriti osveščenost osnovnošolk o menstruaciji in ugotoviti, ali zaradi premajhne osveščenosti pride do napačnih razlag o menstruaciji. Ugotoviti smo želeli tudi, kolikšna je vloga staršev, učiteljev in medicinskih sester pri poučevanju deklet o menstruaciji. Raziskava je pokazala, da je osveščenost o prvi menstruaciji nizka in da zaradi prenizke osveščenosti pride do napačnih razlag. Čeprav dekleta v večini dobijo prvo informacijo od staršev, se z njimi o menstruaciji še vedno premalo pogovarjajo. Tudi vloga medicinskih sester in učiteljev se je v raziskavi pokazala za prenizko.
Ključne besede: menstruacija, menarha, puberteta, spolna vzgoja, spolnost, starši, učitelji, medicinska sestra
Objavljeno: 22.03.2012; Ogledov: 2122; Prenosov: 522
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

7.
Organizacijska klima in zadovoljstvo učiteljev vožnje in predpisov v podjetju Prah izobraževalni center : magistrsko delo
Lidija Prah Sovinc, 2010, magistrsko delo/naloga

Opis: Vsako podjetje ima za cilj uspešno poslovanje in željo biti vedno najboljši — korak pred ostalimi. Eden najpomembnejših dejavnikov, ki doprinese k doseganju dobrih rezultatov in uresničevanju zastavljenih ciljev, je dobra organizacijska klima. Zadovoljni zaposleni so motivirani za kvalitetno delo, za doseganje ciljev, s tem pa dvigujejo ugled podjetja in doprinesejo k dobičku. Zadovoljni zaposleni se le redko odločajo za odhod iz organizacije. Običajno jo najprej zapustijo tisti, ki zaradi svoje izobrazbe in izkušenj hitro najdejo nove in boljše zaposlitve. Le redko se zgodi, da odidejo tisti, ki jih organizacija laže pogreša. Zaposleni so za podjetje vir, potencial in kapital, torej moramo zagotoviti, da bodo ti viri maksimalno izkoriščeni in da bodo pri tem zaposleni zadovoljni. Cilj magistrske naloge je ugotoviti stopnjo zadovoljstva zaposlenih in organizacijsko klimo med učitelji vožnje, rezultate primerjati z rezultati organizacijske klime v slovenskih organizacijah ter vodilnim predlagati možne izboljšave.
Ključne besede: organizcijska klima, zadovoljstvo zaposlenih, učiteljiv vožnje in predpisov
Objavljeno: 03.09.2010; Ogledov: 2022; Prenosov: 236
.pdf Celotno besedilo (1,76 MB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici