| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Načrtovanje mobilne platforme za lastno dobro počutje
Žan Smolič, 2021, diplomsko delo

Opis: Selfness je dandanes eno izmed najhitreje rastočih področij velnesa. Temelji na zdravem načinu življenja in ohranjanju zdravega telesa in duha. Spodbuja ljudi, da skrbijo za svoje zdravje tudi takrat, ko so prezaposleni in nimajo časa ali volje hoditi na določene fizične vaje, ki bi izboljšale njihovo telesno pripravljenost. Ljudje velikokrat nimamo časa ali pa ne namenimo dovolj časa športu in zdravi prehrani zaradi različnih dejavnikov, kot so služba, otroci, bolezni, pomanjkanje volje in še mnogo drugih. Selfness vse to olajša, saj omogoča izvedbo vsega tega od doma brez posebnih predpriprav, kadar ima uporabnik željo in čas. Cilj diplomske naloge je načrtovanje spletne platforme za področje selfnessa, kjer bodo uporabniki lahko pridobili programe vadbe in diete, spremljali svoje rezultate, svoj napredek, pridobivali motivacijo z različnimi medaljami, ki jih bodo nabirali na poti do zdravega načina življenja, ter ohranjali motivacijo za selfness. Najprej smo v podjetju ustvarili listo vseh funkcionalnosti, ki jih želimo imeti v aplikaciji. Na osnovi tega sem izdelal raziskavo baze podatkov in njeno strukturo. Nato smo primerjali 5 najbolj popularnih ogrodij za izdelavo aplikacij in izbrali najprimernejšega za našo aplikacijo in naše podjetje. Za konec smo ustvarili še dve analizi, FURPS+ in SWOT, v katerih smo aplikacijo še podrobneje preučili, izdelali dokumentacijo vsega, kar bo aplikacija vsebovala, in kritično ocenili možnost uspeha aplikacije. Izdelali smo načrt za kreacijo platforme za storitve selfness področja, ki nazorno pokaže prednosti in slabosti te platforme in zakaj jo ljudje potrebujejo. Podrobneje smo raziskali baze podatkov in ogrodij za izdelavo aplikacije in se odločili za najprimernejše. Na koncu smo raziskali funkcionalnost, uporabnost, zanesljivost, zmogljivost, vzdrževanje, zahteve v dizajnu, zahteve implementacije, zahteve uporabniškega vmesnika in fizične zahteve aplikacije s pomočjo modela FURPS+ in med seboj primerjal prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti razvoja te aplikacije za namen kritične analize specifikacij. S končanim diplomskim delom je končano tudi planiranje aplikacije in čas za začetek programiranja le-te po specifikacijah navedenih v tej nalogi. Za programiranje te spletne platforme se bomo čim bolj poskušali držati napisane dokumentacije v tej nalogi in uporabili vse najbolj priporočljive stvari, navedene v poglavju teoretičnih osnov. Torej, na kratko smo opisali vse, kar bo aplikacija vsebovala, in iz tega naredili načrt za čim lažji začetek razvoja te aplikacije.
Ključne besede: selfness, spletna platforma, funkcionalne specifikacije
Objavljeno: 06.05.2021; Ogledov: 83; Prenosov: 22
.pdf Celotno besedilo (906,15 KB)

2.
Predlogi izboljšav skladiščenja in transportnih poti v podjetju Kartem d.o.o.
Jakob Smolič, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Podjetje Kartem d.o.o. je podjetje, ki se ukvarja z izdelavo kartonske embalaže. Gre za sorazmerno mlado podjetje, katero se razvija in širi. Zaradi mladosti podjetja še ni prišlo do večjih vlaganj v podporne procese. V diplomskem delu smo preučili skladiščenje in transportne poti v podjetju. Na podlagi pregleda obstoječega stanja smo izpostavili ključne probleme. Soočajo se s pomanjkanjem prostora v skladiščih, neurejenimi skladišči, zastojev proizvodnje zaradi iskanja transportno–skladiščnih enot, poškodovanim materialom zaradi vremenskih vplivov, številne prazne vožnje, število manipulaciji, dolge transportne poti, ipd. Na podlagi obstoječega stanja smo podali predloge izboljšav, kateri bi pripomogli k optimizaciji notranjega transporta in skladiščenja. Ključno vlogo ima postavitev novega skladišča in preureditev obstoječih skladiščnih prostorov. S tem povečamo zalogovno zmogljivost, povečajo se proizvodne površine, vzpostavi se enostavnejši tok blaga znotraj podjetja in izboljša se urejenost skladišč. S predlogi izboljšav smo dosegli izboljšanje podpornih procesov skladiščenja in transportnih poti.
Ključne besede: logistika, notranji transport, skladišče, regalni sistem, skladiščenje
Objavljeno: 23.07.2018; Ogledov: 555; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (2,54 MB)

3.
ANALIZA GOSTINSKIH STORITEV S QFD METODO NA PRIMERU LOKALA CAFE METROPOL
Urška Smolič, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo se nanaša na področje procesa razvoja storitev. QFD metodo, katere osnovno načelo je osredotočenje na kupca, smo implementirali na področje gostinske dejavnosti, ki obsega pripravo in strežbo jedi in pijač ter nastanitev gostov (1. člen ZgoS-UPB2). Kot testno podjetje smo uporabili lokal Café Metropol. Predpostavili smo, da se lahko z uporabo QFD metode poveča zadovoljstvo strank. Zadovoljne stranke so tiste, ki zagotavljajo stalen promet in širijo dobro ime podjetja. S pomočjo anketnega vprašalnika smo raziskali trenutno zadovoljstvo strank lokala Café Metropol s trenutno ponudbo ter storitvijo. Nato smo s QFD metodo oblikovali spremembe v ponudbi.
Ključne besede: - QFD metoda - hiša kakovosti - gostinska dejavnost - razvoj novih storitev
Objavljeno: 24.12.2014; Ogledov: 896; Prenosov: 255
.pdf Celotno besedilo (1,68 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici