| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Pomen ustrezne podjetniške ekipe in njene motivacije za uspeh start-up podjetja
Špela Kumer, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem projektu smo podrobneje preučevali vpliv podjetniške ekipe in njene motivacije na uspeh start-up podjetja. V teoretičnem delu smo najprej razložili osnovne pojme, povezane s start-up podjetji ter opisali načine dela, ki se v takih podjetjih uporabljajo. Na kratko smo opisali tudi podjetniški proces, katerega sestavni del je med drugim podjetniška ekipa. Podjetniško ekipo smo raziskovali podrobneje – navedli smo njeno optimalno sestavo, potrebne lastnosti ekipe in izkušnje njenih članov, ki vplivajo na uspešnost start-up podjetja. Ukvarjali smo se tudi z vprašanjem, kaj sploh je podjetniška ekipa in ali je start-up podjetje bolje ustanoviti sam ali v ekipi. Prav tako smo zelo podrobno raziskali tudi motivacijo ekipe v start-up podjetju. Primerjali smo motivacijo v ustaljenih podjetjih z motivacijo v start-up podjetjih, preučevali vpliv vodje na motivacijo članov ekipe za delo ter ugotavljali, kaj najbolj motivira člane podjetniške ekipe. V praktičnem delu smo izvedli intervjuje z dvema slovenskima start-up podjetnikoma in ugotovili, da zagovarjata delo v ekipi in ga tudi sama uporabljata ter da motivirata člane svoje ekipe na načine, ki smo jih obravnavali v teoretičnem delu.
Ključne besede: Start-up podjetje, podjetniški proces, podjetniška ekipa, motivacija
Objavljeno: 10.11.2015; Ogledov: 591; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (761,29 KB)

2.
Primerjalna analiza poročil o trajnostnem razvoju za podjetja tekstilne industrije
Špela Kumer, 2019, magistrsko delo

Opis: v raziskavi smo preučevali pomen trajnostnega razvoja na primeru podjetij tekstilne industrije. Želeli smo namreč ugotoviti, ali se je zavedanje podjetij tekstilne industrije o okoljskih in socialnih problemih, ki jih povzročajo s svojo dejavnostjo, v opazovanem časovnem obdobju povečalo. Tekstilna industrija je glede na prodajo, število zaposlenih in potrošnjo dobrin ena največjih panog na svetu, hkrati pa pogosto kritizirana zaradi svojega enormnega negativnega vpliva na okolje in nehumanih delovnih pogojev v državah v razvoju. Zato je v omenjeni panogi še toliko bolj pomembno uvajanje eko inovacij. Poročila o trajnostnem razvoju predstavljajo obliko organizacijske eko inovacije za podjetje, hkrati pa se v tovrstnih poročilih poroča o drugih eko inovacijah. Čeprav smo analizirali poročila o trajnostnem razvoju velikih in tujih podjetij, je to pomembno tudi za slovensko gospodarstvo, ki ga pretežno sestavljajo mala in srednje velika podjetja, saj so le-ta pogosto dobavitelji velikim podjetjem. S tem, ko velika podjetja uvajajo spremembe v svoje poslovanje, v to silijo tudi ostala podjetja v svoji dobavni verigi. Tako bodo tudi mala in srednje velika podjetja v prihodnosti težje uspešna in konkurenčna, če ne bodo poznala okoljskih in socialnih problemov ter trendov reševanja le-teh.
Ključne besede: Trajnostni razvoj, eko inovacije, poročila o trajnostnem razvoju, tekstilna industrija
Objavljeno: 20.11.2019; Ogledov: 36; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (3,17 MB)

3.
PREDSTAVITEV IN ANALIZA SMUČARSKEGA TEČAJA ZA OTROKE
Špela Kumer, 2016, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo se osredotoča na predstavitev smučarskega tečaja za otroke in stališča staršev otrok, ki so obiskovali smučarski tečaj v smučarski šoli. Magistrsko delo je razdeljeno na teoretični, empirični in praktični del. Namen raziskave empiričnega dela je bil anketiranje staršev otrok, ki so obiskovali smučarski tečaj v smučarski šoli, da bi ugotovili njihova stališča do organizacije in izvedbe smučarskih tečajev, učiteljev smučanja, pripomočkov za učenje in varnosti na smučišču v času smučarskih tečajev. V praktičnem delu pa je bil namen napisati učne priprave za izvedbo 5-dnevnega začetnega smučarskega tečaja in jih praktično izvesti. Rezultati so pokazali, da so starši zadovoljni z organizacijo in izvedbo smučarskih tečajev, pozitivna stališča pa imajo tudi do učiteljev smučanja, saj so po njihovem mnenju dobro strokovno usposobljeni učitelji učinkovito spodbujali in motivirali tečajnike, pozitiven odnos med učitelji in tečajniki pa je vplival na učinkovitost tečaja. Skozi pridobljene rezultate smo ugotovili, da imajo starši pozitivna stališča do uporabe učnih pripomočkov, saj so primerni in zabavni učni pripomočki motivirali tečajnike pri učenju, njihova uporaba pa je pripomogla k hitrejšemu učenju smučanja. Ugotovili smo, da je bilo z vidika varnosti na smučišču dobro poskrbljeno za tečajnike in ostale udeležence v okolici delovanja smučišča, saj je bila uporaba varnostnih mrež ustrezna, tečajniki so bili dobro obveščeni o varnosti na smučišču, njihova oprema pa je ustrezala varnostnim pogojem.
Ključne besede: gibalni razvoj, gibalne sposobnosti, učenje smučanja otrok, analiza smučarskega tečaja, stališča staršev do izvedbe smučarskega tečaja
Objavljeno: 13.09.2016; Ogledov: 649; Prenosov: 88
.pdf Celotno besedilo (2,54 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici