| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 15
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
OBLIKOVANJE STRATEGIJE IZDELKA V PODJETJU STAEDTLER
Tea Pozaršek, 2009, master's thesis

Abstract: Dinamično okolje, v katerem živimo, narekuje hiter tempo življenja in ne dopušča, da bi se podjetje zadovoljilo z obstoječim tržnim položajem, temveč od podjetja zahteva, da se nenehno prilagaja in skuša preseči konkurenco. Le na tak način si lahko piše uspešno zgodbo, ki ga privede do želene pozicije na trgu. Magistrska naloga vsebuje oblikovanje strategije izdelka, ki ima zelo pomembno funkcijo, saj skuša zagotoviti podjetju prihodnost. Če v podjetju strategijo izdelkov skrbno načrtujejo in predvidevajo vse morebitne nevarnosti in slabosti, lahko bistveno zmanjšajo možnost za neuspeh na trgu. Oblikovanje in uvajanje novega izdelka ni zgolj domena marketinga, temveč zahteva sodelovanje na več ravneh. V magistrski nalogi je predstavljeno podjetje Staedtler, ki je globalno podjetje in je sprejelo priložnosti rasti in širitve v globalnem trženju. Opisano je, kako podjetje Staedtler uvaja nov izdelek na trg in kakšne so metode dela, ki jih uporablja. Namen raziskave je ugotoviti, če prepoznavna blagovna znamka Staedtler pripomore k povečanju prodaje, če so bili Staedtlerjevi proizvodi (linije Triplus, Ergosoft in Noris Club) dobra poslovna odločitev in če so novi proizvodi povečali tržni delež na slovenskem tržišču. S pomočjo analiz smo vse tri hipoteze potrdili in s tem ugotovili, da je bila uvedba novih proizvodov v podjetju Staedtler pravilna poslovna odločitev, saj so nove linije povečale prodajo in s tem tudi tržni delež, hkrati pa smo ugotovili, da prepoznavna blagovna znamka Staedtler pripomore k povečanju prodaje. Magistrsko delo v prvem delu opredeljuje trženjski proces, oblikovanje strategije izdelka in opis blagovne znamke. V srednjem delu je predstavljeno podjetje Staedtler, razvoj in uvajanje novega izdelka v podjetju Staedtler, predstavljena je raziskava, sklepne ugotovitve ter predlagane rešitve. V zadnjem poglavju podamo sklepne misli.
Keywords: • izdelek, • trženjski splet, • blagovna znamka, • strategija izdelka, • pisala.
Published: 05.02.2010; Views: 2845; Downloads: 518
.pdf Full text (7,81 MB)

2.
ŠIRJENJE BLAGOVNE ZNAMKE POLI
Mojca Gorenc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava širitev blagovne znamke Poli in razvoj ter uvedbo novega izdelka Poli paté na trg. Razdeljena je na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu so podana teoretična izhodišča o pojmih, kot je izdelek, nov izdelek, proces razvoja in uvajanja novega izdelka na trg. Nato sledi opis pojma blagovna znamka in ostali pojmi povezani z blagovno znamko, kot so identiteta blagovne znamke, vrednost blagovne znamke, prednosti in koristi blagovne znamke ter strategije blagovne znamke. V praktičnem delu pa po splošni predstavitvi podjetja Perutnina Ptuj d.d., sledi opis blagovne znamke Poli z vidika asortimenta, komuniciranja, strategije in širitve blagovne znamke Poli. Nato pa sledi opis razvoja in uvajanja novega izdelka Poli paté na trg, kjer sem analizirala odločitve na področju komuniciranja, distribucije in cene novega izdelka.
Keywords: Blagovna znamka, širitev blagovne znamke, moč blagovne znamke, nov izdelek, razvoj novega izdelka, uvajanje novega izdelka na trg.
Published: 27.08.2010; Views: 2341; Downloads: 390
.pdf Full text (419,03 KB)

3.
SNOVANJE KORPORATIVNE IN IZDELČNE CELOSTNE GRAFIČNE PODOBE PTUJSKE KLETI
Mihael Cajnko, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Celostna grafična podoba je del simbolnega identitetnega sistema organizacije. Uspešen in učinkovit simbolni identitetni sistem organizacije temelji na strateško načrtovani in oblikovani realni identiteti organizacije. Ker si zunanji opazovalec na podlagi simbolnega identitetnega sistema ustvarja imidž o organizaciji, simbolni identitetni sistem predstavlja kritično vez med zunanjim opazovalcem in realno identiteto organizacije. Le kadar organizacija s svojim simbolnim identitetnim sistemom nepopačeno komunicira svojo realno identiteto in le kadar zunanji opazovalci komunicirane informacije interpretirajo na tak način, kot to organizacija želi, lahko govorimo o uspešnem prenosu informacije o identiteti organizacije do zunanjega opazovalca. Imidži, ki niso odsev realne identitete organizacije so kratkoročne narave saj na dolgi rok identiteta organizacije in njen imidž težita k ravnovesju. Uspešni in učinkoviti simbolni identitetni sistemi v katere spadajo tudi celostne grafične podobe organizacij morajo biti del tega ravnovesja. Diplomsko delo predstavlja projekt snovanja korporativne in izdelčne celostne grafične podobe Ptujske kleti. V skladu s teoretičnimi izhodišči na praktičnem primeru predstavlja celoten proces dela, ki zajema stopnje od raziskovalne faze pa vse do predstavitve konkretnih oblikovalskih zasnov primarnih in sekundarnih elementov obeh grafičnih podob.
Keywords: celostna grafična podoba, korporativna celostna grafična podoba, izdelčna celostna grafična podoba, realna identiteta organizacije, simbolni identitetni sistem organizacije, imidž organizacije, poslanstvo organizacije, vizija organizacije, filozofija organizacije, politika znamke, znamka izdelka, blagovna znamka, pozicijsko geslo, simbol in logotip, Ptujska klet, Pullus, vino, vinski trg.
Published: 19.08.2010; Views: 2368; Downloads: 246
.pdf Full text (6,30 MB)

4.
ZAUPANJE, ZADOVOLJSTVO IN ZVESTOBA ZNAMKI IZDELKA NA SPLETU
Matjaž Rožman, 2011, final seminar paper

Abstract: V diplomskem seminarju predstavljamo temo, ki se nanaša na splet, ki je danes pomemben del življenja odjemalcev. Zadovoljni odjemalci so izjemno pomembni za podjetja in njihove blagovne znamke oziroma znamke izdelka. Zaradi tega si morajo podjetja prizadevati, da bodo imela čim več zadovoljnih odjemalcev in čim manj nezadovoljnih odjemalcev. Če ni zadovoljnih odjemalcev, ni zvestih odjemalcev. Za zvestobo je pomembno zadovoljstvo, saj se zvestoba brez zadovoljstva ne more razviti. Zvesti odjemalci so največje bogastvo vsake blagovne znamke, saj podjetja dobijo s tem zagotovilo, da se bodo vedno znova in znova vračali. Vsekakor, pa je za vse to potrebno tudi zaupanje. Zaupanje je ključnega pomena, ko odjemalci razmišljajo ali bi morda zamenjali dosedanjo znamko izdelka. Takrat je zaupanje, ki ga dojijo do dosedanje znamke izdelka, ključnega pomena, saj to pomeni veliko prednost, pri zamenjavi le-te. Povezanosti vseh treh konceptov ni možno prezreti, zato je celotna zadeva še nekoliko bolj zapletena. Splet je okolje, ki poleg veliko priložnosti, ponuja tudi veliko nevarnosti. Priložnosti na spletu se pojavljajo za znamke izdelka, kakor tudi za odjemalce, prav tako pa se za oboje pojavljajo nevarnosti. Ključnega pomena pri spletnih blagovnih znamkah je zaupanje. Če jim odjemalci ne zaupajo, bodo odšli drugam. Zaradi tega, je še posebej pomembno, da se podjetja osredotočijo predvsem na spletne strani blagovnih znamk, saj le-te igrajo podobno vlogo kakor fizične prodajalne. Pri tem je potrebno voditi ustrezno varnostno politiko, katere glavna skrb mora biti zaščita identitete odjemalcev in varnost plačevanja preko spleta. Med prioritete si morajo šteti tudi pravočasno dostavo. To še posebej velja za znamke izdelka, katerih dejavnost je spletna trgovina. Menimo, da smo v tem delu dosegli zastavljene cilje in postavljene trditve. Pri tem smo si pomagali predvsem s pomočjo teorije, v pomoč, pa so nam bile tudi izjave našega sogovornika iz Mimovrste d.o.o., ki nam je pomagal pri praktičnem primeru. V praktičnem delu tega dela smo se osredotočili na doseganje zaupanja, zadovoljstva in zvestobe znamki izdelka na spletu. Tukaj smo predstavili, kako to počnejo pri blagovni znamki mimovrste=). Ugotovili smo, da je podjetje pri tem uspešno in da je mimovrste=) znamka izdelka, ki je vredna zaupanja, odjemalci so z njo zadovoljni ter so ji zvesti.
Keywords: Zaupanje, zadovoljstvo, zvestoba, znamka izdelka na spletu, blagovna znamka, splet, tipi zadovoljstva, merjenje zadovoljstva, vrste zvestobe, merjenje zaupanja, odjemalec, potrošnik.
Published: 25.11.2011; Views: 1798; Downloads: 200
.pdf Full text (1,09 MB)

5.
POMEMBNOST DRŽAVE IZVORA IN ETNOCENTRIZEM
Katja Duh, 2015, master's thesis

Abstract: Sodoben način življenja, globalizacija, razvoj tehnologije, porast kupne moči, so poleg drugih dejavnikov privedli do tega, da lahko odjemalec izbira med različnimi izdelki. Zato je potrebno dobro vedeti, kaj odjemalec želi, in poznati njegovo vedenje. Ko se odločimo za nakup, smo vključeni v proces odločanja, v katerem poteka mnogo aktivnosti. Med drugim odjemalci zbirajo podatke o izdelkih, med katere sodijo cena, kakovost, prodajni pogoji, garancija in podobno. Pomembna dejavnika sta tudi država izvora in blagovna znamka. Količina in pomembnost podatkov je odvisna od tega, kakšne izdelke odjemalci iščejo. Dejavnik države izvora je bil skozi desetletja preučevan s strani številnih avtorjev, skladno z razvojem pa se pomen tega dejavnika spreminja. Država izvora in ekonomski etnocentrizem sta na določen način povezana pojma, zato smo v delo zajeli tudi slednjega. Ekonomski etnocentrizem lahko opredelimo kot prepričanje, da je kupovanje uvoženih izdelkov napačno, da škoduje domačemu gospodarstvu in povzroča brezposelnost. Seveda na ta pojav vpliva vrsta različnih predhodnikov, kot sta sociopsihološki in demografski, ter ekonomsko in politično okolje. Magistrsko delo je sestavljeno iz teoretičnega in raziskovalnega dela. V teoretičnem delu smo najprej opredelili nakupno vedenje in raziskovanje porabnikov, opredelili proces nakupnega odločanja in dejavnike, ki vplivajo nanj. Nato smo opredelili državo izvora in podobo države, ter obravnavali blagovno znamko v povezavi z državo izvora. V nadaljevanju smo opredelili ekonomski etnocentrizem, ter njegove predhodnike in posledice. Na koncu teoretičnega dela smo predstavili instrument za merjenje ekonomskega etnocentrizma, ki smo ga uporabili v raziskavi. V raziskovalnem delu smo preučevali pomembnost dejavnika države izvora, tudi v primerjavi z blagovno znamko, in pri katerih izdelkih ima dejavnik države izvora močnejši vpliv na nakupno namero. Preverili smo etnocentrično naravnanost slovenskih odjemalcev in primerjali vpliv etnocentrizma z dejansko nakupno namero izbranih izdelkov različnih blagovnih znamk. Na koncu smo preučili še razlike v etnocentrični naravnanosti ciljnih skupin in razlike glede pomembnosti države izvora izdelka med ciljnimi skupinami. V raziskavo smo vključili tri izdelke različnih tehnoloških zahtevnosti, čokolado, obutev in gospodinjski aparat. Ugotovili smo, da država izvora na splošno ni tako pomemben dejavnik, ki bi vplival na nakupne namere odjemalcev, v primerjavi z ostalimi dejavniki, ki smo jih v delu obravnavali. Prav tako dejavnik države izvora pri visoko tehnoloških izdelkih, v primerjavi s tehnološko manj zahtevnimi izdelki, nima močnejšega vpliva na nakupno namero. Prav tako smo ugotovili, da ima dejavnik države izvora pri domačih izdelkih močnejši vpliv na nakupno namero, dejavnik blagovne znamke pa močnejši vpliv pri tujih izdelkih. Iz tega lahko ugotovimo, da so slovenski odjemalci etnocentrično naravnani. Tudi etnocentrična naravnanost je različna od dejanske pripravljenosti na nakupno namero. V raziskavo smo zajeli tri ciljne skupine, študente, delovno aktivne in upokojence. Ugotovili smo, da je pri teh skupinah pomembnost dejavnika države izvora različna, prav tako pa med skupinami obstajajo razlike v etnocentrični naravnanosti.
Keywords: Nakupno vedenje, država izvora izdelka, podoba države, blagovna znamka, ekonomski etnocentrizem, predhodniki etnocentrizma.
Published: 08.09.2015; Views: 1281; Downloads: 142
.pdf Full text (1,85 MB)

6.
Vpeljava novega produkta na trg pod blagovno znamko Gorenje
Andrej Skrt, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Izdelki so sestavni del našega življenja, z spremembo na hiter način življenja se je potreba po njih le še povečala, ljudje so postali izbirčnejši in trg se je zelo razširil. Podjetja so se nad povečanjem trga odzvala z razširitvijo ponudbe, med drugim tudi z nakupom bazičnih izdelkov drugih dobaviteljev in jih začela prodajati pod svojo blagovno znamko. V podjetju Gorenje ni bilo drugače. Leta 2004 se je ustanovil oddelek Dopolnilni program, ki se ukvarja z osvajanjem izdelkov in prodajo le teh. Z delom sem se osredotočil prav na to, sprva natančno opisan izdelek, kakšen pomen ima za kupca in okolje ter življenjski cikel le tega. Zatem sem se poglobil v nov izdelek, različice le tega, ter tržni delež različno inovativnih izdelkov. Predstavljen je teoretični cikel vpeljave na trg in pomen blagovne znamke na tržišču. Sledi kratka predstavitev izdelka in prehod v praktični del naloge. V njem opišem postopek vpeljave, ki se uporablja v podjetju. Sprva se izbira ideja, ki je povezana z tržno raziskavo kupčevih zahtev. Po določitvi smernic poiščemo ustreznega dobavitelja, ki izpolnjuje pogoje za sodelovanje. Sočasno začno teči postopki marketinga, priprave kupca na nov izdelek in certificiranja za določeno tržišče. Čelna plošča se medtem oblikovno dodela in pošlje dobavitelju v vgraditev. Po potrditvi finalnega testnega izdelka, obvesti poslovne enote in šifra izdelka se uvede v SAP. Končno se kreira sistem naročanja in logistika do poslovalnic.
Keywords: produkt, blagovna znamka, izdelek, dobavitelji, testiranje izdelka, benchmarkt, certificiranje
Published: 19.06.2013; Views: 1180; Downloads: 112
.pdf Full text (9,66 MB)

7.
RAZISKAVA TRŽIŠČA IN ODLOČANJE O IZDELKU
Nina Steiner, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Raziskovanje tržišča je pomemben faktor v organizaciji, s pomočjo katerega zbiramo in analiziramo podatke, ki smo jih pridobili z raziskavo. Pomembno je, da organizacija ugotovi, kako se prilagoditi porabnikom, da se doseže želena pozicija na trgu. Organizacija mora narediti načrt raziskave, kjer se opiše kaj je sploh problem, ki ga je potrebno raziskati in ugotoviti kako to izpeljati ter kdo bo vse to raziskoval. Raziskali in obdelali smo področje raziskovanja tržišča, ki nam je bilo v veliko pomoč pri naši primarni raziskavi. S to raziskavo smo ugotovili, kako pomembno je, da si organizacija pravilno zastavi raziskovalni problem in kako naporno je samo zbiranje podatkov ter njihova analiza. Osnovni namen diplomskega seminarja je bilo v razširjanju našega teoretičnega znanja o raziskavi trga in o odločanju o izdelku. Znanje smo si razširili z najrazličnejšo literaturo in s izvedbo primarne raziskave. S pomočjo rezultatov raziskave smo ugotovili, da so cena, kakovost in garancija izdelka najpomembnejši dejavniki, ko se porabniki odločajo za nakup mobilnega telefona. Delno gre temu rezultatu pripisati tudi dejstvo, da je v Sloveniji še vedno kriza in so zaradi tega porabniki veliko bolj pozorni na najrazličnejše stvari.
Keywords: Raziskava tržišča, življenjski cikel izdelka, nov izdelek, proces odločanja, znamka izdelka, cena izdelka, embalaža izdelka, kakovost izdelka, oglaševanje izdelka
Published: 24.10.2013; Views: 684; Downloads: 59
.pdf Full text (1,01 MB)

8.
EMBALAŽA BLAGOVNE ZNAMKE COCKTA SKOZI ŽIVLJENJSKI CIKEL
Matic Deželak, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Osnovni namen embalaže je predvsem nositi in varovati, ohraniti vrednost in izdelek zaščititi ter olajšati njegovo uporabo. Diplomsko delo obravnava embalažo blagovne znamke Cockta skozi življenjski cikel. Cilji diplomskega dela so bili proučiti embalažo blagovne znamke Cockta skozi njen življenjski cikel. Diplomsko delo zajema pet poglavij. V uvodnem poglavju je opredeljeno področje problema, opis problema, predstavljeni so cilji, predpostavke in omejitve ter metoda dela. V drugem poglavju se seznanimo s teoretičnimi spoznanji o embalaži, njenim pojmom, kako je sestavljena, katere vrste poznamo in kakšna je njena funkcija. Tretje poglavje smo namenili življenjskemu ciklu izdelka in predstavitvi posameznih stopenj. V četrtem poglavju smo predstavili pojem blagovne znamke, njene kratkoročne in dolgoročne cilje, njeno označevanje, varstvo znamk in vpliv embalaže na uporabnika. V petem, zaključnem poglavju, je bilo predstavljeno podjetje Droga Kolinska d.d. v sklopu katerega smo podrobneje predstavili blagovno znamko Cockta, spreminjanje njene embalaže skozi čas in prodajne rezultate Cockte v opazovanem obdobju.
Keywords: embalaža, blagovna znamka, Cockta, Droga Kolinska d.d., življenjski cikel izdelka, diplomsko delo
Published: 07.07.2015; Views: 924; Downloads: 180
.pdf Full text (808,50 KB)

9.
RAZVOJ NOVEGA IZDELKA ZA BLAGOVNO ZNAMKO FITBUTIK
Anja Pibernik, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Potreba po novih izdelkih in raznolikosti ponudbe je iz dneva v dan večja. Trgi se spreminjajo, konkurenca pa se veča. Podjetja se borijo za obstanek na trgu in se zavedajo, da je pomembno iskati nove zamisli za nove izdelke. Da bi našli dobre ideje, je najprej potrebno dodobra preučiti ciljne trge oziroma potrebe kupcev in seveda ponudbo konkurentov. Zelo pomembno je, da najdemo izdelek, ki ga na trgu ni, in si ga kupci želijo. Poleg dobre ideje je nujno potreben pazljivo in skrbno načrtovan razvoj končnega izdelka. Potrebno je določiti dober asortiment, izbrati vabljivo in uporabno embalažo, določiti dobičkonosne cene in izbrati pravo pot za vstop na trg. Podjetje Popolna reforma d.o.o., je razvilo lastno blagovno znamko, ki pa jo je potrebno dobro predstaviti na trgu. Potrebna sta čas in potrpežljivost, da kupci blagovno znamko spoznajo in ji začnejo zaupati. Največji izziv je kupce tudi obdržati in dolgoročno zadovoljevati njihove potrebe, zato so poiskali izdelek, ki ima dober potencial za nadaljnji razvoj, izdelek, ki s svojimi edinstveni lastnostmi zaenkrat še nima konkurence na slovenskem trgu.
Keywords: nov izdelek, asortiment, blagovna znamka, razvijanje novega izdelka, oblikovanje končnega izdelka
Published: 16.09.2015; Views: 755; Downloads: 96
.pdf Full text (2,45 MB)

10.
VPLIV BLAGOVNE ZNAMKE IN DRŽAVE POREKLA NA ZAZNAVANJE ORGANOLEPTIČNIH LASTNOSTI PIVA V SLOVENIJI
Urban Kramberger, 2016, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga zajema področje blagovne znamke s poudarkom na njenem pomenu v marketinškem konceptu, kjer blagovne znamke postajo sidro opazovanja in jedro strateškega razmišljanja podjetja. Blagovne znamke pomenijo eno ključnih premoženj podjetij, premoženje, katerega vrednost se udejanja na strani porabnika. Porabniki so tisti, ki ne kupujejo le izdelkov, prvobitno kupujejo koristi, in prednost ima tisto podjetje, ki ne prodaja zgolj izdelkov brez slike v mentalnem okvirju porabnika, temveč so njihovi izdelki priznane blagovne znamke. Za dobrega tržnika je pomembno, da ve, kako lahko sam pripomore k temu, da bodo porabniki čim bolj razumeli, kaj so lastnosti izdelka ali storitve, ki jo ponuja na trg, da ima jasno definirano svojo identiteto in se trudi, da ta identiteta v čim večji meri sovpada s sliko, ki jo imajo o izdelku oziroma storitvi porabniki. S celovitim marketinškim spletom tržnik stremi k temu, da identiteta izdelkov z znamko, ki jih ponuja na trgu, sovpada z dobljenim imidžem, ki mu ga priznava porabnik. Na imidž izdelka pa lahko poleg lastno kontroliranih dejanj vplivajo tudi zunanji vplivi, kot na primer država porekla, iz katere prihaja določen izdelek. Da lahko tržnik obvladuje vedno bolj zapletenega porabnika, ki živi pod čedalje večjim časovnim stresom, z vedno večjim možnim dostopom do informacij, se mora izobraževati in namenjati pozornost tudi področju vedenja porabnikov; kaj so tisti dejavniki, ki vplivajo na njihovo vedenje, kako porabnik sprejema odločitve, kaj počne z izdelkom, kaj se zgodi, ko izdelek preneha uporabljati, kaj pravzaprav predstavlja vrednost v očeh porabnik ipd. To je področje raziskovanja porabnikov. Z vedenjem porabnikov in blagovnimi znamkami se ukvarjamo tudi v empiričnem raziskovalnem delu magistrske naloge. Na trg vsakodnevno vstopajo blagovne znamke, ki zaradi prevladujočega tržnega deleža blagovnih znamk Pivovarne Laško in Pivovarne Union predstavljajo izjemno agresivne sledilce, izjemen problem pri sledilcih pa nastopi, če za svojo strategijo konkurenčnega nastopanja izberejo najslabši možni scenarij, to je konkuriranje na cenovni politiki, se pravi s ceno. Konkuriranje s ceno pomeni padanje vrednosti celotne kategorije, v našem primeru kategorije piva v Sloveniji. Trgovci so iznajdljivi, bitka med njimi je neizprosna, zato tudi sami namenjajo veliko pozornosti raziskovanju porabnikov. V povezavi s kategorijo piva v svojih komunikacijskih naporih poleg privlačne cene pogosto izpostavljajo poreklo piva, ki ga prodajo. Češka in Nemčija sta pionirski državi v pivovarski industriji in dober imidž, ki je ponesel to panogo po celem svetu, trgovci izkoriščajo tudi v svojih komunikacijah s poudarkom, da tudi sami prodajajo svoje izdelke z znamkami iz teh držav. Namen naloge je bil preveriti, kako porabniki razumejo to komunikacijo, ali ji zaupajo in ali dejansko opazijo razliko med pivom trgovskih blagovnih znamk in pivom priznanih proizvajalcev. Proučili smo tudi, kakšen je vpliv države porekla na percepcijo organoleptičnih lastnosti piva.
Keywords: Marketing, blagovna znamka, država porekla, vedenje porabnikov, nakupni proces, kakovost v nakupnem procesu, organoleptične lastnosti izdelka.
Published: 20.12.2016; Views: 442; Downloads: 17
.pdf Full text (5,37 MB)

Search done in 0.24 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica