| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 1 / 1
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Strukturna optimizacija telesa zobnika kuhinjskega robota : diplomsko delo
Karlo Maček, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava strukturno optimizacijo telesa zobnika kuhinjskega robota. Na podlagi enačb iz priporočila VDI 2736 smo izračunali najmanjšo potrebno širino zobnika za zagotovitev napetosti v korenu zoba manjših od dopustnih. Nato smo s parametrično analizo po metodi končnih elementov ugotovili lokacijo in velikost potrebne obremenitve, ki povzroči enak odziv, kot da bi bila v kontaktu boka zob zobnika. Model zobnika smo pripravili v programskem paketu Siemens NX ter smo ga uvozili v programski paket za optimizacijo topologije, CAESS ProTOp. Po številnih poizkusih smo prišli do primerne strukture telesa zobnika z 38 % manj materiala kot pri polnem zobniku ob hkratni zagotovitvi, da so napetosti v korenu zoba manjše od dopustnih in da v notranjosti telesa zobnika ni koncentracij napetosti.
Keywords: optimizacija topologije, analiza po metodi končnih elementov, polimerni zobniki, zmanjševanje mase, napetost v korenu zoba, CAESS ProTOp, Siemens NX, Ansys
Published in DKUM: 05.10.2021; Views: 454; Downloads: 0

Search done in 0.01 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica