| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Prenova poslovnih procesov podjetja za rešitev iz gospodarske krize
Borut Blatnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Negotove razmere na trgu v podjetjih povzročajo nenehne spremembe naročil, kar v proizvodnjah povzroča težave, nenehno selitev ozkih grl, večanje medfaznih zalog, menjavo prioritet, podaljševanje pretočnih časov in nenehno gašenje ter večanje nezanesljivosti izdobave ob že itak težavni proizvodnji, kjer se zahteva vedno večja kakovost in konkurenčnost. Vse to povzroča velike sunke in občasne preobremenitve ali obratno nezasedenost proizvodnje, ki v sedanjih zaostrenih razmerah veča pritisk vodstva na zaposlene za dvig produktivnosti, kar v povezavi z obstoječimi sistemi nagrajevanja pogosto povzroča dosego ravno nasprotnih učinkov (zaostanki, neskladnost, zamude ob hkratno potrebnih nadurah ..). Kljub vpeljavi modernih informacijskih sistemov ostaja planiranje in terminiranje proizvodnje prepuščeno proizvodnji, od katere se pričakuje, da pogosto naredi tudi nemogoče. Ob obstoječih načinih napovedovanje prodaje se motnje s trga tako prenašajo do proizvodnje in nabave.
Keywords: Prenova poslovnih procesov, gospodarska kriza, zmanjšanje števila zaposlenih, planiranje, spremembe, delavnice, izboljšave.
Published: 01.02.2012; Views: 1537; Downloads: 83
.pdf Full text (1,73 MB)

2.
REORGANIZACIJA SKLADIŠČENJA V PODJETJU LJUBLJANSKE MLEKARNE, D.D.
Luka Janežič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Ljubljanske mlekarne, d. d., so vodilno podjetje v Sloveniji na področju predelave mleka in proizvodnje mlečnih izdelkov, tako za domači kot tudi tuji trg. V diplomskem delu je predstavljen obrat v Ljubljani, ki zajema proizvodnjo, skladiščne prostore in distribucijski center. Osredotočili smo se na transport TSE z gotovimi izdelki od proizvodnje do skladiščnih mest. Predstavili smo način transporta ter vse omejitve in probleme, ki zavirajo optimalen medskladiščni transport. Neoptimalna ureditev medskladiščnega transporta predstavlja stroške, možnost poškodb izdelkov. S preučitvijo obstoječega stanja in celotnega problema smo prišli do rešitev, ki bi izboljšale transport in pripomogle k velikim prihrankom. Predlagana rešitev je izgradnja novega transportnega mostu in s tem povezava proizvodnje s skladiščnim prostorom »šotor« ter komisionirnico s sistemom avtomatskega transporta. Tako bi zmanjšali število potrebnih manipulacij, ki so potrebne za transport TSE z gotovimi izdelki, prav tako pa bi bilo manj zaposlenih. Predlagana rešitev omogoča tudi nadaljnjo avtomatizacijo transporta, uskladiščenja in izdaje.
Keywords: Ključne besede: medskladiščni transport, nova transportna linija, zmanjšanje števila manipulacij, manj zaposlenih.
Published: 27.10.2011; Views: 2077; Downloads: 197
.pdf Full text (4,42 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica