| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 20
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
ZGODOVINA VRTCEV V PRLEKIJI
Monika Panič Puconja, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili vrtce v Prlekiji skozi zgodovino. Tako smo zajeli ustanovitev vrtcev in sicer čas ustanovitve, število vpisanih otrok ob ustanovitvi in strokovni kader. Nadalje so v diplomskem delu predstavljene značilnosti predšolske vzgoje skozi zgodovino v vrtcih v Prlekije, pri čemer je zajeto delo in življenje v vrtcih ter sodelovanje s starši. V diplomskem delu smo se dotaknili tudi strokovnega kadra v vrtcih in izobraževanja skozi zgodovino. Predstavili pa smo tudi delovanje vrtcev v šolskem letu 2007/2008.
Keywords: vrtec, Prlekija, zgodovinski razvoj
Published: 29.08.2009; Views: 2097; Downloads: 203
.pdf Full text (626,16 KB)

4.
KULTURNA ZGODOVINA LAŠKEGA IN OKOLICE
Dobrila Vučenović, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena kulturna zgodovina mesta Laško in njegove okolice. Začetek prinaša nekaj splošnih značilnosti, kot so lega, prebivalstvo in občinski prazniki. V nadaljevanju sem predstavvila razvpj mesta skozi zgodovino,vse od prvih naselitev pa do danes, nakar sledijo opisi spomenikov, arhitekturnih in kulturnih znamenitosti. Predstavljeni so tudi šolstvo, knjižničarstvo in kulturno življenje v Laškem in okolici. Na koncu so predstavljene znane osebnosti oziroma posamezniki, ki so kakorkoli vplivali na kulturni, družbeni in gospodarski razvoj mesta Laško in okolice. V diplomskem delu je uporabljena deskriptivno raziskovalna metoda, pri opisu zgodovinskih dejstev in oseb pa zgodovinska.
Keywords: Laško in okolica, zgodovinski razvoj, kultura, znane osebnosti.
Published: 17.11.2009; Views: 3026; Downloads: 680
.pdf Full text (1,13 MB)

5.
6.
7.
8.
9.
Pomembni Slovenci 18. in 19. stoletja
Polona Žalar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so predstavljeni pomembni Slovenci 18. in 19. stoletja, ki so vodili slovenski narodnostni in siceršnji razvoj in so pomemben del slovenske kulturne zgodovine. Posebej so izpostavljena področja, na katerih je bilo njihovo delovanje pomembnejše in obsežnejše. Ta področja so: narodnopolitično delo, časopisje, literatura, šolstvo in znanost. Predstavljene so družbene, gospodarske in kulturne razmere v začetku 18. stoletja, in sicer čas pred začetkom delovanja pomembnih Slovencev, ki so podrobno predstavljeni, in spremembe, ki so se začele dogajati v drugi polovici 18. stoletja in v 19. stoletju. Osebnosti so kronološko razporejene po letnicah rojstva.
Keywords: zgodovinski razvoj, kultura, narodni preporod, narodnopolitično delo, literatura, pomembne osebnosti.
Published: 05.09.2011; Views: 5433; Downloads: 600
.pdf Full text (1,43 MB)

10.
Turistični potencial Triglavskega narodnega parka
Andrej Martinek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Človek je v svoji preteklosti gledal na naravo, kot na nekaj samoumevnega in ji ni namenjal veliko pozornosti. Z vedno večjim uničevanjem narave in onesnaženostjo pa je prišla tudi zamisel o varovanju in ohranjanju narave za sedanje in prihodnje generacije. Zavedanje človeka o pomembnosti narave je tudi tista misel, ki je sprožila idejo o nastanku Triglavskega narodnega parka, ki se lahko pohvali z izjemno pestro, raznoliko in ohranjeno naravo, ki je bila že od nekdaj atraktivna za človeka in je v ta del Slovenije privabljala številne obiskovalce. V svoji diplomski nalogi zato predstavljam turistični potencial Triglavskega narodnega parka. V prvem delu sem spregovoril nasploh o varstvu okolja, nato pa sem prešel na ekološko problematiko in probleme s katerimi se sooča Triglavski narodni park. Nato sem nadaljeval s turizmom, njegovim razvojem, usmeritvijo in predstavitvijo turizma, ki ga najdemo v Triglavskem narodnem parku. V drugem delu sem najprej predstavil Triglavski narodni park, ga umestil v prostor in prikazal njegovo zgodovino. Nato sem predstavil naravnogeografske in družbenogeografske značilnosti območja narodnega parka. V tretjem delu pa sem predstavil naravni in kulturno-zgodovinski potencial za turizem in turistično ponudbo parka. Za konec sem naredil analizo turističnega prometa v Triglavskem narodnem parku ter v zaključku podal še svojo S.W.O.T. analizo.
Keywords: Triglavski narodni park, varstvo okolja, trajnostni razvoj turizma, naravni in kulturni-zgodovinski potencial za turizem
Published: 27.10.2011; Views: 2253; Downloads: 313
.pdf Full text (5,04 MB)

Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica