| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
RAZVOJ SPLETNE TRGOVINE NA OSNOVI SISTEMA ZA UPRAVLJANJE Z VSEBINAMI PIMCORE
Dejan Kropec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno področje sistemov za upravljanje vsebin. Pri tem se osredotočamo na zasnovo spletnih sistemov za upravljanje vsebin in spoznamo današnje glavne smernice, ki jih področje zajema tako na spletu kot tudi drugje. Na začetku dela so predstavljeni sistemi za upravljanje vsebin in opisani splošni koncepti upravljanja z vsebinami. V nadaljevanju so proučeni različni tipi sistemov za upravljanje z vsebinami. Osredotočimo se na tipične značilnosti, ki jih takšni sistemi vključujejo. Sledi analiza arhitektur sistemov za upravljanje vsebin in njihovih sestavnih delov. Na področju uporabe so predstavljene aktualne rešitve sistemov za upravljanje vsebin. V praktičnem delu diplomskega dela smo razvili aplikacijo za spletno trgovino z uporabo ogrodja za izgradnjo spletnih aplikacij Zend Framework in sistema Pimcore. Na osnovi pridobljenega teoretičnega znanja je nato z uporabo sistema Pimcore, ki temelji na omenjenem ogrodju, razvit primer tipične aplikacije za elektronsko poslovanje. Razvita aplikacija predstavlja primer osnovne spletne trgovine za prodajo blaga na drobno in vsebuje različne tehnologije razvoja sodobnih spletnih aplikacij, kot so notacija JSON, jQuery in zahteve AJAX.
Keywords: upravljanje z vsebinami, sistemi za upravljanje z vsebinami, hiter razvoj aplikacij, elektronsko trgovanje, pimcore, jquery, zend framework
Published: 30.10.2015; Views: 824; Downloads: 63
.pdf Full text (2,43 MB)

2.
UPORABA IN RAZVOJ SPLETNIH REŠITEV S POMOČJO OGRODJA ZEND FRAMEWORK
Matej Pantar, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen razvoj spletnih aplikacij z uporabo ogrodja Zend Framework. Pregledani so poglavitni gradniki ogrodja ter prednosti arhitekture in vzorca MVC. Predstavljena je tudi datotečna struktura ogrodja ter opisane pomembne datoteke in komponente. Na kratko je predstavljena tudi najnovejša različica ogrodja, imenovana Zend Framework 2, ter naštete najpomembnejše novosti, ki jih ta prinaša. Vso znanje, ki je bilo pridobljeno iz teoretičnega dela, je bilo nato uporabljeno pri izdelavi spletne strani in primerjavi poteka razvoja s tradicionalnim načinom razvoja aplikacij. Za zaključek so predstavljena še pomembnejša alternativna ogrodja, ki so trenutno na tržišču, in primerjana z ogrodjem Zend Framework.
Keywords: Zend Framework, PHP, ogrodje, Zend, razvoj aplikacij
Published: 29.03.2013; Views: 1175; Downloads: 123
.pdf Full text (2,65 MB)

3.
KONCEPT INTERAKTIVNE SPLETNE APLIKACIJE ZA NAČRTOVANJE 3D DIAGRAMOV OSVETLJEVANJA V FOTOGRAFIJI
Igor Benko, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Na spletu obstaja množica fotografskih blogov in spletnih strani za učenje fotografije. Najpogostejši način prikaza informacij o postavitvi elementov osvetlitve na njih je z uporabo diagramov osvetljevanja. Za načrtovanje diagramov že obstaja nekaj rešitev, a imajo te, prav tako kot diagrami sami, veliko pomanjkljivost — prikazujejo le pogled od zgoraj na postavitev. Zaradi tega prihaja do izgube pomembnih informacij o postavitvi elementov osvetljevanja, saj se le-ti ne postavljajo le v vodoravni ravnini, ampak tudi po y osi. Rešitev bomo predstavili s konceptom 3D diagramov osvetljevanja in v obliki Flash aplikacije za načrtovanje diagramov.
Keywords: diagram osvetljevanja, fotografija, Flash, ActionScript, Papervision3D, PHP, Zend Framework
Published: 01.10.2009; Views: 10644; Downloads: 169
.pdf Full text (3,20 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica