| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
HARMONIJA GLASBE, CVETJA IN PLESA: TERAPEVTSKI CVETNI PLESI NA OSNOVI CVETNEGA ZDRAVLJENJA DR. EDWARDA BACHA
Katja Lovrenčič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi z naslovom Harmonija glasbe, cvetja in plesa: terapevtski cvetni plesi na osnovi cvetnega zdravljenja dr. Edwarda Bacha so v teoretičnem delu predstavljene krize vrednot novodobne družbe. Pozornost je usmerjena na vzgojne ustanove in otroke, in sicer na probleme zdravja ter razvojnih motenj otrok, ki izvirajo iz neustreznosti današnje šole. Drugo poglavje vsebuje predstavitev novega pojmovanja, ki prinaša novodobno razumevanje, postopke in metode, ki nam pomagajo reševati največje življenjske probleme. Posebej je izpostavljena psihoterapevtska metoda z uporabo plesa, ki posameznike spodbudi, da izrazijo misli in čustva, ki bi jih sicer težko izrazili. Terapevtova naloga pri izvajanju cvetnih plesov Anastasie Geng je preučiti posameznikove odzive nanje in začeti dialog. V praktičnem delu je predstavljena uporaba vseh eksplicitnih strani gibanja in vsebina posameznih plesov, njihov pozitiven vpliv in sprejemanje.
Keywords: Ključne besede: bardi, zdravljenje z zvokom, terapevtski ples, krožni plesi, Edward Bach, 38 Bachovih cvetov, Anastasia Geng.
Published: 14.10.2010; Views: 2125; Downloads: 209
.pdf Full text (4,00 MB)

2.
TERAPEVTSKI VIDIKI ČLOVEŠKEGA GLASU
Neja Šavle, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so predstavljeni terapevtski vidiki človeškega glasu. Prvi del je namenjen predstavitvi glasu skozi fiziološki in psihološki vidik, nato pa je prikazana pomembnost zvoka in zvočnih vibracij tako na fizični kot intuicijski ravni, saj vibracije v odnosu z drugimi bitji ali predmeti v univerzumu tvorijo simpatetično ali vsiljeno resonanco. V nadaljevanju je v nalogi predstavljeno zdravljenje z zvokom, njegovi začetki in znanstveno potrjeni učinki ter pomembnost vpliva zvočnih vibracij na energijske centre v telesu. Tretji del naloge je osredotočen na pomen in vlogo človeškega glasu, zdravilne samoglasniške zvoke, moč besed, mrmranja in petja. Poudarek je na energiji vibracij človeškega glasu, saj le-ta odseva mentalno, čustveno, telesno in duhovno stanje posameznika. Predstavljene so metode, kako dosežemo, da glas odzvanja v našem telesu in duhu ter načini, kako nas vibracije glasu lahko celijo in zdravijo. V zadnjem, empiričnem delu naloge, so predstavljeni elementi, postopki ter analize eksperimentalnega dela, katerega namen je bil ugotoviti, kako se izbrani udeleženci odzivajo na sproščanje ob zvoku z brenčanjem. V nalogi je poleg eksperimentalne metode uporabljena tudi deskriptivna metoda s študijem domače in tuje literature. Za zbiranje podatkov in ugotavljanje stanja reprezentativnega vzorca je kot inštrument raziskovanja uporabljen anketni vprašalnik, a so informacije pridobljene tudi na podlagi lastnih opazovanj. Izkazalo se je, da ima sproščanje ob zvoku z brenčanjem zelo pozitivne konsekvence na psihofizično počutje posameznikov, udeleženih v eksperimentu.
Keywords: Zdravljenje z zvokom, vibracija, glas, terapija z glasom, sproščanje ob zvoku z brenčanjem
Published: 20.10.2016; Views: 427; Downloads: 63
.pdf Full text (1,33 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica