| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Kriminaliteta žensk in zapori za ženske v Sloveniji : diplomsko delo
Sanja Cafuta, 2011, undergraduate thesis

Keywords: ženske, kriminaliteta, kaznovanje, zapori, zapornice, kazenski zavodi, diplomske naloge
Published: 27.07.2011; Views: 1822; Downloads: 431
.pdf Full text (665,64 KB)

7.
NAČELA IN KRITERIJI UPORABE PROMETNE OPREME NA JAVNIH CESTAH
Vid Štukovnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Ljudje se vsakodnevno srečujemo s cestnim prometom, zato je varnost na cestah izrednega pomena. Na varnost ceste vpliva tudi vsa prometna oprema, ki je prisotna na njej. Pomembnost prometne opreme se na cestah, ki so v slabšem stanju, še poveča. Pri vplivu na varnost je potrebno izpostaviti varnostne ograje, kot ene izmed pomembnejših vrst cestne opreme. S pomočjo pravilne postavitve in rednega vzdrževanja varnostnih ograj je mogoče omiliti posledice prometnih nesreč. V nalogi je opisana celotno cestna oprema, ki se uporablja v Sloveniji. Navedeni so kriteriji za uporabo prometne opreme na javnih cestah. Na osnovi praktičnih primerov je opozorjeno tudi na napake, ki se dogajajo v praksi.
Keywords: prometna oprema, varnostne ograje, blažilniki trkov, smerniki, grbine, zapornice, varovalne ograje, markerji
Published: 06.09.2013; Views: 851; Downloads: 168
.pdf Full text (4,99 MB)

8.
Zaznava legitimnosti izvrševanja kazenske sankcije zapora - perspektive zapornic in penoloških delavcev : diplomsko delo univerzitetnega študija
Mateja Grilj, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Odkar obstaja družba obstajajo tudi sankcije, ki posameznike omejujejo pri samovoljnem ravnanju. Z razvojem kazenskih sankcij je se razvil tudi zavod, kjer prebivajo tisti, ki kršijo postavljene družbene norme, ki so določene z zakoni in so kazensko sankcionirane. Vsaka družba ima medsebojne odnose, tako jih ima tudi zapor. V diplomski nalogi so v teoretičnem delu opredeljeni temeljni pojmi, legitimnost izvrševanja kazenskih sankcij, vrste kazenskih sankcij, načela kazenskega prava kot tudi načela pri izvrševanju kazenskih sankcij. Nato je opredeljeno kaznovanje in njegove teorije, namen kaznovanja kot tudi pravna podlaga kaznovanja. Nazadnje je nekaj besed namenjeno Upravi Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij. V raziskovalnem delu diplomske naloge je raziskano kako medsebojni odnos med zavodskih osebjem in obsojenkami vpliva na red in vedenje obsojenk, osredotočeno v zavodu za prestajanje kazni zapora na Igu. Za raziskovalno nalogo so bili uporabljeni anketni vprašalniki tako za pravosodne policistke, kot tudi obsojenke. Obsojenke v večini menijo, da so obravnavane pravično. Na vedenje obsojenk v času izvrševanja kazni zapora, vplivajo medsebojni odnosi med njimi in pravosodnimi policistkami. Prikazni so tudi splošni odnosi med pravosodnimi policistkami kot tudi odnosi med njimi in obsojenkami.
Keywords: kaznovanje, zaporna kazen, zapornice, penološki delavci, legitimnost, diplomske naloge
Published: 28.10.2014; Views: 657; Downloads: 148
.pdf Full text (773,11 KB)

Search done in 0.27 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica