| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 15
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
ANALIZA KRITIČNIH TVEGANJ ZAGONA PODJETJA NA PRIMERU DOMA ZA OSTARELE
Sabina Zagomilšek, 2010, final seminar paper

Abstract: Glavni problem, o katerem smo pisali v diplomskem seminarju so tveganja, ki lahko ogrozijo poslovanje podjetja. Namen tega diplomskega seminarja je, da opredelimo možna tveganja, ki lahko tako ali drugače vplivajo na poslovanje podjetja ter spoznati kako se tem tveganjem izogniti oziroma jih znati reševati in obvladovati. V prvem delu diplomskega seminarja smo opredelili podjetništvo kot tveganje, tveganja, vzroke zakaj prihaja do tveganj, vrste tveganj, kakšne odnose do tveganj poznamo, njihovo obvladovanje ter oceno tveganj. V nadaljevanju smo opredelili tveganja na treh ravneh, in sicer, tveganja na makro ravni, mikro ravni ter simulirana poslovna tveganja. Predstavili smo tudi tveganja, povezana z ustanovitvijo podjetja in analizo tveganja. V praktičnem delu smo najprej predstavili dom za ostarele, nato smo opredelili možna tveganja, ki bi lahko tako ali drugače ogrozila poslovanje doma za ostarele, ter ukrepe s katerimi bi ta tveganja lahko odpravili. Opisali smo tudi izkušnje, ki smo jih pridobili s pisanjem diplomskega seminarja ter probleme s katerimi smo se srečevali pri samem pisanju.
Keywords: Kritična tveganja, analiza tveganj, obvladovanje tveganj, zagon podjetja, dom za ostarele, podjetje, poslovanje podjetja, mikro raven, makro raven, simulirana poslovna tveganja.
Published: 06.01.2011; Views: 2628; Downloads: 534
.pdf Full text (1,88 MB)

4.
PROJEKTNO IZVAJANJE STRATEGIJE RAZVOJA PODJETJA Z UVEDBO NOVEGA PROIZVODNEGA PROGRAMA
Miha Semič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Vsaka organizacija nastane z namenom, da bi se razvijala in dolgoročno ustvarjala koristi za sebe in okolico. Delovanje na konkurenčnem trgu je težko, še bolj pa je oteženo, če se na trgu pojavi kriza, ki zmanjšuje kupno moč in s tem vpliva na prihodke organizacije. Hiter tehnološki razvoj nas je pripeljal v dobo, v kateri je znanje, zmožnost reagiranja na spremembe in uvajanje sprememb v prakso ključni dejavnik uspeha vsake organizacije. Zato je tudi v času kriznih razmer potrebno uvajati ključne spremembe, ki bodo zagotavljale organizacijam nadaljnjo rast in razvoj. V delu je povzeto nekaj temeljnih teoretičnih znanj s področja projektnega managementa in organizacije, ki se v nadaljevanju povezujejo s praktičnim delom pri pripravi strategije, portfolia projektov, organizacije in zagonskega elaborata. V diplomski nalogi smo predstavili predlog mojemu mentorskemu podjetju za oživitev poslovanja s pričetkom novega proizvodnega procesa. Predlog zajema nov pristop vodenja podjetja ter uporabe projektov za izvajanje zastavljenih strategij. V ta namen je v nalogi zajet predlog strategije nadaljnjega razvoja podjetja s prvim evidentiranjem projektov in strateškim projektnim planom ter zagonski elaborat primarnega projekta s cilji, planom projekta, tveganji, ekonomiko in organizacijsko strukturo projekta.
Keywords: Projekt, projektno izvajanje strategij v kriznih razmerah, projektna organizacija, zagon in izvajanje strategij, strategije, portfolio projektov, zagonski elaborat.
Published: 31.01.2011; Views: 2127; Downloads: 225
.pdf Full text (4,38 MB)

5.
POSTOPEK PRVEGA ZAGONA HIDRAVLIČNEGA SISTEMA
Ervin Štrumpfl, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu se bo obravnaval problem prvega zagona hidravličnega sistema. Od njega je odvisno kako bo sistem deloval skozi njegovo obratovalno dobo. V diplomski nalogi bo obravnavana problematika pravilne montaže, spiranja hidravličnega sistema, onesnaženosti olja s kontaminenti in rešitve. Predstavljene bodo naprave, s katerimi dosežemo zadostno raven čistoče olja za nemoteno delovanje sistema.
Keywords: hidravlika, prvi zagon, izpiranje sistema
Published: 06.01.2011; Views: 1255; Downloads: 208
.pdf Full text (1,83 MB)

6.
HARMONIČNA ANALIZA NAPETOSTI IN TOKA PRI MEHKEM ZAGONU ASINHRONSKEGA MOTORJA
Nino Šeruga, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava dva načina zagona asinhronskega elektromotorja. V prvem delu smo za mehki zagon motorja uporabili napajalnik ALTISTART 3. V drugem delu pa smo za mehki zagon uporabili frekvenčni pretvornik COMBIVERT 56. Meritve smo izvedli pri različnih obremenitvah motorja. Za obremenitev motorja smo uporabili aktivno breme sestavljeno iz asinhronskega stroja in frekvenčnega pretvornika. Cilj diplomske naloge je bil izdelati program za harmonično analizo meritev in analizirati vhodni tok, tok v motor, napetost na motorju in moment motorja. Program za analizo in izrise je napisan v MatLab-u. Vse meritve v zvezi z diplomsko nalogo so bile izvedene v Laboratoriju za aplikativno elektromagnetiko na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru.
Keywords: mehki zagon, frekvenčni pretvornik, harmonična analiza
Published: 01.06.2011; Views: 2471; Downloads: 193 
(1 vote)
.pdf Full text (4,36 MB)

7.
Zasnova, montaža in strega CNC-obdelovalnega stroja
Milan Deučman, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazan ves postopek postavitve CNC-obdelovalnega stroja, od načrtovanja do prvih izdelkov. Rabljen stroj je bilo treba najprej postaviti v manjši delovni prostor, ga obnoviti in ga z najracionalnejšimi stroški vključit v proizvodnjo. V prvem delu je prikazana priprava prostora, izdelava temelja in postavitev ključnih segmentov stroja. V nadaljevanju so opisani vsi posegi, ki so bili potrebni pri obnovi in montaži delov, ki sestavljajo stroj. V zadnjem delu so prikazani pričetek obratovanja stroja, strega in posluževanje ter primeri izdelkov, narejenih na stroju.
Keywords: CNC-stroj, postavitev, obnova, montaža, zagon, strega stroja
Published: 07.07.2011; Views: 2298; Downloads: 488
.pdf Full text (5,56 MB)

8.
KONFIGURIRANJE NAROČNIŠKE CENTRALE IP 3CX
Luka Mlaker, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu opisujemo konfiguriranje naročniške telefonske centrale 3CX kot učinkovitega telekomunikacijskega sistema za manjše podjetje. Centrala je nastavljena tako, da omogoča interne klice med zaposlenimi, kakor tudi povezavo s ponudnikom telefonije IP, kar omogoča dohodne in odhodne klice, vezane na številke ponudnika. V delu so najprej predstavljene funkcije, ki jih omogoča brezplačna različica 3CX-a. V nadaljevanju so opisane nastavitve terminalov ter vmesnikov PSTN in ISDN, ki smo jih uporabili, nato pa se osredotočimo na konfiguriranje same centrale. Na koncu prikazujemo in opisujemo grafe, ki nam jih je izrisal program Wireshark za primere klicev,kateri so bili izvedeni preko naše naročniške centrale.
Keywords: telekomunikacije, telefonija IP, naročniška centrala IP, konfiguriranje, protokol za zagon seje
Published: 12.07.2011; Views: 2008; Downloads: 149
.pdf Full text (3,15 MB)

9.
PROJEKT UVEDBE NADHODA NA CESTNINSKI POSTAJI DOB
Vesna Mlinarič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Projekti podjetjem in posameznikom omogočajo prilagajanje stalnim in hitrim spremembam, ki zaznamujejo sodobne družbene razmere. Uporaba ustreznih tehnik planiranja omogoča večjo suverenost in natančnost doseganja zastavljenih ciljev ter zagotavlja racionalno in učinkovito rabo danih virov. To smo v diplomski nalogi praktično prikazali na primeru projekta uvedbe nadhoda na cestninski postaji Dob. Izdelali smo zagonsko projektno dokumentacijo za omenjeni projekt z vsemi pripadajočimi plani in načrti, ki so teoretično predstavljeni v prvem delu diplomske naloge. Izdelali smo terminski plan projekta, plan virov in stroškov, plan obvladovanja tveganj, plan kontrole, formirali organizacijsko strukturo projekta in opredelili vloge udeležencev. Prikazali smo uporabnost metod in tehnik projektnega načina dela, ki omogočajo hitrejši čas izvedbe, boljšo kakovost in nižje stroške projekta.
Keywords: projekt, zagonska dokumentacija, zagon projekta, nadhod, cestninska postaja
Published: 16.04.2012; Views: 1279; Downloads: 95
.pdf Full text (1002,67 KB)

10.
ZAGON SISTEMA OBRAČALNE MIZE NA OSNOVI KRMILNIKA SIEMENS
Timi Karner, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega predstavitev sistema SIEMENS Sinamics S120, njegovih komponent, sestavo le teh v delujočo celoto, zagon sistema in na koncu tudi programiranje. V diplomski nalogi so zbrana vsa potrebna navodila, da lahko nekdo, ki se še ni nikoli ukvarjal s sistemom SIEMENS Sinamics S120, prične upravljati s tem sistemom.
Keywords: Sistem SIEMENS Sinamics S120, povezava, zagon, programiranje
Published: 24.05.2013; Views: 934; Downloads: 182
.pdf Full text (3,27 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica