| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
POVEČANJE ZANESLJIVOSTI STROJA ZA IZDELAVO TALNIH OBLOG
Jure Šemrov, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Tema moje diplomske naloge je povečanje zanesljivosti stroja za izdelavo talnih oblog. Trg danes zahteva kakovostne in konkurenčne izdelke v točno določenem času, za kar je treba obvladovati uspešno, učinkovito in kakovostno redno serijsko proizvodnjo. S pomočjo metode FMEA (analiza možnih napak in njihovih posledic) sem poiskal kritičen element v proizvodni liniji. Rešitve sem iskal v rekonstrukciji infra peči, in sicer gre za avtomatiziran oz. ročni odmik infra peči. Obe izvedbi imata prednosti in slabosti, vendar v današnjem času stremimo k uvajanju avtomatizacije v proizvodnji. Delovanje krmilnega programa za avtomatiziran dvig sem testiral v laboratoriju za mehatroniko. Z vidika vzdrževanja pa s temi aktivnostmi sistemu omogočim nemoteno obratovanje in tako vzdrževanje postane pomemben faktor v kakovosti proizvodnje in se lahko uporablja kot uspešen faktor konkurenčnosti.
Keywords: zanesljivost, avtomatizacija, vzdrževalnost
Published: 10.06.2009; Views: 1336; Downloads: 103
.pdf Full text (2,69 MB)

3.
NADZOR, UPRAVLJANJE IN VZDRŽEVANJE TEHNIŠKEGA SISTEMA ZUNANJE OKRASNE FONTANE Z VODNIMI EFEKTI
Damjan Gaberc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obdelana zasnova tehniškega sistema zunanje okrasne fontane z vodnimi efekti. Kot projektant strojnih instalacij bazenske tehnike sem bil na podlagi zadane projektne naloge zadolžen za izdelavo projekta in kasnejšo izvedbo. Izvesti je bilo potrebno tehniške preračune, izbrati naprave in izdelati končen projekt za izvedbo tega sistema, kasneje pa tudi nadzorovati pravilnost izvedbe. Poseben poudarek konstruiranja predstavlja kasnejša zanesljivost in vzdrževalnost. Opisani so posamezni elementi sistema, ter podana osnovna navodila za njihovo uporabo in vzdrževanje. Potrditev, da smo pri konstruiranju z upoštevanjem vzdrževalnosti in zanesljivosti fontane dosegli svoj namen se izraža z zanesljivostjo delovanja sistema.
Keywords: Vzdrževalnost, zanesljivost, strojnica fontane, fontana z vodnimi efekti
Published: 02.11.2010; Views: 1990; Downloads: 75
.pdf Full text (16,93 MB)

4.
Učinkovitost testno vodenega razvoja programske opreme v telekomunikacijskih sistemih
David Batič, 2016, master's thesis

Abstract: Testno voden razvoj (TDD) je praksa razvoja programske opreme, pri kateri se inkrementalno pišejo testni primeri, preden se implementira produkcijska koda. Da bi razrešili dilemo, ali je razvoj z vnaprejšnjim testiranjem uspešnejši od razvoja z naknadnim testiranjem, so nujno potrebne raziskave v industrijskem okolju, ki pa so redke. Predstavljeni so rezultati študije več primerov, ki je raziskovala učinkovitost uporabe TDD v industrijskem okolju na realnih komercialnih projektih. Dva projekta sta bila izvedena brez uporabe TDD, medtem ko je tretji v razvojni proces uvedel TDD. Učinkovitost TDD smo merili s kakovostjo kode, produktivnostjo in vzdrževalnostjo. Rezultati raziskave nakazujejo, da so razvijalci, ki so uporabljali TDD, ob znižani produktivnosti dosegli višjo kakovost kode, ki jo je lažje vzdrževati.
Keywords: testno voden razvoj, kakovost programske opreme, produktivnost, vzdrževalnost, študija primera
Published: 04.08.2016; Views: 544; Downloads: 67
.pdf Full text (3,82 MB)

5.
Zagotavljanje zanesljivosti procesiranja dogodkov podporne infrastrukture v informacijsko varnih centrih
Barbara Brezovec, 2016, master's thesis

Abstract: Procesiranje podatkov in učinkovito alarmiranje je pomembno za vzdrževanje in zagotavljanje zahtevane vrednosti zanesljivosti v podatkovnih centrih. Točna informacija o alarmu je pomembna za vzdrževalne postopke z namenom preprečitve odpovedi. V delu smo predstavili vplive in vidike, ki vplivajo na zanesljivost delovanja. Predstavljen je pristop izdelave podatkovnega modela na podlagi vozliščnega drevesa, ki vpliva na dvig nivoja zanesljivosti in razpoložljivosti, omogoča enostavnejši pristop in implementacijo, je modularen, zahteva manj sredstev in zniža stroške delovanja podatkovnega centra. Rezultati potrjujejo prednosti uporabe procesiranja dogodkov, saj se z natančno identifikacijo vzrokov zmanjša število prejetih alarmov. Odzivni čas po alarmu se zmanjša, kar vpliva na zvišanje vrednosti razpoložljivosti delovanja podatkovnega centra.
Keywords: zanesljivost, razpoložljivost, vzdrževalnost, podatkovni centri, procesiranje dogodkov, alarmiranje, magistrske naloge
Published: 12.10.2016; Views: 628; Downloads: 37
.pdf Full text (5,98 MB)

6.
Uporaba programskih metrik za napovedovanje težavnosti vzdrževanja kode
Aljaž Heričko, 2017, master's thesis

Abstract: Vzdrževanje je eno izmed najdražjih opravil v procesu razvoja programske opreme, po nekaterih študijah lahko predstavlja celo več kot polovico vseh stroškov projekta. V magistrskem delu smo opravili sistematičen pregled literature in raziskali metrike, ki se pogosto uporabljajo za oceno težavnosti vzdrževanja kode s pomočjo indeksa vzdrževalnosti. Analizirali in izbrali smo primerna orodja za pridobivanje metričnih vrednosti, potrebnih za izračun metrik vzdrževalnosti. Za štirideset odprtokodnih javanskih projektov smo izračunali vrednosti petih različic indeksa vzdrževalnosti in jih medsebojno primerjali. Skušali smo ugotoviti, katera izmed njih daje najboljši rezultat za napovedovanje na podlagi težavnosti izračuna ter doseganja primerljivih rezultatov s predhodno validiranim originalnim indeksom vzdrževalnosti. Ugotovili smo, da metrika, ki za delovanje potrebuje zgolj število vrstic, daje primerljive rezultate kot bistveno kompleksnejše metrike.
Keywords: programska oprema, kakovost, vzdrževalnost, metrike, indeks vzdrževalnosti
Published: 24.10.2017; Views: 351; Downloads: 62
.pdf Full text (2,93 MB)

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica