| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
NAČRTOVANJE IN RAZVOJ INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA PROIZVODNO PODJETJE
Muhamed Turkanović, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo načrtovanje in razvoj informacijskega sistema. Natančneje spoznamo metodologije in ogrodja za razvoj informacijskih sistemov. Dodatno bomo pregledali, kateri so dejavniki, ki vplivajo na uspešnost razvoja in kako vpliva ustrezna dokumentacija na stroške vzdrževanja. V praktičnem delu smo pokazali, kako je v praksi potekalo načrtovanje in razvoj informacijskega sistema za proizvodno podjetje. Osredotočili smo se na dokumentacijo, ki je ob tem nastajala. Primerjali smo dejavnike, ki so se pojavili ob razvoju s tistimi, ki jih opisujemo v teoretičnem delu naloge. Prav tako smo pokazali pomembnost dokumentacije za fazo vzdrževanja.
Keywords: metodologije razvoja programske opreme, MSF, RUP, vpliv dokumentacije na vzdrţevanje, dejavniki uspešnosti razvoja programske opreme.
Published: 22.09.2011; Views: 1446; Downloads: 216
.pdf Full text (1,85 MB)

2.
ZIMSKO VZDRŽEVANJE CEST V OBČINI LENDAVA S POUDARKOM NA GRIČEVNATEM OBMOČJU
Simon Söke, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je predstavitev zimskega vzdrževanja strmin v Občini Lendava, prikazati delovne procese, materiale in delovne stroje, ki so v redni uporabi, ter predstavitev problematike in rešitev pri tem vzdrževanju. Vzdrževanje strmin je zelo zahtevno in zahteva veliko znanja, saj lahko nepravilno vzdrževanje povzroča številne težave pri odvijanju zimskega prometa, prav tako pa lahko nastane škoda tudi na okolici. Na podlagi analize obstoječega stanja so v zaključnem delu podani nekateri predlogi, ki bi lahko pripomogli k izboljšanju trenutnega stanja na celotnem področju strmin, pozitivni pa bi bili tudi na ekonomskem vidiku.
Keywords: ceste, vzdrţevanje, zimska sluţba, posipni materiali, optimizacija, Občina Lendava
Published: 28.09.2011; Views: 1957; Downloads: 80
.pdf Full text (4,10 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica