| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
DONAT MG - OD NEKOČ DO DANES
Katja Drofenik, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je prikazati Donat Mg skozi zgodovino in v sedanjosti, in sicer skozi oči gradbenikov. Za pridobivanje naravne mineralne vode potrebujemo tudi gradbeništvo. Od gradbeništva so odvisne vrtine, izkopi, cevovodi itd. V diplomskem delu so opisani postopki vrtanja, vodnjaki, izdelavo vodovodnih omrežij, polaganja cevovodov, vzdrževanje le-teh, polnjenje same vode itd.
Keywords: mineralna voda, slatina, Donat, vrelec, vodnjak, vrtina, gradbeništvo, hidrologija
Published in DKUM: 26.11.2014; Views: 2200; Downloads: 378
.pdf Full text (7,71 MB)

2.
SPREMLJANJE KAKOVOSTI TERMALNE VODE IZ VRTINE V DOBOVI
Nataša Horvatič, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo preverili kakovost termalne vode iz vrtine VC-1/09 v Dobovi. Opravili smo fizikalno-kemijske in mikrobiološke analize, da bi ugotovili kakovost termalne vode in nihanje vsebnosti posameznih ionov. Rezultati so pokazali, da voda vsebuje visoke koncentracije Ca2+, Mg2+ in HCO3- in le-ti določajo balneološki tip termalne vode. V okviru mikrobiološke analize termalne vode smo ugotavljali prisotnost naslednjih bakterij: Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Legionella sp. in Staphylococcus aureus. Prisotnost posameznih vrst bakterij nismo zaznali v nobenem vzorcu vode. Opravljene analize so potrdile tezo, da je termalna voda neoporečna s stalno koncentracijo posameznih ionov, ki niha največ do 4 %.
Keywords: termalna voda, vrtina, balneološki tip, fizikalno-kemijske analize, mikrobiološke analize
Published in DKUM: 22.09.2014; Views: 1438; Downloads: 197
.pdf Full text (2,67 MB)

3.
TURISTIČNI RAZVOJ TERM BANOVCI
Tamara Črček, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Termalno kopališče v Banovcih je priljubljeno med domačimi in tujimi gosti zaradi svoje majhnosti in okolice. Zelo zanimive so tudi zaradi nudističnega kampa, ki je prvi tovrsten kamp ob termalnih vodah v Evropi. Diplomska naloga vsebuje turistični razvoj Term Banovci. Obravnavano je odkritje termalne vode in razvoj turistične ponudbe v Banovcih, opisane so naravnogeografske in družbenogeografske značilnosti proučevanega območja ter možnosti za rekreacijo in izletništvo. S pomočjo statističnih podatkov so pregledane in argumentirane nastanitvene zmogljivosti term in obseg turističnega prometa v obdobju od leta 1987 do 2011. Po posameznih temah so razloženi tudi osnovni pojmi, ki so pomembni pri proučevanju in analizi obsega turističnega prometa. V zadnjem delu je predstavljena anketa o mnenju turistov glede termalnega kopališča Banovci, ki je prikazana in interpretirana s tabelami in grafi. Na koncu so s pomočjo pregledane literature in opravljenega terenskega dela podane pozitivne in negativne posledice turističnega razvoja Term Banovci na okolico vključno s SWOT analizo.
Keywords: vrtina, mlin na Muri, kolesarske poti, Sončni gaj, Zeleni gaj, nudistični kamp, vinska cesta, zelhenca
Published in DKUM: 12.07.2013; Views: 2270; Downloads: 284
.pdf Full text (5,10 MB)

4.
Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica