SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
MODEL RAZVOJA DRUŽINSKEGA PODJETJA ŽARN KRŠKO D.O.O.
Anja Zorič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Družinska podjetja, tako v Sloveniji kot po svetu, so pomemben sestavni del gospodarstva, saj vplivajo na razvoj celotne družbe. Tako kot družinska podjetja vplivajo na razvoj družbe, pa tudi sama sprejemajo določene vplive in dejavnike, brez katerih ne bi mogla rasti in se razvijati. Tu imajo pomembno vlogo člani družine, tako skupno kot individualno. V proučevanem podjetju je pomembno vlogo odigral oče, ustanovitelj, ob podpori soproge in kasneje celotne družine. Svoje norme, prepričanja, načela in vrednote, tako poslovne kot družinske, je uspešno prenesel na naslednjo generacijo, tako da so glavni cilji, prioritete in naloge družine ostali ves čas enaki. Da je podjetje doseglo današnjo stopnjo rasti in razvoja, je bil potreben tudi razvoj družine. Oče in mati sta svoja strokovna in pridobljena znanja prenašala na otroke in jih tako že v zgodnjih letih vključevala v poslovni proces. Tako je postalo jasno, da bodo potomci nekoč prevzeli podjetje in posel. S spremembo pravne oblike in s postavitvijo otrok na vodstvena delovna mesta so se v podjetju pojavile tudi nekatere spremembe. Prišlo je novo, sveže znanje in nekoliko drugačno, še uspešnejše opravljanje delovnih nalog. Posamezniki so tako s svojim znanjem zelo vplivali na razvoj in rast družinskega podjetja. Tudi kot družina so pripomogli k slovesu, ki ga žanjejo v ožji okolici. Uskladiti so uspeli interese družine in podjetja. Poznani so kot izjemno marljivi, delovni in zanesljivi podjetniki. Držijo se reka, da kri ni voda, kar lahko opazi vsakdo, ki je v njihovi družbi preživel vsaj malo časa. Menimo, da je ravno ta značilnost ena izmed njihovih glavnih značilnosti in prednosti. Spoznali smo, da imajo proučevani modeli razvoja skupne lastnosti in razlike. Vsi modeli so pokazali, da je podjetje še vedno v fazi razvoja in rasti, vendar pa je vsak model zasnovan tako, da obravnava samo določeno vejo razvoja podjetja, kot je na primer vodenje. Naš glavni cilj je bil torej spoznati, kako je podjetje poslovalo in delovalo skozi posamezne razvojne faze. Ugotovili smo, da je podjetje trenutno še vedno v fazi rasti, in podali predloge za njegovo nadaljnjo rast in kako naj preide v naslednjo fazo rasti in razvoja. Menimo, da je v njem potrebnejša notranja rast kot pa zunanja, saj svoje storitve v celoti obvladajo in jih še ne nameravajo širiti na nove trge. Ustanovitelj razmišlja predvsem o reorganizaciji podjetja, kar trenutno predstavlja njihov največji problem. Menimo, da smo uspešno dosegli zastavljene cilje in potrdili teze, ki smo si jih zastavili v prvem delu diplomskega seminarja.
Keywords: Ključne besede: • družinsko podjetje, • rast in razvoj družinskega podjetja, • vpliv posameznikov in družine na razvoj družinskega podjetja, • nasledstvo družinskega podjetja, • modeli razvoja družinskega podjetja, • Žarn Krško, d. o. o.
Published: 14.12.2011; Views: 2128; Downloads: 236
.pdf Full text (384,57 KB)

2.
Vplivi okoliščin prehranjevalnih navad učencev prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja.
Nuša Levart, 2015, master's thesis

Abstract: Pogosto opažamo, da je znanje o zdravih prehranjevalnih navadah velikokrat zapostavljeno pri načrtovanju zdravih in varovalnih obrokov hrane, hkrati pa seveda tudi pri privzgojevanju ustreznih prehranjevalnih navad v obdobju prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja osnovne šole. Še vedno je torej premajhen poudarek na znanju in njegovi uporabi za spreminjanje zatečenega stanja. Za zdravje otrok pa je odgovorna tako družina kot tudi vrsta institucij: od države, zdravstvenega, vzgojno-izobraževalnega in socialnega sistema ter drugih. V okviru omenjenih sistemov je mogoče ustvariti pogoje za zdrav in vsestranski razvoj otrok, ki vključuje tudi dobro zdravje in (še posebej) zdrave prehranjevalne navade. Učenci prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja so populacija, na katero je najlažje vplivati in so v tem kontekstu ena izmed najbolj ranljivih skupin. Starši otrok imajo tukaj odločilno vlogo, največjo seveda pri prenosu svojega znanja in prehranjevalnih navad na otroke. V svetu in tudi v Sloveniji namreč opažamo naraščanje prekomerne telesne teže in debelosti; tako v splošni populaciji kot tudi pri otrocih, kar vzbuja skrb, saj predstavlja veliko tveganje za povečanje števila kroničnih bolezni v odrasli dobi. Skratka, vse skupaj je posledica nezdravih prehranjevalnih navad. Nanje pa vplivajo različni dejavniki: družina, šola, vrstniki, množični mediji idr.
Keywords: menedžment znanja, zdrave prehranjevalne navade, prvo vzgojno-izobraževalno obdobje, vpliv družine
Published: 01.06.2015; Views: 715; Downloads: 133
.pdf Full text (1,15 MB)

3.
NASLEDSTVENE MOŽNOSTI V DRUŽINSKEM PODJETJU PRO-AVTO NOVAK, ERIKA NOVAK, S.P.
Maja Novak, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Družinska podjetja so še vedno slabo raziskano področje v gospodarski panogi, še posebej v Sloveniji, saj je na to temo zelo malo literature, je pa to področje, ki postaja vedno bolj zanimivo za podjetnike. Pri družinskem podjetju gre za združitev družine in podjetja v harmonizirano celoto, saj je po navadi družina ustanovitelja posredno ali neposredno vključena v razvoj in delovanje podjetja. Ta podjetja imajo pomembno prednost pred ostalimi, saj je pripadnost podjetju dosti višja, kot v drugih, ne družinskih podjetjih, kar lahko privede do boljšega uspeha podjetja. V diplomskem seminarju smo preučili izbrano družinsko podjetje Pro-avto Novak, Erika Novak, s.p. na podlagi praktične aplikacije različnih avtorjev, še posebej smo se osredotočili na vprašanje nasledstva družinskega podjetja, saj je ta točka v vseh družinskih podjetjih kritična za obstoj. Proces planiranja nasledstva je zelo pomemben za obstoj družinskega podjetja, ki ga žal veliko družinskih podjetij začne prepozno ali premalo natančno, kar lahko privede do komplikacij tako v domačem okolju, kot v podjetju in lahko v najhujšem primeru celo privede do zaprtja tega podjetja in predvsem pa velikih sporov v družini. Tistim podjetjem, ki se na planiranje nasledstva pravočasno osredotočijo, uspešen prenos iz ene v drugo generacijo prinese uspešno nadaljnje poslovanje podjetja in uspeh ter ugled v poslovnem in domačem okolju. V družinskem podjetju, ki smo ga preučili, so se planiranja nasledstva le dotaknili in do danes niso podrobno preučili. Lastnik/manager je vključil v podjetje svoje otroke že zgodaj, odločil se je, da želi, da podjetje prevzame eden od otrok, vendar se še ni odločil, komu in kako bo prepustil podjetje. Lastnik podjetja je začasno predal podjetje svoji ženi, ampak še vedno sam aktivno vodi podjetje. Oba otroka, ki sta bodoča in morebitna naslednika, še nista dokončala šolanja. Če se lastnik ne bo kmalu posvetoval s celotno družino, kako naprej in podrobno planiral nasledstva, zna priti do manjših komplikacij, ko bo prišlo do neizogibne odločitve. Po našem mnenju pa ni nujno, da bi bilo to uničujoče za podjetje. Po preučeni literaturi vidimo, da se vsi avtorji strinjajo in tudi praksa kaže na to, da je za obstoj in razvoj družinskega podjetja pri prenosu lastništva pomembno, da se nasledstvo natančno planira, saj bo le tako zadeva potekala nemoteno in brez večjih komplikacij in presenečenj tako v družini, kot v podjetju Pro-avto Novak, s.p.
Keywords: Družinsko podjetje, življenjski cikel, vpliv družine na razvoj družinskega podjetja, nasledstvo, planiranje nasledstva
Published: 24.10.2014; Views: 1510; Downloads: 119
.pdf Full text (420,31 KB)

4.
VPLIV ODNOSA S STARŠI NA SAMOPOŠKODOVALNO VEDENJE MLADOSTNIKOV
Maša Majhen, 2016, master's thesis

Abstract: Samopoškodovalno vedenje se najpogosteje pojavlja med mladostniki. Ker pa je družina eden izmed najpomembnejših socialnih sistemov v mladostnikovem življenju, smo želeli ugotoviti ali obstaja kakšna povezanost med mladostnikovim odnosom s starši in omenjenim pojavom. Ugotoviti smo želeli ali obstajajo znotraj družinskih odnosov in procesov dejavniki, ki vplivajo na verjetnost pojava samopoškodovalnega vedenja pri mladostnikih. Na podlagi preučene literature smo predvidevali, da zanemarjanje s strani staršev, slaba komunikacija med otrokom in starši ter nizko sprejemanje in podpora s strani staršev povečujejo verjetnost za pojav samopoškodovalnega vedenja pri mladostnikih. Magistrsko delo sestoji iz dveh delov, t.j. teoretičnega in empiričnega dela. V teoretičnem delu opisujemo značilnosti mladostništva, procese v družini ter značilnosti, vzroke, metode in funkcije samopoškodovalnega vedenja. Navajamo tudi ugotovitve avtorjev predhodno izvedenih raziskav s področja vpliva družine na pojav samopoškodovalnega vedenja. V drugem, empiričnem, delu smo analizirali rezultate naše raziskave. Na vzorcu 189 udeležencev smo aplicirali slovenske verzije vprašalnikov AFP (Adolescent Reports of Family and Parenting Processes), PSI – II (Parenting Style Inventory – II) in ISAS (Inventory of statements about self-injury). Ugotovili smo, da med skupino udeležencev, za katero je značilen pojav samopoškodovalnega vedenja in skupino, za katero ta pojav ni značilen, ne prihaja do statistično pomembnih razlik v zanemarjanju s strani staršev. Prav tako smo ugotovili da se ob zmanjšanju podpore s strani staršev verjetnost pojavnosti samopoškodovalnega vedenja poveča ter, da se ob povečanju intimne komunikacije znotraj družine verjetnost pojavnosti samopoškodovalnega vedenja zmanjša. Ugotovili smo tudi, da se ob povečanju konflikta v družini verjetnost pojavnosti samopoškodovalnega vedenja poveča. Ostalih statistično pomembnih razlik nismo odkrili.
Keywords: mladostništvo, družina, zanemarjanje, komunikacija, podpora, konflikt, samopoškodovalno vedenje, vpliv družine na samopoškodovalno vedenje.
Published: 22.03.2016; Views: 1591; Downloads: 169
.pdf Full text (884,63 KB)

5.
Prednosti in slabosti družinskih podjetij na podlagi podjetja iz prakse
Suzana Magdič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Glavni namen našega diplomskega dela je raziskati prednosti in slabosti družinskih podjetij nasploh in v družinskem podjetju Jelša d.d. Prepoznavanje njihovih prednosti kot tudi slabosti je ključnega pomena, da lahko prednosti izkoristijo za napredek podjetja, slabosti pa minimizirajo ali odpravijo in se tako izognejo pastem, ki prežijo na družinska podjetja. V družinskemu podjetju Jelša d.d. želimo vzpodbuditi razmišljanje o tem, na katerih področjih je njihovo družinsko podjetje drugačno od ostalih, ki niso družinska in kaj so njihove temeljne značilnosti ter na kakšen način jim lahko pomagajo izboljšati poslovanje. Družinska podjetja najbolj zaznamuje vpliv družine na poslovanje oziroma prepletanje družinskega sistema s poslovnim. V družinska podjetja ustanovitelji vlagajo ogromno odrekanja, dela in truda, čutijo se osebno odgovorne za podjetje, dolgoročne cilje postavljajo pred zaslužek, in se vedejo družbeno odgovorno, zato imajo večje možnosti za preživetje in dolgoročni uspeh. Tipične nevarnost, ki se največkrat pojavljajo v teh podjetjih pa so nezadostno planiranje nasledstva, prevelika stopnja centralizacije, nepotizem in izogibanje spremembam.
Keywords: družinsko podjetje, prednosti družinskih podjetij, slabosti družinskih podjetij, konflikti, vpliv družine, značilnosti
Published: 09.06.2016; Views: 773; Downloads: 185
.pdf Full text (943,02 KB)

6.
VPLIV DRUŽINE NA RAZVOJ DRUŽINSKEGA PODJETJA
Barbara Golob, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V delu diplomskega projekta preučujemo vpliv družine na razvoj družinskega podjetja.V družinski lasti naj bi bilo v povprečju opredeljenih več kot 60 odstotkov evropskih podjetij. Pri opredeljevanju družinskega podjetja smo ugotovili, da ni enotne definicije o družinskem podjetju, saj se mnenja avtorjev o njej razlikujejo.
Keywords: družina, podjetje, družinsko podjetje, konflikti, vloge, vpliv družine, A & V Lešnik d. o. o., Miklavške pekarne.
Published: 10.11.2016; Views: 378; Downloads: 60
.pdf Full text (877,79 KB)

Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica