| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Konstruiranje vpenjalne priprave za varjenje ogrodja gozdarskega vitla 55h
Dejan Cigler, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema načrtovanje, konstruiranje in izdelavo tehnične dokumentacije vpenjalne naprave. Naprava je namenjena predvsem izboljšanju ponovljivosti izdelka, točnosti in hitrejši izdelavi le-tega. Ker so v podjetju postavili novo robotsko celico, so mi za diplomsko delo dodelili projekt, ki vsebuje konstruiranje nove vpenjalne naprave za varjenje ogrodja vitla 55H. Vpenjalna naprava je v celoti zasnovana s pomočjo programske opreme SolidWorks. Skozi diplomsko delo sem predstavil projekt in vse zahteve, ki so pomembne pri snovanju takšne naprave.
Keywords: strojništvo, varjenje, robot, vpenjalna naprava, konstruiranje, pozicioniranje
Published: 01.10.2020; Views: 233; Downloads: 56
.pdf Full text (2,57 MB)

2.
Vpenjalna naprava za kaljenje rezilnih letev
Grega Pušnik, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V podjetju SIJ Ravne System je v načrtu izvedba nove opreme za kaljenje rezilnih letev, saj je trenutna že zastarela. Pri tem je bila moja naloga konstruirati novo vpenjalno napravo, ki rezilne letve potopi v kalilno olje. Diplomsko delo zajema pregled trenutnega stanja, kar nam je bilo v pomoč pri izdelavi zahtevnika. Predstavljene so konceptne variante in nato konstruiranje posameznega sklopa izbranega koncepta.
Keywords: vpenjalna naprava, hidravlični cilinder, čeljusti, konstruiranje
Published: 24.09.2020; Views: 258; Downloads: 0

3.
Rekonstrukcija in razvoj vpenjalne naprave za obdelavo odlitka
Blaž Slodnjak, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Podjetju je danes največja prioriteta, da ohranja stik s konkurenco. Pripravljeno je spremeniti določene navade, znanja in stroške ter optimizirati proizvodnjo za dosego konkurenčne prednosti. S seznanitvijo z najnovejšimi znanji in vodilni položaj na tržišču, kupec lažje in prej zaupa naročniku. V diplomskem delu je prikazano, kako lahko z rekonstrukcijo in razvojem nove vpenjalne naprave zelo pripomoremo k zmanjšanju izdelovalnega časa in posledično tudi k zmanjšanju stroškov. S pravilno izbranimi rezalnimi parametri in pravo izbiro orodja dosežemo kakovost izdelka.
Keywords: vpenjalna naprava, vrtanje, rezkanje, rezalni parametri, časovni normativ
Published: 05.10.2016; Views: 1003; Downloads: 98
.pdf Full text (3,55 MB)

4.
Pregled postopkov vpenjanja pri mehanskih obdelavah
Boris Žlender, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema pregled postopkov vpenjanja in pozicioniranja pri mehanskih obdelavah. V delu so predstavljeni tako sistemi pozicioniranja in vpenjanja prizmatičnih kot tudi sistemi pozicioniranja in vpenjanja rotacijskih obdelovancev. Napisane so osnove za določanje sistemov pozicioniranja in vpenjanja. Predstavljene so prednosti ob uporabi vpenjalne naprave, pojasnjena sta pojma pozicioniranje in vpenjanje in simboli pozicioniranja ter načela.
Keywords: pozicioniranje, vpenjanje, obdelovanec, vpenjalna naprava, SolidWorks, AutoCad
Published: 29.09.2016; Views: 612; Downloads: 76
.pdf Full text (7,74 MB)

5.
Razvoj procesa izdelave pesta kolesa motorja
Bogomir Mesarič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V razvojni fazi projekta je zelo pomembno načrtovanje celotnega procesa izdelave pesta kolesa motorja. Mehanska obdelava je del, ki ima največjo dodano vrednost. Dodana vrednost na mehanski obdelavi je nad 50% vrednosti izdelka. V diplomskem delu sem se osredotočil na razvoj pest kolesa motorja na mehanski obdelavi. Raziskal in rešil sem problem soosnosti, saj je soosnost ulitkov lahko tudi do 50x večja kot so tolerance ulitka in problem vrtanja lukenj na dolgem izpetju majhnega premera.
Keywords: CNC obdelava aluminija, vpenjalna naprava pesta kolesa motorja, aluminijeve zlitine
Published: 12.09.2016; Views: 730; Downloads: 30
.pdf Full text (3,32 MB)

6.
Izdelava vpenjalne naprave za vpenjanje vilic za krmilni mehanizem na posnemalnem stroju v podjetju Unior d.d.
Matej Pliberšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Naša naloga je bila, da izdelamo vpenjalno napravo za vpenjanje zglobnih vilic, ki se uporabljajo za krmilni mehanizem. S pravilno skonstruiranimi vpenjalnimi pripravami, seveda za določen izdelek, lahko znatno zmanjšamo stroške proizvodnje in povečamo produktivnost našega obrata. Problem, s katerim smo se soočili, je omejen prostor na stroju in možnost dvojnega vpetja oziroma posnemanje dveh kosov hkrati. V sklopu naloge smo določili tehnične podatke ter vse potrebne parametre za dimenzioniranje in konstruiranje vpenjalne priprave. Opisana sta tudi potek modeliranja vpenjalne čeljusti in sama modifikacija stroja. Glavni rezultat na koncu je povečana produktivnost v krajšem času.
Keywords: vpenjalna naprava, vpenjanje, zglobne vilice, krmilni mehanizem, posnemanje, posnemalni stroj.
Published: 31.05.2016; Views: 832; Downloads: 144
.pdf Full text (3,17 MB)

7.
Razvoj varilno-vpenjalne naprave za robotsko varjenje Higienskega stroja
Jani Prošt, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Osrednja tema diplomskega dela je razvoj vpenjalne naprave za varjenje Higienskih strojev v podjetju NIEROS Metal Tovarna opreme d.o.o.. Tema je bila dodeljena s strani podjetja, saj se je zaradi nakupa robotske varilne celice v podjetju pojavila potreba po vpenjalnih napravah, ki bi omogočile enostavno in natančno vpenjanje njihovih obdelovancev na pozicijo robota. Diplomsko delo zajema predstavitev robotske varilne celice, osnove TIG-varjenja, teorijo na področju razvoja vpenjalnih naprav, opis higienskega stroja in opis zvarov ter opis razvoja vpenjalne naprave s pripadajočo tehnično dokumentacijo. Vpenjalna naprava je razvita s pomočjo programa za modeliranje Pro ENGINEER Wildfire 5.0. Rezultat diplomskega dela je konstrukcijsko obdelana vpenjalna naprava, ki je razvita tako, da se lahko vsi elementi vpenjalne naprave, ki niso standardni, izdelajo v podjetju NIEROS, in sicer iz materialov, ki jih uporabljajo za izdelavo svojih izdelkov.
Keywords: vpenjalna naprava, robotsko varjenje, pozicioniranje, Higienski stroj
Published: 16.11.2012; Views: 1578; Downloads: 261
.pdf Full text (14,77 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica