| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Eksperimentalna analiza parnega generatorja v kuhinjskih pečicah : diplomsko delo
Dejan Maljenović, 2024, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obsega izvajanje eksperimentalne analize parnega generatorja s področja kuhalnih aparatov. Cilj je izdelava parnega generatorja, ki generira paro in obenem ima ustaljene temperature, ki oscilirajo v določenem območju. Parni generator v kuhinjskih pečicah služi za izboljšan prenos toplote na hrano in delno tudi za vlaženje hrane. Z izvajanjem eksperimentov smo prišli do ugotovitev da pri temperaturi 200 °C in 450 ms trajanju vklopa črpalke imamo paro brez vsebovanja vodnih kapljic. Pri nekaj eksperimentih smo imeli nestabilne temperature ali previsoke temperature. Ugotovili smo tudi na kakšen način lahko reguliramo temperature na ovojih parnega generatorja. Senzor temperature je postavljen na tretji ovoj parnega generatorja, ki se je izkazalo kot najbolj primerno mesto za merjenje temperature in reguliranje programa na osnovi le-te.
Keywords: Eksperiment, parni generator, kuhinjska pečica, vodna para, temperatura, regulacija
Published in DKUM: 07.10.2024; Views: 0; Downloads: 0

2.
Ogrevanje mobilnega kontejnerja za shranjevanje in ločevanje tekočine : diplomsko delo
Anže Činč, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Osnovni namen diplomske naloge je empirični preračun prenosa toplote s parnim gretjem cevne kače. Preračun je narejen z empiričnimi korelacijami. Da se temperatura shranjene tekočine, v našem primeru motorno olje, ne bi spustila pod temperaturo ledišča oz. temperaturo kristalizacije, bi bilo smiselno kontejner ogrevati. Izračunali smo potrebne čase gretja pri različnih temperaturah okolice in režimih gretja. Ugotovili smo, da je potrebno relativno veliko časa, tj. približno 15 ur, za ogrevanje kontejnerja do temperature 40 °C, ki je zadovoljiva za pretakanje ter hitrejše ločevanje komponent zmesi. V primeru uporabe kontejnerja v hladnejših mesecih, bi ga bilo smiselno toplotno izolirati. To bi nam v veliki meri pripomoglo pri vzdrževanju manjših toplotnih izgub ter posledično hitrejšega gretja tovora.
Keywords: prenos toplote, kontejner, ogrevanje, vodna para, izolacija
Published in DKUM: 07.07.2023; Views: 371; Downloads: 41
.pdf Full text (1,57 MB)

3.
4.
Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica