| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
UPRAVLJANJE ZALOG V PODJETJU
Damjana Kolegar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili funkcijo vodenja in upravljanje zalog teoretično in tudi praktično na primeru podjetja, Arex, d. o .o., Šentjernej. Opisali smo naloge upravljanja in vodenja zalog v podjetju. V uvodu smo definirali področje raziskave, namen in cilj, osnovne trditve, predpostavke in omejitve raziskave ter predvidene metode. V teoretičnem delu smo opredelili logistiko, stroške zaloge ter pomen zalog v podjetju za nemoteno poslovanje podjetja. V praktičnem delu smo predstavili podjetje Arex, d. o. o., njegovo dejavnost, zgodovino, vizijo. Predstavili smo potek upravljanja in vodenje zalog ter potrebno dokumentacijo. Ugotovili smo težave, ki jih ima podjetje, in jim ponudili rešitve pri vodenju in upravljanju zalog.
Keywords: Arex, d. o. o., stroški zalog, upravljanje in vodenje zalog, zaloga
Published: 25.01.2012; Views: 1818; Downloads: 269
.pdf Full text (1,13 MB)

6.
OPTIMIZACIJA LOGISTIČNIH PROCESOV Z UVEDBO ČRTNE KODE V PODJETJU AVTOHIŠA AHAC D.O.O.
Matic Pižem, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Avtohiša Ahac d.o.o. je manjše družinsko podjetje, ki nadaljuje več kot trideset letno tradicijo na področju prodaje in servisiranja osebnih vozil. Prav večletna tradicija pa predstavlja oviro v zelo potrebni posodobitvi načina poslovanja podjetja. Podjetje se srečuje z nepotrebnim in počasnim delom, za kar je glavni krivec ročni vnos podatkov v računalniške programe. Za lažje razumevanje težav, s katerimi se soočajo zaposleni v podjetju, bomo v pričujoči diplomski nalogi opisali delovne procese, ki vsebujejo ročni vnos podatkov. Z merjenem časa, ki je potreben za opravljanje posameznega procesa, si bomo pomagali ob ugotovljanju pomankljivosti v posamezni operaciji. V zadnjem delu diplome bomo za ugotovljene pomankljivosti prikazali rešitve in izboljšave na področju delovnih operacij in skladiščenja. Prikazali bomo, da delo s pomočjo čitalnikov črtne kode poteka hitreje in bolj učinkovito. Zato predlagamo da podjetje uvede sistem črtnih kod, saj je rešitev bolj ekonomična kot nadaljevanje trenutnega načina dela.
Keywords: Črtna koda, Delovni proces, Vodenje zalog, Posodobitev načina poslovanja
Published: 06.08.2012; Views: 1204; Downloads: 87
.pdf Full text (587,20 KB)

7.
8.
RACIONALIZACIJA SKLADIŠČNEGA POSLOVANJA Z UVEDBO INFORMACIJSKE PODPORE V PODJETJU NELIT S.P.
Tilen Železnikar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Nelit s. p. se ukvarja s prodajo, z izposojo in s servisom rehabilitacijskih pripomočkov. Podjetje je imelo še pred slabim letom velike težave s skladiščenjem, saj je neurejen proces skladiščenja podjetju predstavljal velik strošek. Osnovne naloge skladiščenja so varovanje, izdajanje in sprejemanje materiala. Skladišča morajo biti postavljena tako, da omogočajo čim krajše poti in čim nižje stroške. Material v skladiščih mora biti pregledno postavljen in hitro dosegljiv, seveda pa mora biti vse podprto s programsko opremo, ki vse to omogoča. V diplomski nalogi sta predstavljena analiza obstoječega stanja skladiščnega poslovanja v podjetju Nelit s. p. in predlog za izboljšave z uvedbo informacijskega sistema za vodenje skladišča in zalog ter z uporabo tehnik za upravljanje zalog. Podana je tudi kritična analiza in vidik stroškov uvedbe novega informacijskega sistema in tehnik vodenja zalog.
Keywords: • Vodenje zalog • Logistika • ABC analiza • Optimalna naročilna količina • Informacijski sistem
Published: 09.10.2012; Views: 1328; Downloads: 109
.pdf Full text (979,32 KB)

9.
OPTIMIZACIJA ZALOG V GOSTINSKEM PODJETJU
Urška Jenič, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Področje logistike, ki se ukvarja z optimizacijo nabavnih in prodajnih kanalov, ima pomembno vlogo v podjetju. Obravnavano gostinsko podjetje je zanimalo, ali njihov proces naročanja in skladiščenja povzroča nastanek prekomernih stroškov. Če je temu tako, bi si želeli stroške minimizirati in optimizirati proces naročanja in skladiščenja. V diplomskem delu smo zato analizirali obstoječe stanje procesa nabave in skladiščenja. Uporabili smo ABC in XYZ analizo za klasifikacijo artiklov in nato uporabili metodo optimalne naročilne količine. Analiza je pokazala, da podjetje uspešno minimizira stroške naročanja, vendar obstajajo možnosti za izboljšavo, katere smo podjetju tudi predlagali.
Keywords: logistika, nabava, zaloge, vodenje zalog
Published: 19.09.2014; Views: 657; Downloads: 76
.pdf Full text (1,04 MB)

10.
Zaloga zdravil na ginekološko-porodniškem oddelku
Aleš Šišmanovič, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: Ginekološko-porodniški oddelek se z nujno potrebnimi zdravili oskrbuje iz bolnišnične lekarne, ki je na drugi strani bolnišnice. Poti, po kateri pripeljejo zdravila, je več, transporterji pa dostavljajo zdravila tudi ostalim oddelkom. Ker transporter nima točno določenih navodil, katerim oddelkom mora zdravila najprej dostaviti, si pot izbere sam. To lahko pomeni zamujanje določenih zdravil, ki so na oddelku nujno potrebni, zato morajo zaposleni skrbno načrtovati, kakšno količino zdravil je najbolje imeti na zalogi. V povezavi z zdravili obstaja več problemov, ki bi jih bilo vredno obravnavati. Gre predvsem za dva ključna – transport zdravil na oddelke in količina zdravil ter vodenje evidence njihovih zalog. Diplomsko delo podrobno obravnava predvsem problem količine zdravil na ginekološko-porodniškem oddelku. Z boljšim vodenjem zalog zdravil bomo prišli do optimalne zaloge, ki jo je smotrno imeti na oddelku, hkrati pa bomo imeli najnižje stroške. Lažje bomo tudi kontrolirali, da ne bi prišlo do zlorab zdravil, kar se je v preteklosti v Splošni bolnišnici Celje že dogajalo.
Keywords: ginekološko-porodniški oddelek, zdravila, zamujanje, vodenje zalog
Published: 23.01.2015; Views: 586; Downloads: 72
.pdf Full text (834,66 KB)

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica