| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
VPLIV VODJE NA RAZVOJ SODELAVCEV
Jožica Fabjan, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Razvoj in uspešnost podjetja sta tesno povezana z razvojem vseh, ki v podjetju delajo. Ljudje, ki so opremljeni z ustreznimi znanji, sposobnostmi in veščinami, so strateškega pomena, ter zagotovo eden ključnih dejavnikov konkurenčnosti in uspešnosti sodobnega časa. Odločilno vlogo pri usmerjenem razvoju ljudi v organizaciji, strokovnjaki pripisujejo vodjem na vseh hierarhičnih ravneh organizacijske strukture podjetja. V diplomski nalogi, ki je razdeljena na teoretični in empirični del smo najprej s pomočjo strokovne literature opredelili nekatere pojme in zakonitosti, ki spremljajo karierni razvoj zaposlenega v podjetju. V drugem delu pa smo s pomočjo anketne, ki smo jo izvedli v manjši delovni enoti velikega farmacevtskega podjetja, analizirali mnenja zaposlenih in preverjali začetne hipoteze. Med mnogimi ugotovitvami naj izpostavimo, da je vsak posameznik v velikem podjetju še kako pomemben. Tega se zaveda tudi najvišje vodstvo podjetja, saj so vlaganja v razvoj zaposlenih strateškega pomena. Ugotovili smo tudi, da je karierni razvoj zaposlenih odvisen od podjetja in tudi od njih samih in da ima neposredni vodja velik vpliv na svoje podrejene in na njihov razvoj. Dobri medsebojni odnosi in zaupanje zagotavljajo učinkovito in uspešno delo in prispevajo pomemben delež k osebni rasti in razvoju sodelavcev.
Keywords: KLJUČNE BESEDE: - vodja, - vodenje, - organizacija, - razvoj kariere, - medsebojni odnosi
Published: 05.09.2011; Views: 1362; Downloads: 163
.pdf Full text (939,25 KB)

2.
NAČRTOVANJE IN RAZVIJANJE KARIERE V SLOVENSKI ORGANIZACIJI
Maja Torbica Rizvić, 2011, master's thesis/paper

Abstract: POVZETEK V posameznih razvojnih fazah podjetja se spreminjajo vloga človeka, odnos do znanja, odnos do delovnega mesta in intelektualnega kapitala. Vsaka faza evolucijskega razvoja zahteva povsem drugačen pristop k izobraževanju, razvoju kadrov, timskemu delu in nagrajevanju. Pri pisanju teoretičnega dela magistrskega dela smo uporabljali metode deskripcije, analize in sinteze, metode proučevanja in metodo kompilacije. V praktičnem delu magistrskega dela smo uporabili spletno raziskovanje. Magistrsko delo je razdeljeno na osem poglavij. Prvo poglavje ali uvodni del je namenjen opredelitvi področja, opisu problema, opredelitvi namena, ciljev, predpostavk, omejitev raziskave in navedbi uporabljenih raziskovalnih metod. Drugo poglavje je namenjeno izzivu razvoja kadrov v organizaciji. V tem poglavju smo opisali dejavnike, ki vplivajo na razvoj kadrov v organizaciji; dejavnike, med katere spada upravljanje z znanjem idr. Nato smo se posvetili elementom in sestavinam razvoja kadrov, kot so strokovni, delovni in osebnostni razvoj. Na koncu smo se na kratko posvetili ciljem razvoja kadrov v organizaciji. Tretje poglavje je namenjeno ciljno usmerjenemu izobraževanju zaposlenih v organizaciji. Govorili smo o njegovi vlogi in pomenu, o ciljih, o procesu načrtovanja in o spremljanju uspešnosti. V četrtem poglavju dela je obravnavana opredelitev teoretičnih izhodišč razvoja karier. Osredotočili smo se na opredelitev pojma kariera, razpravljali smo o ekonomskih in medosebnih dejavnikih, ki vplivajo na kariero. Na individualno kariero vplivata okolje in organizacija, v kateri je posameznik zaposlen. Peto poglavje je namenjeno razvoju, načrtovanju in upravljanju karier. V petem poglavju smo najprej obravnavali teorije razvoja in upravljanja karier, nato smo predstavili modele in metodologijo, v kateri smo opisali nosilce, postopke, orodja in pripomočke načrtovanja karier. Predstavili smo še sisteme za razvoj in upravljanje kariere. V šestem poglavju ali praktičnem delu je predstavljena izvedena raziskava, opisan je raziskovalni vzorec. V tem poglavju smo izvedli analizo rezultatov in preverjanje hipotez. V sedmem in osmem poglavju najdemo ključne misli in ugotovitve, ki smo jih pridobili v teku pisanja magistrskega dela.
Keywords: Ključne besede: kariera, delo, osebnostni razvoj, razvoj kariere, vodenje kariere, upravljanje kariere, načrtovanje kariere, razumevanje kariere.
Published: 02.11.2011; Views: 1933; Downloads: 277
.pdf Full text (2,21 MB)

3.
Razvoj kariere žensk na področju višjega managementa
Ines Stojanović, 2019, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi smo predstavili trenutno stanje na področju razvoja kariere žensk v višjem managementu v Sloveniji. Predstavili smo ovire, s katerimi se ženske srečujejo na svoji karierni poti, ter ključne lastnosti za uspešno kariero. V prvem delu magistrske naloge smo predstavili teoretična izhodišča in opredelili pojme, ki so ključni za lažje razumevanje empiričnega dela. V empiričnem delu smo raziskali, ali mora ženska prestaviti materinstvo v zameno za uspešno kariero, katere lastnosti so ključne za uspešno kariero žensk na področju višjega managementa v Sloveniji, ter predlagali rešitve, ki jih lahko vsaka posameznica, organizacija in država sprejme za izboljšanje problematike. Zadnji del smo posvetili povzetku preverjanja hipotez in razpravi glede na pridobljene rezultate. Delo smo zaključili s sklepnimi mislimi.
Keywords: razvoj kariere žensk, ženske v višjem managementu, žensko vodenje, stekleni strop, ključne lastnosti, uspešna kariera
Published: 14.11.2019; Views: 38; Downloads: 11
.pdf Full text (1,47 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica