| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
ELEKTRONSKA PODPORA KANBAN SISTEMU
Grega Kostanjšek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Vse več podjetij prehaja s klasične proizvodnje na zalogo v sistem vitko organizirane pull proizvodnje. V zadnjem času pa je vse bolj popularna avtomatizacija kanban kartic oz. tako imenovani elektronski kanban ali e-kanban. Za investicijo v tak elektronski kanban se je odločilo tudi podjetje TPV d.d. V poslovni enoti Brežice je bil implementiran sistem E-klic oz. tako imenovani projekt »klic viličarja« razvit s strani podjetja Oria d.o.o. Ideja je bila, da delavec pošlje signal viličaristu, ki nato delavcu pripelje zahtevani material na delovno mesto v ustreznem času, kakovosti in količini. V nadaljevanju bomo videli, da ima sistem tako prednosti kot tudi pomanjkljivosti, ki pa se ponavadi žal pokažejo šele v praksi.
Keywords: e-kanban, vitka proizvodnja, vlečenje, Oria d.o.o. E-klic, TPV d.d., notranja logistika.
Published: 22.10.2011; Views: 1681; Downloads: 226
.pdf Full text (2,81 MB)

9.
Analiza prevlek aktivnih delov preoblikovalnih orodij pri preoblikovanju visokotrdnostne Al pločevine
Janez Jež, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje EMO Orodjarna, v katerem sem pripravil diplomsko nalogo, je začelo projekt imenovanega »B-Super«. V okviru projekta je izdelalo orodje, na katerem smo testirali obstojnost dveh orodnih prevlek, TiAlN in TiCrAlN. Obstojnost smo testirali na pestičih za izsekovanje in na pestičih za vlečenje vratu. Rezultati na koncu testiranja so nam pokazali, katera orodna prevleka je obstojnejša in s katero orodje zdrži veliko več ponovitev.
Keywords: orodne prevleke, zaščita orodij, pestič za izsekovanje, pestič za vlečenje vratu, preoblikovanje, površinska hrapavost
Published: 17.10.2013; Views: 1252; Downloads: 130
.pdf Full text (2,98 MB)

10.
Analiza izbranih postopkov masivnega preoblikovanja
Dario Čivić, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Postopki masivnega preoblikovanja predstavljajo pomembno vejo obdelave različnih vrst kovin. V uvodu diplomskega dela so v strnjeni obliki opisane kovine in kovinske zlitine, ki jih najpogosteje preoblikujemo s postopki masivnega preoblikovanja. Jedro diplomskega dela se osredotoča na teoretične osnove postopkov kovanja, valjanja, iztiskavanja in vlečenja. Za boljšo predstavo postopkov so na kratko opisani tudi stroji, ki se uporabljajo pri prej omenjenih postopkih. V zaključku diplomskega dela je na kratko predstavljena uporaba postopkov masivnega preoblikovanja v praksi in sicer v podjetju Metal Ravne, kjer dobimo še zadnjo potrditev, da je ta način obdelave kovin zelo kompleksen in uporaben.
Keywords: masivno preoblikovanje, kovanje, valjanje, iztiskavanje, vlečenje, Metal Ravne
Published: 20.11.2014; Views: 689; Downloads: 287
.pdf Full text (2,13 MB)

Search done in 0.24 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica