| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Analiza procesnih parametrov v sušilnici koruze
Uroš Marčič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je opisan postopek sušenja koruze. Predstavljeni so osnovni pojmi o sušenju, načini in vrste sušenja. Bistvo naloge je obravnava sušilnice koruze podjetja Agrocorn d.o.o. iz Turnišča v Prekmurju, kjer je nazorno prikazan potek sušenja in drugi pomembni ključni elementi sušilnice. Diplomska naloga zajema analitični preračun procesnih parametrov sušilnice, kot so masni pretok vlažne in suhe koruze, količino potrebnega sušilnega zraka, vstopne in izstopne vlažnosti in še druge parametre. V nalogi so podani rezultati procesnih parametrov pri različnih okoliških obratovalnih pogojih sušilnice. Obratovalni pogoji sušilnice se spreminjajo glede na čas delovanja sušilnice preko celotnega dne in glede na mesec v koledarskem letu. Prikazan je vpliv vlažnosti zraka na izstopu iz sušilnice in povečane temperature le tega na vstopu v sušilnico na potrebno količino sušilnega zraka in porabljeno energijo.
Keywords: sušenje, konvekcijsko sušenje, sušilnica koruze, vlažen zrak
Published in DKUM: 10.10.2016; Views: 1897; Downloads: 234
.pdf Full text (2,28 MB)

2.
KONSTRUIRANJE SISTEMA ZA GENERIRANJE PARE IN NJENEGA DOVODA V PEČNIŠKI PROSTOR PARNE PEČICE
Tadej Plantev, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je prikazano konstruiranje sistema za generiranje pare in njenega dovoda v pečniški prostor parne pečice. Najprej smo pregledali konkurenčne aparate in obstoječe patente na tem področju. Nato smo določili parametre sistema. Sistem smo računalniško modelirali tako, da je prilagojen za uporabo v obstoječi pečici podjetja Gorenje. Pri tem smo upoštevali priporočila konstruiranja za proizvodnjo in izračune s področja termodinamike. Pri spojih z zaskočkami smo izračunali silo potrebno za spajanje. Sistem smo dali izdelati s postopkom hitre izdelave prototipov. Na koncu smo izvedli še meritve absolutne vlažnosti v pečniškem prostoru.
Keywords: razvoj izdelkov, pečica, parna pečica, pečniški prostor, suh zrak, vlažen zrak, para, generiranje pare, zaskočka
Published in DKUM: 04.10.2011; Views: 1948; Downloads: 84
URL Link to full text

3.
Hlajenje preizkuševalne komore : diplomsko delo
Polona Jančar, 1993, undergraduate thesis

Keywords: hladilne naprave, hladilne komore, vlažen zrak, hlajenje, sušenje
Published in DKUM: 26.07.2007; Views: 1806; Downloads: 0

4.
Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica