| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
UČINKOVITO POROČANJE V OKOLJU MICROSOFT DYNAMICS NAV
Tina Makovec, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Podjetja dnevno operirajo z ogromno količino podatkov. Pri organiziranju teh podatkov večina ljudi uporabi takšne ali drugačne informacijske rešitve. Okolje Microsoft Dynamics NAV je ena od rešitev, ki omogoča podporo celotnemu poslovanju podjetja, primerno pa je zlasti za srednje velika podjetja. Ko želimo iz te množice podatkov dobiti točno določeno informacijo, izdelamo poročilo. Program Microsoft Dynamics NAV 5.0 vsebuje mnogo vnaprej pripravljenih poizvedb za izdelavo različnih poročil, ki pa so po večini statična in neprilagodljiva ter ne zagotavljajo vseh informacij, ki jih vodstvo podjetja potrebuje za sprejemanje poslovnih odločitev. V diplomskem delu smo se osredotočili na poročila za prodajno funkcijo. V programu NAV 5.0 smo obstoječa poročila analizirali ter nato v programu SQL Management Studio 2005 izdelali dodatne poizvedbe, s katerimi smo izločili, združili in povezali ustrezne prodajne podatke. Nato smo jih skladno z vizualizacijskimi smernicami analizirali s programom Microsoft Excel 2010. V primerjavi z obstoječimi poročili v programu NAV 5.0 rešitev, prikazana v diplomskem delu, uvaja barven prikaz podatkov, grafikone, povzete zneske na letni ravni in primerjavo dejanskih prodajnih zneskov z načrtovanimi.
Keywords: Microsoft Dynamics NAV, poslovna inteligenca, poročilo, vizualizacija informacij
Published: 18.09.2013; Views: 999; Downloads: 112
.pdf Full text (2,66 MB)

2.
VIZUALIZACIJA PROCESOV EVOLUCIJSKEGA RAČUNANJA
Tadej Jerovšek, 2016, master's thesis

Abstract: V tem magistrskem delu se ukvarjamo z vizualizacijo procesov evolucijskih algoritmov in interpretacijo le-teh. Najpogosteje uporabljene metode za primerjavo evolucijskih algoritmov imajo težave že pri oceni algoritmov, samega delovanja algoritmov pa ne upoštevajo. Najprej smo podrobneje pogledali razvoj statističnih metod, kaj nudijo in kje kažejo pomanjkljivosti. Pod drobnogled smo vzeli enokriterijsko in večkriterijsko optimizacijo in jo z uporabo metod vizualizacije informacij predstavili ter interpretirali prednosti in slabosti posameznih algoritmov in problemov, pri čemer smo za temelj uporabili sistem EARS.
Keywords: evolucijski algoritmi, večkriterijska optimizacija, vizualizacija informacij, primerjava evolucijskih algoritmov, Pareto dominiranost
Published: 28.09.2016; Views: 705; Downloads: 88
.pdf Full text (5,23 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica