| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PRENOVA VIRTUALNEGA OKOLJA IN VZPOSTAVITEV REZERVNE LOKACIJE
Matevž Juhart, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Virtualizacija je tehnologija, ki je danes postala samoumevna, saj si brez nje ne predstavljamo več strežniške okolja v malo večji organizaciji. Ravno zaradi te tehnologije, je danes precej lažje dosegati zahteve po rezervni lokaciji, ki je ključna za varnost in zanesljivost poslovanja podjetja ali organizacije. V podjetju Triglav Skladi d.o.o., je že delujoče virtualno okolje in rezervna lokacija, vendar je oboje kombinacija zastarele strojne opreme ter starejših verzij programske opreme. S svojim delom sem prenovil obstoječe virtualno okolje v podjetju Triglav Skladi d.o.o., nadgradil strojno opremo ter vzpostavil novo rezervno lokacijo. Uspešno sem izvedel postopek prenove in nadgradnje virtualnega okolja, ter samo vzpostavitev in test rezervne lokacije za zagotavljanje nemotenega poslovanja družbe. Po končani prenovi, je podjetje dobilo novo rezervno lokacijo, ki zadovoljuje vsem standardom in priporočilom s tega področja. Prav tako ima novo, prenovljeno, virtualno okolje, s katerim lahko zagotavlja nove IT podporne storitve za uspešnost in konkurenčnost poslovanja.
Keywords: - virtualno okolje - rezervna lokacija - strojna oprema - Zerto Virtual Replication
Published: 19.10.2016; Views: 641; Downloads: 57
.pdf Full text (1,85 MB)

2.
Inteligenca v virtualnih okoljih
Martina Fatorič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga nudi pregled različnih postopkov ter orodij uporabe umetne inteligence v virtualnih okoljih. Najprej se bomo na kratko seznanili s pojmom virtualnega okolja ter spoznali različne vrste virtualnih okolij. Nato bomo definirali umetno inteligenco znotraj virtualnega okolja in predstavili njeno zgodovino. Podrobno bomo opisali postopke, s katerimi oponašamo inteligentno obnašanje v virtualnih okoljih in jih primerjali med seboj. V praktičnem delu naloge bomo v virtualnem okolju Second life definirali lik in mu dodelili nekaj inteligentnih lastnosti. V sklepnem delu bomo povzeli ugotovitve diplomske naloge in pregledali, kam stremi umetna inteligenca v prihodnosti.
Keywords: virtualno okolje, virtualni svet, umetna inteligenca, Second life
Published: 30.03.2016; Views: 1189; Downloads: 96
.pdf Full text (2,95 MB)

3.
Virtualni model učne robotizirane celice
Željko Posavec, 2015, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo obravnavali virtualni model učne robotizirane celice, ki se nahaja na Hrvaškem, v Elektrostrojniški šoli, Varaždin. Predstavili smo vso tehnologijo, potrebno za izvajanje predmeta Robotike. S pretvorbo realne celice v virtualno okolje zelo lahko analiziramo vsak posamezni del celice. Za modeliranje smo uporabili programski paket Solidworks, za prikaz celotnega okolja pa ABB RobotStudio. Izdelani program bo pozneje uporaben za dijake in študente, ki se prvič srečujejo z industrijskim proizvodnim okoljem in robotom. Modeliranje je danes zelo zapleten in širok pojem. Predstava moderne robotske celice v virtualnem okolju je velika prednost. Dijaki lahko simulirajo, spreminjajo, pa tudi vstavijo nove stvari, elemente v celico (skladišče, stroj s katerim se obdelovalec izdeluje in podobno). V delu bomo opisali tehnologijo in način modeliranja s programskim paketom SolidWorks in delo nam bo pomagalo, četudi se prvič srečujemo z 3D modeliranjem. Spoznali bomo tudi ABB RobotStudio, uvoz elementov in geometrije iz Solidworksa v ABB RobotStudio. Predstavili bomo robot ABB IRB 2400 in njegove možnosti.
Keywords: robotska celica, robot, virtualno okolje, modeliranje, analiza, simulacija, Solidworks, ABB RobotStudio
Published: 16.12.2015; Views: 733; Downloads: 113
.pdf Full text (5,80 MB)

4.
Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica