| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
SNEMANJE S HDSLR FOTOAPARATI
Marko Šalamun, 30, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu bo predstavljena nova oblika snemanja HDSLR fotoaparati, ki se je zelo razširila v zadnjih letih predvsem zaradi relativno nizke cene glede na rezultat, ki ga je mogoče pridobiti z osnovno konfiguracijo. Ker pa samo HDSLR fotoaparat ne zadošča potrebam profesionalne produkcije bodo obrazloženi še nujni pripomočki, njihove konfiguracije in prispevek pri delu. Snemanje z HDSLR fotoaparati je še v razcvetu, zato obstaja kar nekaj pomanjkljivosti, ki jih bo potrebno odpraviti, zato bodo v diplomskem delu izpostavljene in če bo mogoče bodo podane tudi ustrezne rešitve.
Keywords: HDSLR, objektiv, videospot, snemanje, stabilizacija HDSLR fotoaparata
Published: 26.09.2011; Views: 9621; Downloads: 159
.pdf Full text (2,39 MB)

2.
PRODUKCIJA NIZKOPRORAČUNSKEGA VIDEOSPOTA
Matej Serušnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Različna glasba izzove pri ljudeh različne emocije in vizualne predstave. Mnogi ljudje si ob isti glasbi predstavljajo drugačne slike, drugačne zgodbe. V diplomski nalogi obravnavamo proces produkcije nizkoproračunskega avdiovizualnega izdelka – videospota. Zanima nas, katero opremo uporabiti, da bi kljub nizkim stroškom izdelali kvaliteten in konkurenčen izdelek. Skozi raziskavo spoznamo, na katere dejavnike moramo biti pozorni skozi proces, da je naš projekt čim manj finančno in časovno obremenjujoč. Ugotovimo, da je najvažnejša faza priprava projekta, saj na njej gradimo celoten projekt. Prav tako je potrebno skrbno izbrati opremo ter ljudi, s katerimi sodelujemo. Posebej pomembno pa je, da skrbno načrtujemo vsako podrobnost, ne glede na pomembnost, saj nam to lahko prihrani ogromno časa in živcev.
Keywords: Videoprodukcija, glasbeni videospot, predprodukcija videospota, produkcija videospota, montaža
Published: 21.12.2011; Views: 7352; Downloads: 291
.pdf Full text (1,77 MB)

3.
Promocijsko umeščanje izdelkov v videospotih
Lucija Kuhar, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Promocijsko umeščanje izdelkov je ena izmed novejših oblik oglaševanja, ki se vse pogosteje uporablja tudi v Sloveniji. V diplomskem delu smo opredelili pojem promocijskega umeščanja izdelkov in raziskali uporabo tega načina oglaševanja v videospotih slovenskih izvajalcev in izvajalcev Združenih držav Amerike. Uporabili smo deskriptivno in kavzalno-neeksperimentalno metodo s pomočjo katerih smo ugotovili, da je uporaba promocijskega umeščanja izdelkov v videospotih v Sloveniji in Združenih državah Amerike vse pogostejša.
Keywords: oglaševanje, promocijsko umeščanje izdelkov, videospot
Published: 12.07.2018; Views: 626; Downloads: 74
.pdf Full text (746,25 KB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica