| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Analiza parametrov leta letala v tekmovanju Air race : diplomsko delo
Mark Travner, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo potek procesa analize leta letala v tekmovanju Air race. Predstavimo potek priprave podatkov, ki jih iz zajemnih enot pretvorimo v format CSV. Za analizo teh podatkov nato uporabimo aplikacijo MTAS, ki smo jo razvili v okviru diplomskega dela in jo podrobneje opišemo. Na koncu rezultate analize primerjamo z alternativnimi metodami, kot so video analiza in analiza časov.
Keywords: vmesnik, grafični vmesnik, video analiza, statistična analiza, tekmovanje air race
Published in DKUM: 04.11.2020; Views: 440; Downloads: 53
.pdf Full text (914,25 KB)

2.
POVEČAVA DIGITALNEGA VIDEA MED PREDVAJANJEM
Tadej Ferenc, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomske naloge smo testirali obstoječe videopredvajalnike, ki podpirajo povečevanje med predvajanjem. Implementirali smo tudi lasten videopredvajalnik, ki vsebuje opcijo povečevanja med predvajanjem. Cilj diplomske naloge je bil uporabniški vmesnik. Vmesnik omogoča uporabniku, da med predvajanjem videoposnetka označi pravokotno območje slike. Označeno območje nato program poveča do dimenzij okna ali ga neskaliranega kopira v drugo prikazovalno okno. Možna je povečava v območju od 25 % do 800 %. Za razvoj predvajalnika smo uporabili razvojno okolje Visual Studio 2010, programski jezik C# in odprtokodne knjižnice. Predvajalnik vsebuje pomoč, ki uporabniku omogoča enostavno uporabo in odpravo morebitnih minimalnih napak.
Keywords: povečava, digitalni video, videopredvajalnik, uporabniški vmesnik
Published in DKUM: 29.05.2015; Views: 1098; Downloads: 95
.pdf Full text (3,27 MB)

3.
VMESNIK VGA ZA IGRALNO KONZOLO NINTENDO GAMEBOY
Žiga Stegu, 2014, master's thesis

Abstract: Ročna igralna konzola Game Boy je bila, po izdaji leta 1989, izjemno dobro sprejeta, predvsem zaradi velikega števila iger. Veliko konzol se je ohranilo v delujočem stanju. Presenetljivo je, da so sedaj, poleg osnovne uporabe, dosti v uporabi predvsem za ustvarjanje 8-bitne glasbe. Konzola ima enostaven enobarven zaslon. Zaradi zanimanja obstajajo poizkusi izdelave video vmesnika, ki pa so ostali kot prototipi na razvojnih ploščah. Namen in cilj magistrske naloge je na osnovi mikrokrmilnika izdelati pretvornik video signala, ki bo omogočil priključitev zunanjega zaslona, televizije ali projektorja. Izdelati je potrebno vmesnik, ki bo skladen z analognim kodiranjem signala, VGA.
Keywords: igralna konzola, Game Boy, video vmesnik, VGA, zaslon
Published in DKUM: 06.03.2015; Views: 1582; Downloads: 260
.pdf Full text (8,59 MB)

4.
GEOMETRIJSKE TRANSFORMACIJE V DIGITALNEM VIDEU
Zoran Bencak, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se najprej podrobneje spoznali z geometrijskimi transformacijami v digitalnem videu, datoteˇcnimi formati in kodeki v digitalnem videu. Preuˇcili smo tudi kakšne so funkcionalnosti geometrijskih transformacij v javno dostopnih urejevalnikih videa. Na podlagi teh ugotovitev smo zasnovali lasten urejevalnik videa, katerega smo pozneje uporabili pri praktiˇcnih primerih in preverjanju hipotez.
Keywords: digitalni video, geometrijska transformacija, interpolacija, uporabniški vmesnik, urejevalnik videa
Published in DKUM: 20.09.2013; Views: 1281; Downloads: 120
.pdf Full text (1,19 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica