| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
TEHNIČNO VAROVANJE CENTRALNE ČISTILNE NAPRAVE ŠALEŠKE DOLINE
Jan Apat, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo govori o tehničnem varovanju objektov ter ob tem, kako je potrebno v današnjem času opremiti strateško pomemben objekt. Na prvih straneh je predstavljeno trenutno stanje centralne čistilne naprave Šaleške doline in predvidena postavitev kamer ter senzorjev. Nato so opisani posamezni elementi, ki so uporabljeni za tehnično varovanje, kot so detektor gibanja, kamere, objektivi kamer, monitor za prikazovanje stanja kamere, arhiviranje posnetkov. Sledi izbran centraliziran sistem centralne čistilne naprave za shranjevanje podatkov. Za konec je predstavljena uporabljena sistemska oprema, ki zagotavlja, da sistem varovanja deluje brezhibno.
Keywords: tehnično varovanje, varovanje, kamera, senzorji, objektiv, alarmna centrala, video strežnik, varovanje objektov
Published: 02.03.2010; Views: 1853; Downloads: 0

3.
PREHOD NA DATOTEČNI SISTEM PRODUKCIJE TELEVIZIJSKIH PROGRAMOV
Boris Škrabl, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sem opisal celoten postopek nastajanja televizijske programa in organizacijsko strukturo televizijske hiše. Opisal sem način klasične televizijske produkcije kot tudi datotečni način produciranja televizijske vsebine. Primerjal sem oba načina televizijske produkcije in iskal njune prednosti in slabosti. Podrobneje sem se lotil opisovanja in sestave datotečnega sistema Avid in diskovnega polja, z vso potrebno strojno in programsko opremo.
Keywords: televizijska produkcija, datotečni način televizijske produkcije, Avid, video strežnik
Published: 23.04.2010; Views: 1964; Downloads: 111
.pdf Full text (10,24 MB)

4.
RAZVOJ SISTEMA VIDEO NA ZAHTEVO
Jernej Bule, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga podrobno predstavlja vse gradnike, ki so potrebni za razvoj sistema »video na zahtevo«. V teoretičnem delu diplomske naloge smo predstavili celoten sistem »video na zahtevo«, ter njegovo funkcionalno vlogo v sistemu IPTV. Predstavili smo tako samo arhitekturo sistema »video na zahtevo«, kot tudi posamezne komponente znotraj sistema. Podrobneje smo opisali tudi standarde tehnologij za prenos, komunikacijske protokole za pretakanje vsebin, ter standarde za ustrezno pripravo avdio in video vsebin. V praktičnem delu smo predstavili sam razvoj lastne rešitve sistema »video na zahtevo«, ter orodja in programske pakete, ki smo jih uporabili pri implementaciji. Predstavili smo komunikacijo »od konca do konca« in sicer med odjemalcem, strežnikom podatkovne baze in video strežnikom. Za dodajanje vsebin v podatkovno bazo smo razvili namensko spletno aplikacijo, ki smo jo implementirali s pomočjo programskega jezika C#. Programska oprema na strani odjemalca je multimedijska platforma XBMC, za video strežnik pa smo uporabili Darwin Streaming Server platformo.
Keywords: televizija, video na zahtevo, sistem IPTV, sistem VOD, strežnik VOD, protokol RTSP
Published: 12.01.2011; Views: 2111; Downloads: 255
.pdf Full text (2,79 MB)

5.
STREŽNIK ZA PREDVAJANJE VIDEO VSEBIN NA MOBILNIH TELEFONIH
Aleš Selčan, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo obravnava razvoj pretočnega strežnika za predvajanje video vsebin. Strežnik je namenjen pošiljanju video in avdio podatkov na mobilne telefone preko širokopasovnega IP osnovanega omrežja. V prenesenem pomenu besede, strežnik omogoča spremljanje video vsebin preko mobilnega telefona. V nalogi je predstavljena izvedba baze podatkov strežnika in vmesnik za upravljanje podatkov v bazi.
Keywords: IP komunikacije, TV, mobilna telefonija, video strežnik, prenos video signala
Published: 23.09.2011; Views: 1519; Downloads: 109
.pdf Full text (3,24 MB)

6.
PRENOS VIDEO VSEBIN MED STREŽNIKOM IN MOBILNO NAPRAVO
Alen Štefanec, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V zadnjih letih smo priča skokovitemu razvoju pametnih mobilnih naprav. Te naprave omogočajo vse funkcionalnosti v taki meri, kot jih omogoča računalnik. Uporabniki so vzljubili pametne telefone (smartphone-s). Po predstavitvi prvega iPhona leta 2007 je večina večjih proizvajalcev mobilnikov sledila Applu in prevzela tak model telefonov. Vedno več ljudi prenaša posnetke na svoje mobilne naprave ali z njih. Ti video posnetki so lahko zabavni ali poučni. V diplomskem delu je predstavljen koncept prenosa zasebne video vsebine zaprte skupine registriranih uporabnikov. Zastavljena je zasnova iskanja, označevanja in princip pridobivanja že shranjenih podatkov od samega strežnika. Vrednost katero potem vrne JSON je avtomatično pot do datoteke.
Keywords: Media / Video Strežnik, RTP/RTSP, JAVA, Darvin Stream Server, MySql, JavaServlets
Published: 03.10.2013; Views: 819; Downloads: 67
.pdf Full text (2,18 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica