| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Zvok in zvočni efekti pri razvoju iger
Lovro Šarić, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V delu najprej navedemo pomembne faktorje v digitalnem zvoko. Potem analiziramo pogoste avdio formate uporabljane pri razvoju iger in predstavimo avdio sistem LibGDX igralnega pogona. Potem analiziramo Unity avdio sistem na večjem nivoju abstrakcije. Na koncu analiziramo avdio sistem Unreal Engine 4 in implementacije njegovih novih funkcionalnosti, kot so DSP efekti in sintetizatorji.
Keywords: video igre, LibGDX, Unity, Unreal Engine 4, DSP efekti
Published: 09.10.2018; Views: 497; Downloads: 69
.pdf Full text (649,12 KB)

2.
Razvoj iger s pomočjo programskega orodja Clickteam Fusion Developer 2.5
Damjan Grajner, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo izdelali 2D video igro z imenom Jump Star za različne platforme. Za izdelavo video igre smo uporabili programsko orodje Cliscktem Fusion Developer 2.5. Na začetku smo si ogledali zgodovino ter lastnosti, ki nam jih programsko orodje ponuja. Pri fazi implementacije smo predstavili celoten razvoj video igre. V zadnjem delu smo testirali video igro na treh različnih platformah in spremljali obremenitev grafičnega pospeševalnika, procesorja in število generiranih sličic na sekundo. Igra je najbolje delovala na Windows platformi v okenskem zagonu aplikacije, pri drugih so se pojavile manjše grafične napake.
Keywords: 2D video igre, razvoj iger, Android, Clickteam Fusion Developer 2.5
Published: 31.03.2017; Views: 1381; Downloads: 122
.pdf Full text (2,19 MB)

3.
GRAFIKA IN IGRALNA MEHANIKA VEČIGRALSKE IGRE REVOLUTION
Marko Ramšak, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisan proces izdelave 3D-igre Revolution z uporabo igralnega pogona Unity3D. Delo je osredotočeno na igralno mehaniko, igralni način in grafično podobo igre, del diplomskega dela pa je posvečen tudi 3D-modeliranju, teksturiranju, skriptiranju in optimizaciji igre. Igra Revolution je več igralska 3D-arkadna igra. V njej igralec z enostavnimi kontrolami v tretjeosebnem pogledu upravlja kroglo in proti sotekmovalcem prek internetnega omrežja tekmuje v uničevanju elementov igre, ki mu prinašajo točke.
Keywords: video igra, Unity3D, 3D-modeliranje, igralna mehanika, igralni način, grafika video igre
Published: 05.09.2016; Views: 822; Downloads: 113
.pdf Full text (4,11 MB)

4.
Evolucija grafične podobe v video igrah
Gašper Bakač, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu raziskujem, kako tehnologija vpliva na evolucijo grafične podobe v video igrah. Zanima me korelacija likovnih prvin v povezavi s tehnologijo in grafično podobo. Prav tako skušam ugotoviti, kako grafična podoba v video igrah vpliva na potopitveni učinek. Namen diplomskega dela je pregledati evolucijo grafične podobe video iger od njihovega nastanka do danes, in sicer z uporabo sodobne metode arheologije medijev. Z zgodovinskim pregledom sem ugotovil, da tehnične omejitve vsekakor vplivajo na grafično podobo v video igrah. Ugotovil sem tudi, da včasih tehnologija poganja evolucijo grafične podobe, včasih pa je ravno obratno in grafična podoba poganja evolucijo tehnologije, potrebne za grafično podobo. Ugotovil sem, da brez likovnih prvin ne bi bilo grafičnega izrisa. Grafična podoba vpliva tudi na potopitev in čim bolj je le ta podobna svetu, ki nas obdaja, bolj prepričljiva je potopitev.
Keywords: grafična podoba, video igre, potopitev, likovne prvine
Published: 28.07.2016; Views: 751; Downloads: 85
.pdf Full text (1,52 MB)

5.
VPLIV FILMA NA VIZUALNO PODOBO VIDEO IGER
Igor Čož, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so bili analizirani ključni elementi filmskega jezika in primerjani z vizualno podobo video iger. Predstavljene so bile osnove pripovedovanja, filmske fotografije, montaže, zvoka in filmske glasbe ter analizirane na podlagi video iger. Potrjeno je, da novejše video igre uporabljajo vizualno podobo filma in ga postopoma nadgrajujejo kot polnejša zabavna izkušnja, saj uporabljajo vizualne in pripovedovalne veščine, značilne predvsem za filmski medij.
Keywords: Film, video igre, filmski jezik.
Published: 22.05.2015; Views: 844; Downloads: 84
.pdf Full text (1,56 MB)

6.
Vpliv nasilnih video iger na vedenje igralcev : diplomsko delo univerzitetnega študija
Aleš Matko, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Ta diplomska naloga se ukvarja s področjem vplivov video iger na igralca - zlasti tistih z nasilno vsebino. Najprej definira osnovne pojme, povezane z video igrami, nakar opiše pojavne oblike in razvoj nasilja v video igrah ter nakaže empirični vidik skozi odmevnejše afere in dejstva, povezana z njim. Diplomska naloga nato v osrednjem delu pod drobnogled vzame študije, ki so ugotovljale oz. ugotovile, kako igranje video iger vpliva na igralca. Največjo pozornost posveča vplivom nasilnih video iger na agresivno, nasilno obnašanje, razmišljanje in kognicijo ter druge negativne vidike, ugotavlja pa tudi pozitivne vplive igranja video iger tako nasilne kot tudi nenasilne narave. Nadaljnje diplomska naloga opiše tudi vplive igranja video iger skozi aspekte trajanja igranja (kratkoročno primerja z dolgoročnim ), spola in starosti igralcev, etnične pripadnosti igralcev ter druge aspekte. Sledi preučevanje sfere moralnih zadržkov, ki naj bi se v teoriji pojavljali ob srečevanju ljudi z nasilnimi vsebinami, v tem slučaju z nasilnimi video igrami.
Keywords: video igre, nasilje, vplivi, vedenje, igralci, agresivnost, diplomske naloge
Published: 05.09.2014; Views: 1434; Downloads: 347
.pdf Full text (1,12 MB)

7.
RAZVOJ, ZALOŽNIŠTVO IN POLITIKA ELEKTRONSKIH IGER V EVROPSKI UNIJI
Uroš Rudolf, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Osrednja tema diplomskega dela je pregled industrije iger tako z vidika vrsti razvoja in založništva kot evropske politike do nje. Pregledamo kratko zgodovino iger ter se osredotočimo na poklice, ki so vključeni v delo industrije, naj bo to direktno ali posredno. Podrobneje proučimo evropski odnos do starostnega ocenjevanja iger, vseevropski PEGI in nemški USK, ki pokrijeta tudi večji del politike do njih. V nadaljevanju pregledamo načine distribucije programske opreme in naprave, s pomočjo katerih se industrija iger izraža, pa tudi, kateri so najbolj priljubljeni med uporabniki. Spoznamo tudi napovedi poslovanja industrije za bližnjo prihodnost, raziščemo trenutni trg in ugotovimo, v kakšnem stanju je industrija iger trenutno na tleh Evropske unije.
Keywords: Elektronske igre, video igre, sistemi za starostno ocenjevanje, razvijalci, založniki, video igre v Evropski uniji, politika video iger
Published: 27.11.2012; Views: 1117; Downloads: 67
.pdf Full text (1,44 MB)

8.
Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica