| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
GRAFIKA IN IGRALNA MEHANIKA VEČIGRALSKE IGRE REVOLUTION
Marko Ramšak, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisan proces izdelave 3D-igre Revolution z uporabo igralnega pogona Unity3D. Delo je osredotočeno na igralno mehaniko, igralni način in grafično podobo igre, del diplomskega dela pa je posvečen tudi 3D-modeliranju, teksturiranju, skriptiranju in optimizaciji igre. Igra Revolution je več igralska 3D-arkadna igra. V njej igralec z enostavnimi kontrolami v tretjeosebnem pogledu upravlja kroglo in proti sotekmovalcem prek internetnega omrežja tekmuje v uničevanju elementov igre, ki mu prinašajo točke.
Keywords: video igra, Unity3D, 3D-modeliranje, igralna mehanika, igralni način, grafika video igre
Published in DKUM: 05.09.2016; Views: 1104; Downloads: 146
.pdf Full text (4,11 MB)

2.
Video igra in potopitev igralca
Timotej Draksler, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Predstavljeno delo je namenjeno odkrivanju človekove vključenosti z medijem akcije- video igro. Opisani so dejavniki, ključni za imerzijo (potopitev) igralca v video igro. Uporabljene so deskriptivne metode tujih raziskovalcev na danem področju, pojavljajo pa se tudi komparativne metode primerjanja video igre s filmom ali z drugo vrsto igre. Pojavlja se vprašanje o tem, ali sta perspektiva gledanja in stopnja realnosti odločilna faktorja za potopitev. Izkaže se, da temu ni tako in da so za potopitev zadolženi mnogi drugi, od subjekta- igralca odvisni dejavniki.
Keywords: video igra, igralec, akcija, potopitev
Published in DKUM: 06.11.2015; Views: 918; Downloads: 93
.pdf Full text (600,94 KB)

3.
REKONSTRUKCIJA AKCIJE V RAČUNALNIŠKI IGRI
Mišel Mojzeš, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili načine za rekonstrukcijo akcije v računalniški igri. V prvem pristopu igra shranjuje množico parametrov, na podlagi katerih je kasneje možno tvoriti sliko ob zahtevi za predvajanje. Pristop omogoča realnočasovno beleženje vseh potrebnih parametrov, s pomočjo katerih si je možno ogledati potek igre iz drugačnih zornih kotov kamere, kot so bili uporabljeni med samim igranjem. Pri omenjenem pristopu je možno ponovno predvajati igro le, če je igra naložena na računalniku. Zaradi tega smo se odločili še za drug pristop, in sicer zajemanje celotne slike, stiskanje le-te z video kodekom in tvorbo video zapisa. Vse nove funkcionalnosti so na uporabniku prijazen način vključene v meni igre, ki omogoča enostavno upravljanje z igro.
Keywords: Računalniška igra, posnetek vožnje, video zapis, rekonstrukcija akcije
Published in DKUM: 19.07.2012; Views: 1689; Downloads: 157
.pdf Full text (3,16 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica