| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 142
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Uporaba programskega orodja vMix za izboljšavo procesa video produkcije
Dragan Vuković, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo proces video produkcije različnih dogodkov z uporabo programskega orodja vMix. Namen dela je prikazati razlike med obstoječim načinom produkcije v medijski hiši in produkcijo z obravnavanim orodjem ter oceniti učinke morebitne vpeljave v redno uporabo. V nalogi so kratko opisane alternative orodju vMix in značilnosti tega orodja. Izdelan je splošni model procesa video produkcije, z diagramsko tehniko BPMN. Preizkus orodja vMix je obsegal testni prenos, novinarsko konferenco in športne dogodke. Na vseh testnih primerih uporabe orodja vMix ocene kažejo, da bi za približno isto oziroma sprejemljivo kakovost video produkcije medijska hiša imela nižje skupne stroške. Usposabljanje operaterjev za uporabo orodja vMix, ki že poznajo proces in tehnologijo, predstavlja minimalen napor in stroške.
Keywords: televizijski prenos, video produkcija, vMix, pretakanje, prenos v živo
Published: 02.02.2021; Views: 152; Downloads: 15
.pdf Full text (3,49 MB)

2.
Film experience in the context of different audience
Ivan Kovačić, 2020, master's thesis

Abstract: The aim of this master thesis with title Film experience in the context of the different audiences was to answer the following; is it better to watch a film alone at home or with an audience in the cinema. To answer this question we prepared an experiment in which there were 42 participants. Participants were divided into two groups; the first group watched the film City of God, that was used for the experiment, at home, the second, watched the film with an audience in the cinema. At the end of the experiment, we compared the results from both groups. We found, that participants who watched the film in the cinema with an audience had a better film-watching experience. The results showed that the participants who watched the film in the cinema were more focused and paid more attention to the story, the characters that appeared in the film.
Keywords: cinema, video on demand, film experience, emotions, the audience effect
Published: 20.11.2020; Views: 214; Downloads: 26
.pdf Full text (1,19 MB)

3.
Upravljanje videoklicev in videokonferenc za arhitekturo IP-multimedijskega podsistema
Martin Cvetko, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo se seznanili z delovanjem arhitekture IP-multimedijskega podsistema in zanj razvili sistem upravljanja video klicev in videokonferenc. Predstavili smo osnovne principe delovanja podsistema, potek komunikacije in prenos podatkov znotraj arhitekture in z zunanjimi komponentami - z dvema ali več odjemalci. S pomočjo oblačne arhitekture Clearwater IMS smo zasnovali primerno okolje za izvedbo video klica, ki smo ga nadgradili s komponentami video konference. Opisali smo različne tehnologije in aplikacije, ki so bile pomembne pri razvoju arhitekture ali so potrebne pri delovanju video klicev in video konferenc. Implementacija video klicev in konferenc je bila izvedena v virtualnem okolju.
Keywords: IP-MULTIMEDIJSKI PODSISTEM, VIDEOKLIC, VIDEO KONFERENCA, SIP
Published: 11.11.2020; Views: 234; Downloads: 17
.pdf Full text (1,36 MB)

4.
Analiza parametrov leta letala v tekmovanju Air race
Mark Travner, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo potek procesa analize leta letala v tekmovanju Air race. Predstavimo potek priprave podatkov, ki jih iz zajemnih enot pretvorimo v format CSV. Za analizo teh podatkov nato uporabimo aplikacijo MTAS, ki smo jo razvili v okviru diplomskega dela in jo podrobneje opišemo. Na koncu rezultate analize primerjamo z alternativnimi metodami, kot so video analiza in analiza časov.
Keywords: vmesnik, grafični vmesnik, video analiza, statistična analiza, tekmovanje air race
Published: 04.11.2020; Views: 192; Downloads: 25
.pdf Full text (914,25 KB)

5.
Produkcija video oglasa za spletno uporabo
Nejc Vehovec, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Osrednja tema zaključnega dela je produkcija spletnega video oglaševanja. Predstavljena je teoretična podlaga za oglaševanje in video produkcijo. V drugem delu diplomske naloge se je glede na teorijo analiziralo obstoječe uspešne primere spletnih video oglasov in nato na podlagi ugotovitev in teorije opisalo tudi praktično izvedbo.
Keywords: video produkcija, oglaševanje, spletni oglasi, družbena omrežja
Published: 03.11.2020; Views: 163; Downloads: 42
.pdf Full text (872,83 KB)

6.
Public video surveillance
Milan Žarković, Zvonimir Ivanović, Ivan Žarković, 2016, original scientific article

Abstract: Purpose: This paper examines the status of and practical problems in the use of public video surveillance for police and criminal procedural purposes. Design/Methods/Approach: The approach in this research paper entailed a comparative legal analysis of the Serbian system with regard to public video surveillance and the use of recorded material as evidence in different procedures. Our research also examined reactions to the use of such material by various government agencies, such as the Ombudsman, the Commissioner for Information of Public Importance and Personal Data Protection, as well as the procedures and activities of the police department when dealing with criminal investigations. This paper examines this issue from the perspective of the European Convention on Human Rights (ECHR), the jurisprudence of the European Court of Human Rights, and their implementation in Serbia. Findings: The results provide different perspectives on changes made in Serbian law. They also guided us in the interpretation of strategically important decisions and led us to construe methods and procedures for implementing different solutions and approaches in surveillance. Research Limitations / Implications: Although the findings of this paper are strictly connected with the Serbian legal system, their implications and proposed solutions are universal in their possible application. Originality/Value: While in Serbia there have already been studies covering public video surveillance, evolutionary changes in certain crucial laws have lagged behind. This paper critically deals with such strategic imperfections.
Keywords: public surveillance, public video surveillance, Serbia, law
Published: 16.05.2020; Views: 367; Downloads: 13
URL Link to full text
This document has many files! More...

7.
Steganografski algoritem za skrivanje podatkov v digitalnem videu
Jan Henčič, 2020, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu predstavimo moderno steganografsko metodo za shranjevanje skrivnih podatkov v video vsebine ter omogočimo skrivanje poljubnih sporočil v izbrane odseke video posnetka. Posnetek najprej pretvorimo v frekvenčno domeno s pomočjo diskretne kosinusne transformacije, kamor se nato shranijo podatki s pomočjo metode F5. Skrivni podatki so pred shranjevanjem dodatno zaščiteni s kriptiranjem. Stisnjeni posnetki se nato v pretočni obliki preko mreže pošljejo prejemniku. Prejemnik izvede inverzni postopek in izloči skrivna sporočila. Pri steganografiji je bistveno, da ostane obstoj komunikacije prikrit. Zaradi tega je v delu izvedena tudi primerjava podobnosti izvornih posnetkov s tistimi, ki imajo v sebi skrite podatke. V rezultatih pokažemo, da večja količina skritih podatkov bolj vpliva na kvaliteto, kar je bolj opazno pri animacijah in posnetkih nižje ločljivosti. Najbolj primerni za shranjevanje podatkov so naravni posnetki višjih ločljivosti.
Keywords: skrivanje podatkov, steganografija, frekvenčna domena, video vsebina
Published: 09.03.2020; Views: 510; Downloads: 74
.pdf Full text (5,34 MB)

8.
Glasbeni promocijski video za jazz glasbo
Katja Zupan, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Osrednja tema diplomskega dela je glasbeni promocijski video za jazz glasbo. V začetku je narejena teoretična podlaga promocije in video produkcije. Nato pa se naredi pregled teorije jazz žanra. Drugi del diplomske naloge je namenjen analizi obstoječih primerov in aplikaciji teoretične podlage na praktično izvedbo. Delo preide do zaključka, da je snemanje za jazz glasbo zelo specifično poleg tega pa zahteva zmožnost improvizacije in prilagajanja. Ključno je prikazati neverbalno komunikacijo in video vsebino urediti tako, da lahko glasbo tudi gledamo in ne samo poslušamo.
Keywords: Promocijski video, jazz glasba, video produkcija
Published: 05.12.2019; Views: 733; Downloads: 128
.pdf Full text (660,72 KB)

9.
Primerjava nekaterih motoriziranih in ročnih video stabilizatorjev
Marcel Žunkovič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Vsaka snemalna naprava za snemanje video posnetkov pri snemanju uporablja nekakšno vrsto stabilizacije, pa naj gre za mobilni telefon, fotoaparat ali profesionalno kamero. Stabilizacijo med snemanjem se da vršiti na več načinov. Lahko se vrši v napravi ali pa se za to uporabijo posebej temu namenjeni pripomočki. Ker pa se ti pripomočki oziroma postopki med seboj razlikujejo, ne le po obliki, ampak tudi po samem principu delovanja, pomeni, da se razlikujejo tudi rezultati uporabljene metode stabilizacije. Raziskava skuša ugotoviti, ali je opazna razlika med dvema najbolj pogostima vrstama analognih video stabilizatorjev.
Keywords: video stabilizacija, flycam, gimbal, motorizirani video stabilizator, ročni video stabilizator, primerjava video stabilizatorjev
Published: 23.11.2019; Views: 274; Downloads: 23
.pdf Full text (49,30 MB)

10.
Zasnova mobilne aplikacije za prenos videa v živo v okoljih IMS
Aljaž Aš, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Zaključni projekt obravnava zasnovo in izvedbo mobilne aplikacije za mobilno platformo Android, ki omogoča prenos videa z mobilne naprave na končno napravo v sistemu IMS (IP Multimedia Subsystem). Cilj je izdelati čim bolj priročno ter uporabniku prijazno aplikacijo, ki najbolj optimalno deluje v okolju IMS, hkrati pa predstavlja razvoj in kasnejšo uporabo tovrstnih aplikacij na svetovnem trgu. V nalogi opišemo uporabljene protokole za vzpostavitev seje in zapis ter prenos multimedijske vsebine po omrežju med napravama, naredimo kratek povzetek strukture sistema IMS, analiziramo omrežne zahteve ter predstavimo uporabljeno razvojno okolje, integracijo odprtokodnih rešitev ter zasnovo in razvoj aplikacije.
Keywords: IMS, video, prenos v živo, mobilna aplikacija, SIP
Published: 16.05.2019; Views: 812; Downloads: 76
.pdf Full text (9,78 MB)

Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica