| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
VLOGA GEODETSKE STROKE PRI POSEGIH V PROSTOR S POUDARKOM NA GRADNJI STANOVANJSKIH OBJEKTOV
Dejan Kvar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo v uvodu pregledali kartografske podlage, ki so potrebne pred vsakim posegom v prostor, ter opisali delo geodeta pri takšnih posegih. V jedru naloge smo se osredotočili na gradnjo stanovanjskih objektov tako večstanovanjskih kot tudi individualnih objektov. Opisali smo naloge geodetske stroke skozi faze gradnje, ter pobliže spoznali nekatere pomembnejše pojme ali storitve pri gradnji, od lokacijske informacije, ureditev mej, parcelacije, geodetskega načrta, gradbenega dovoljenja, zakoličbe, vpisa v uradne evidence ipd. V tem delu smo tudi nakazali, kje bi se dalo postopek pospešiti in kje se po navadi zatika. Pred zaključkom smo tudi obdelali konkretne primere. Ti so nam na teoretične postavke, ki smo jih postavili, dali odgovore. Rezultate smo prikazali v obliki tabele, kjer je razvidno, kdaj in kako se geodet vključuje v posege v prostor oziroma pri sami gradnji objektov.
Keywords: kartografske podlage, večstanovanjski objekt, zakoličenje, geodet
Published: 02.03.2010; Views: 2298; Downloads: 139
.pdf Full text (70,00 MB)

2.
VEČSTANOVANJSKI OBJEKT NA KRIŽIŠČU MED SLOVENSKO ULICO IN TRUBARJEVO ULICO
Uroš Špile, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo vsebuje idejni projekt za večstanovanjski objekt z ureditvijo okolice v starem mestnem jedru mesta Maribor, na križišču Slovenske in Trubarjeve ulice. Kompozicija zasnovanega objekta z okolico tvori odprt vogal v karejski zazidavi, kjer so urejene javne površine. Objekt s svojo formo smiselno zaključuje ulici in jima nudi nove kvalitete. V pritličju objekta je javni program, v nadstropjih pa so poslovni prostori ter nadstandardna stanovanja, ki so primerna atraktivni lokaciji v centru mesta.
Keywords: večstanovanjski objekt, Slovenska ulica, Trubarjeva ulica, vogalna stavba
Published: 16.09.2013; Views: 1075; Downloads: 105
.pdf Full text (3,29 MB)

3.
Arhitekturni dialog v starem mestnem jedru
Matic Kašnik, 2013, diploma project paper

Abstract: V diplomskem izpitu predstavimo idejno zasnovo večstanovanjskega objekta v Celju, njegovo funkcionalno zasnovo in obliko. Rešitev je sestavljena iz kombinacije starega in novega objekta. Skupaj tvorita celovito tvorbo, ki se odraža v kompleksnih tlorisih in zunanji podobi, primerni za staro mestno jedro.
Keywords: arhitektura, Celje, staro mestno jedro, gradnja, večstanovanjski objekt
Published: 10.09.2013; Views: 1346; Downloads: 135
.pdf Full text (10,16 MB)

4.
NADOMESTNA GRADNJA V STAREM MESTNEM JEDRU
Matic Škorjanec, 2014, diploma project paper

Abstract: V diplomskem izpitu predstavimo mesto Celje, njegovo zgodovino ter trenutno stanje, ki vlada v mestu. Opisali smo določene probleme praznih mestnih centrov in našteli nekaj rešitev, za katere mislimo, da bi pozitivno vplivali na problematiko. Teoretični del vsebuje opis stanja obstoječega objekta ter predstavitev zasnove novega objekta z okolico. Poudarek zasnove je na urejenosti okolice in modernosti objekta, kar bi ta del starega mesta naredilo ponovno privlačnega.
Keywords: arhitektura, mestni center, mestno jedro, večstanovanjski objekt
Published: 29.08.2014; Views: 962; Downloads: 91
.pdf Full text (4,89 MB)

5.
Mala arhitekturna korekcija starega mestnega jedra
Lea Podvratnik, 2014, diploma project paper

Abstract: V diplomskem izpitu je predstavljena zasnova večstanovanjskega objekta z nadstandardnimi stanovanji v središču starega mestnega jedra Celja, ki s svojo obliko, zasnovo fasade in samo prisotnostjo na lokaciji neovirano sovpada, združuje mestno tvorbo. V teoretičnem delu je predstavljena zgodovina mesta Celja, trenutna situacija obstoječe stavbe in uporaba materialov v odnosu do človeka, v drugem delu pa predstavimo postopni razvoj ideje in samo idejno rešitev novega nadstandardnega stanovanja.
Keywords: arhitektura, nadstandardno stanovanje, večstanovanjski objekt, staro mestno jedro, Celje
Published: 11.09.2014; Views: 1088; Downloads: 133 
(1 vote)
.pdf Full text (4,94 MB)

6.
Idejna zasnova večstanovanjskega objekta in študentskega bivališča za študentske družine ob Strossmayerjevi ulici v Mariboru
Žiga Erlač, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava idejno zasnovo večstanovanjskega objekta in študenstkih bivališč za študentske družine ob Strossmayerjevi ulici v Mariboru. Razlaga idejne zasnove novega projekta, ki bi se vključil v mestno jedro. Predstavljen je zgodovinski razvoj mesta in vidik potreb mladih študenstkih družin. V nadaljevanju so podani referenčni primeri iz sveta in Slovenije. Rezultat je nova arhitektura, ki bo povezovala novo lokacijo z obstoječim mestnim jedrom. Na luksozni lokaciji mesta smo ustvarili neluksuzna stanovanja in študentska bivališča, katera so predstavljena v postopku od analize lokacije danega področja do prostorskih, arhitekturnih in funkcionalnih zasnov.
Keywords: Arhitektura, diplomsko delo, večstanovanjski objekt, študentska bivališča
Published: 30.09.2015; Views: 660; Downloads: 113
.pdf Full text (55,62 MB)

7.
ANALIZA TRAJNOSTNE PRENOVE VEČSTANOVANJSKEGA OBJEKTA V DOMINKUŠEVI ULICI V MARIBORU
Damjan Maučec, 2016, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava analizo trajnostne prenove večstanovanjskega objekta. Pregledali smo zakonodajo na področju energetske učinkovitosti, problematiko ekološke potratnosti stavb, predstavili koncepte pasivnih in aktivnih sistemov prenove ter z dobrimi referenčnimi primeri trajnostne prenove večstanovanjskih objektov poskušali analizirati trajnostno prenovo našega večstanovanjskega objekta v Dominkuševi ulici v Mariboru. Dotaknili smo se tudi zgodovine grajenja večstanovanjskih objektov. S pomočjo programske opreme PHPP smo objekt analizirali v obstoječem in prenovljenem stanju, ter ga primerjali z že izdelanim projektom študentov arhitekture. Podali smo ekonomsko analizo objekta, ga primerjali z različnimi fazami prenove, ter ugotavljali, kako se obnaša investicija v odvisnosti od potrebne energije za ogrevanje objekta.
Keywords: energijsko učinkovito načrtovanje, večstanovanjski objekt, energetska analiza objekta, ekonomska analiza
Published: 09.09.2016; Views: 690; Downloads: 126
.pdf Full text (26,58 MB)

8.
Regeneracija območja Plečnikovega stadiona v Ljubljani
Matic Škorjanec, 2017, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga se dotakne problematike širšega območja Centralnega stadiona v Ljubljani. Stadion se prenovi in spremeni v športni park, ki je namenjen širši populaciji, saj ponuja večje število športnih panog. V simbiozi s sosednjima novima večstanovanjskima objektoma pa obogatijo javni prostor in prenovijo del Bežigrada, kjer se degradirana območja ter Plečnikov stadion spremenijo v privlačno infrastrukturo za stanovalce, turiste ter uporabnike športnega parka.
Keywords: športni park, večstanovanjski objekt, prenova, javni prostor, arhitektura, zeleni pas, Jože Plečnik, Topniška vojašnica
Published: 31.08.2017; Views: 614; Downloads: 136
.pdf Full text (94,52 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica