| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 9 / 9
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Standardizacija na področju obdelovalnih in preoblikovalnih strojev
Uroš Vodeb, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja postopek poenotenja in prilagajanja nacionalnih standardov v Evropski uniji na področju obdelovalnih in preoblikovalnih strojev. Osrednji del diplomskega dela prikazuje namen in uporabo standardov z vidika natančnosti strojev in varstva ter zdravja pri delu. Zaradi direktive novega pristopa je prišlo do povečanja nadzora in varnosti pri delu s stroji. V zaključnem delu diplomskega dela je predstavljen praktični primer skladnosti obdelovalnega stroja.
Keywords: proizvodnja, standardi, varnost obdelovalnih strojev, varstvo in zdravje pri delu, skladnost stroja
Published: 26.05.2015; Views: 1258; Downloads: 247
.pdf Full text (2,81 MB)

2.
Proces varstva pri delu kot osnova preprečevanja poškodb pri delu v gradbeništvu
Damjanca Hrastnik, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: Zagotavljanje varnih in zdravih delovnih pogojev je ena temeljnih obveznosti delodajalca, ki jih določajo pravni predpisi, med katerimi je najpomembnejši Zakon o varnosti in zdravju pri delu. Z zagotavljanjem varnosti in zdravja pri delu se preprečujejo nezgode in odpravljajo vzroki poškodb. V diplomskem delu bomo predstavili, kako se zagotavlja varstvo pri delu v gradbeni dejavnosti. Navedli bomo dolžnosti delodajalcev – zagotavljanje usposabljanja za delo, ki ga opravljajo delavci, zagotavljanje brezhibne delovne opreme in ustrezne osebne varovalne opreme. Prav tako bomo opredelili tudi dolžnosti delavcev, ki morajo dosledno upoštevati predpise in navodila za varno izvajanje del. V gradbeni panogi se je nemogoče izogniti delu na višini, pri katerem lahko hitro pride do nezgode. Zato se bomo osredotočili na varno izvajanje dela na različnih vrstah odrov in lestvah.
Keywords: varstvo in zdravje pri delu, osebna varovalna oprema, tveganje, poškodbe pri delu
Published: 23.01.2015; Views: 931; Downloads: 163
.pdf Full text (741,45 KB)

3.
4.
5.
6.
PRIPRAVA PROGRAMA USPOSABLJANJA ZA VARSTVO PRI DELU IN VARSTVO PRED POŽARI
Maja Ramšak, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Na začetku diplomskega dela smo predstavili osnovni pomen izobraževanja in pomen zdravja ter varstva pri delu. Pri nas je pravni red na tem področju urejen z Zakonom o varstvu in zdravju pri delu, ki temelji na evropskih ureditvah zdravja in varstva pri delu. V nadaljevanju smo se osredotočili na pripravo programa za usposabljanje varstva pri delu in varstva pred požari v podjetju Trgovina, d. d. Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela. Prvi del predstavlja teoretični vidik obravnavane teme, saj bomo na njegovi osnovi lažje razumeli praktični del, v katerem smo podrobneje predstavili program usposabljanja za varstvo pri delu in varstvo pred požari. V drugem, raziskovalnem delu, smo prikazali potek izobraževanja z izdelanim programom teoretičnega in praktičnega usposabljanja. Sledijo še analiza in rezultati izvedene raziskave. Zanimali so nas predvsem odgovori na vprašanja o tem, ali so se anketirani že usposabljali iz varstva pri delu in varstva pred požari, ali se jim navedena tematika zdi potrebna in smiselna, koliko časa so pripravljeni nameniti usposabljanju in kakšna znanja pričakujejo, da bodo pridobili na usposabljanju. Raziskava je pokazala, da udeleženci usposabljanje iz varstva pri delu in varstva pred požari ocenjujejo kot pozitivno in pomembno predvsem zaradi varnosti na delovnem mestu. Prav tako je pokazala, da si želijo več podobnih izobraževanj in da potrebujejo obnavljanje že pridobljenega znanja. Večinoma si želijo, da usposabljanje poteka na delovnem mestu in med delovnim časom.
Keywords: program, zdravje in varstvo pri delu, varstvo pred požari, zakonodaja, delovna sredstva
Published: 24.02.2011; Views: 2587; Downloads: 470
.pdf Full text (2,07 MB)

7.
8.
9.
Search done in 0.28 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica