| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 18
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
Računalniški vid v sistemih varovanja : diplomsko delo
Borut Goli, 2010, undergraduate thesis

Keywords: tehnično varovanje, računalniški vid, video nadzor, cestni promet, varnost, diplomske naloge
Published: 10.08.2010; Views: 1662; Downloads: 230
.pdf Full text (1,65 MB)

5.
SPREMLJANJE IN NADZOR UPORABE MOBILNEGA TELEFONA NA DALJAVO
Grega Cehner, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu naslavljamo varnost in nadzor mobilne telefonije in podajamo pregled slabosti obstoječih rešitev. V nadaljevanju opišemo zasnovo lastne aplikacije za spremljanje klicev na mobilni platformi Android. Aplikacija nima uporabniškega vmesnika in teče v ozadju. Zbira podatke o dohodnih in odhodnih klicih in jih, po končanem klicu, zabeleži v lokalno podatkovno bazo. Preveri tudi vsako na novo prejeto kratko sporočilo SMS ter, če le to vsebuje vnaprej določeno kodo, vrne SMS z izvlečkom zbranih podatkov o klicih. Ob vzpostavljeni brezžični povezavi s svetovnim spletom prenese aplikacija podatke o klicih iz lokalne podatkovne baze na spletni strežnik. Izdelali smo tudi spletno aplikacijo, s pomočjo katere lahko pregledujemo podatke, shranjene na spletnem strežniku.
Keywords: Android, mobilni operacijski sistem, mobilna telefonija, sistemska programska oprema, strežnik-odjemalec, varovanje in nadzor.
Published: 14.03.2011; Views: 3123; Downloads: 220
.pdf Full text (1,66 MB)

6.
7.
Uporaba internetnega in GSM omrežja za nadzor objektov : diplomsko delo
Tomo Bašelj, 2010, undergraduate thesis

Keywords: tehnično varovanje, nadzor, objekti, alarmi, diplomske naloge
Published: 11.05.2011; Views: 959; Downloads: 180
.pdf Full text (744,69 KB)

8.
Videonadzor na javnih mestih : diplomsko delo
Emil Osmič, 2011, undergraduate thesis

Abstract:
Keywords: varnost, varovanje, video nadzor, nadzorni sistemi, človekove pravice, pravica do zasebnosti, diplomske naloge
Published: 12.12.2011; Views: 2410; Downloads: 359
.pdf Full text (684,65 KB)

9.
Tehnično varovanje trgovin : diplomsko delo
Jožica Dominič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Danes je zelo pomembno, da premoženje varujemo s primernimi sistemi za varovanje trgovin. Kako najbolje poskrbeti za varnost v naših trgovinah, je vprašanje, ki si ga moramo postaviti, če želimo učinkovito zaščititi svoje premoženje. V prodaji so različne vrste varnostnih sistemov, ki so dostopni tako malim kot velikim trgovcem. Med storilci kaznivih dejanj je tudi precej zaposlenih v trgovinah, ki sami ali s pomočjo drugih škodijo lastnikom ali uporabnikom trgovin. Z varnostnimi sistemi lahko nadzorujemo zaposlene in stranke. Odločiti se moramo za obseg in varnostno stopnjo varovanja, saj le tako zagotovimo celovito varovanje in njegovo učinkovitost. Ta investicija nam zagotavlja zanesljiv obstoj in prihodnost trgovskih objektov. Število kriminalnih dejanj se po svetu povečuje, zato je to problem celega sveta, ki množično išče načine za preprečevanje in omejevanje škod. Razraščanje kriminala v zadnjih letih je privedlo do izboljšanja varnostnih sistemov v trgovinah. Nadzor in varovanje trgovin ima pravno podlago v zakonih in pravilnikih, ki podrobneje določajo posamezna področja. Varovanja trgovin si ne moremo več predstavljati brez varnostnih sistemov, ki zaznajo vlomilce, javijo požar in ga tudi avtomatsko pogasijo, javijo puščanje plina in puščanje vode, onemogočajo vstop strankam v območje zaposlenih-pristopna kontrola in video-nadzor, ki nam pokaže način kraj, ki jih pri rednem delu nismo uspeli zaznati s prostim očesom. Ukrepanje ob alarmnih signalih mora biti profesionalno v trgovini ali izven delovnega časa iz varnostno-nadzornega centra varnostnega podjetja, ki v trgovino ob alarmu usmeri intervencijsko skupino varnostnikov.
Keywords: varovanje, tehnično varovanje, video nadzor, alarmni sistemi, trgovine, diplomske naloge
Published: 15.05.2012; Views: 2410; Downloads: 680
.pdf Full text (518,29 KB)

10.
Tehnično varovanje gostinskih lokalov : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varnost in policijsko delo
Matej Ribič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Varovanje nočnih lokalov je bil vedno svojevrsten izziv. Delo z različnimi tipi ljudi, večkrat pod vplivom takšnih ali drugačnih prepovedanih substanc, zahteva temeljit premislek in natančen načrt varovanja. Ob omenjenem ne smemo pozabiti še na možnosti naravnih in drugih nesreč, ki pretijo na vse prisotne. Z nenehnimi izboljšavami tehnologije in zaostritvijo zakonov je storjen velik korak proti učinkovitejšemu varovanju. Na samem začetku diplomske naloge sem predstavil nekatere pretresljive dogodke, povezane z varovanjem nočnih gostinskih lokalov, ki so se v zadnjih letih zgodili na območju Slovenije. Po vsakem izmed predstavljenih dogodkov, je v državi nastala prava medijska vojna proti oblastem in varnostnim službam, ki so opravljala varovanje. V nalogi je predstavljena gostinska dejavnost in vsi pogoji za odprtje gostinskega lokala. Med te pogoje spadajo tudi zahteve po varnosti. Osredotočil sem se na varovanje prireditev v gostinskih lokalih in s tem povezano zakonodajo. Velja ugotovitev, da je vso tehnično varovanje vsekakor dobrodošlo in v veliko pomoč, a brez izdatne pomoči fizičnega varovanja, si je varnost na prireditvi nemogoče zamišljati. Prav zaradi velikega učinka varnostnega osebja, morajo biti vsi lastniki ali najemniki lokalov, oziroma organizatorji prireditev, pazljivi pri izbiri varnostne službe. V poglavju pred zaključkom, kjer sem analiziral hipoteze in predstavil možnosti za izboljšanje, je predstavljen praktičen primer varovanja nočnega lokala. Glavno vlogo sem posvetil varnostnemu osebju, videonadzoru, ki je lahko izredno učinkovit tudi pri razjasnjevanju okoliščin, in požarni zaščiti ter evakuacijskim izhodom.
Keywords: varovanje, tehnično varovanje, alarmni sistemi, video nadzor, gostinski objekti, diplomske naloge
Published: 25.05.2012; Views: 2593; Downloads: 505
.pdf Full text (1,73 MB)

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica