| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 12
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
Razvoj varnostne omare : diplomsko delo visokošolskega študijskega programa
Franc Gajšek, 2004, undergraduate thesis

Keywords: mehanske varnostne naprave, varnostne omare
Published: 26.07.2007; Views: 1468; Downloads: 0

3.
4.
5.
6.
7.
8.
RAZVOJ KOMPONENT ZA NADZOR S POMOČJO IP KAMERE
Aleš Zavec, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisan postopek izdelave nadzorne programske opreme za podjetje Roboti c.s. Komponente so namenjene uporabnikom varnostnih sistemov, ki želijo nadzorovati objekte oziroma osebe tako znotraj kakor tudi zunaj objektov. Opisana so tudi uporabljena orodja pri izdelavi nove komponente. Nova rešitev se bo imenovala RRSoftwareV2.0 in bo nadgradnja prejšnje različice. Uporabljena bo v novih projektih in bo služila kot pomoč programerjem pri razvoju varnostnih sistemov. Omenjena knjižnica bo omogočala branje xml dokumentov, branje in pošiljanje ukazov iz vmesnika RS-232 itd. Knjižnica predstavlja izhodišče za razvoj kompleksnih varnostnih sistemov. Komunikacija med oddaljenima napravama, torej med uporabniškim računalnikom in nadzorno napravo (kamera na stropnem vozičku), poteka po protokolu TCP/IP, pri čemer je uporabniški računalnik odjemalec, nadzorna naprava pa predstavlja strežnik.
Keywords: protokol Pelco-P, varnostne naprave in sistemi, IP kamera, protokol TCP/IP
Published: 14.01.2011; Views: 1623; Downloads: 170
.pdf Full text (1,72 MB)

9.
PREDLOGI UKREPOV ZA POVEČANJE VARNOSTI NIVOJSKIH CESTNO - ŽELEZNIŠKIH KRIŽANJ V OBČINI ROGAŠKA SLATINA
Vojko Gotlin, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo podaja informacije o nivojskih cestno-železniških križanjih v občini Rogaška Slatina. Tako lahko v začetku najdemo podatke o splošnih značilnostih nivojskih prehodov, vrstah nivojskih prehodov, cestišču na prehodih, gradbenih zahtevah za ureditev nivojskih prehodov in tehničnih pogojih za zavarovanje nivojskih prehodov. V nadaljevanju najdemo podatke o kritičnih točkah z vidika varnosti na nivojskih prehodih v občini Rogaška Slatina, kako so zavarovani in kako je zagotovljena varnost v primeru napak. Na koncu je navedena problematika nivojskih prehodov v občini in predlagani so ukrepi za rešitev te problematike. Z ukrepi kot je ukinjanje in ureditev prehodov, bi se njihovo število zmanjšalo iz 23 prehodov na 10 prehodov.
Keywords: nivojski prehodi, izvennivojski prehodi, varnost v železniškem prometu, varnostne naprave.
Published: 29.09.2011; Views: 1808; Downloads: 105
.pdf Full text (1,94 MB)

10.
DALJINSKO VODENJE ŽELEZNIŠKEGA PROMETA NA KOČEVSKI PROGI
Armin Turanović, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Regionalna železniška proga Grosuplje – Kočevje , imenovana tudi kočevska proga, je bila zgrajena leta 1893, kot del proge Ljubljana - Grosuplje - Kočevje. Proga naj bi imela predvsem gospodarski pomen. Proga je normalno obratovalo do šestdesetih let, ko je bila rekonstruirana cesta od Škofljice do Kočevja. Takrat je prišlo do upadanja tovornega prometa in drastičnega upadanja števila potnikov v potniškem prometu, tako da je v letih od 1968 do 1972 prišlo do ukinitve potniškega prometa. Od tedaj se na enotirni in ne elektrificirani kočevski progi odvija le tovorni promet pod posebnimi pogoji. Zaradi potrebe po ponovni vzpostavitvi potniškega prometa so leta 2008 začeli z obnovo proge. Proga je do danes obnovljena potrebno pa je še urediti signalnovarnostne naprave in center za daljinsko vodenje prometa. V diplomskem delu je predstavljeno kako opremiti in zavarovati progo in postaje od Grosuplja do Kočevja s sistemom za daljinsko vodenje železniškega prometa TRIS CTC.
Keywords: kočevska proga, signalno varnostne naprave, daljinsko vodenje železniškega prometa, sistem TRIS CTC
Published: 18.09.2014; Views: 1379; Downloads: 179
.pdf Full text (1,63 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica