| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Zagotavljanje varnosti na tovorni postaji Ljubljana Zalog : diplomsko delo
Jerica Tovornik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Železnica je pomemben del prometnega sistema, tehnologija prometa pa je podroĉje, ki povezuje vse sodelujoĉe dejavnike v železniškem procesu in s tem omogoĉa prevozne storitve. Postaja Ljubljana Zalog je vmesna postaja na glavni elektrificirani progi Dobova-Sežana-državna meja, po namembnosti pa je ranžirna enosmerna postaja z zaporednim razporedom tirnih skupin. Zaradi kompleksnosti dejavnosti pri opravljanju storitev na postaji, predstavlja vprašanje, kot je zagotavljanje varnosti, velik pomen. V diplomskem delu je predstavljena zakonodaja Evropske unije in Republike Slovenije s podroĉja varnosti, obstojeĉe stanje na tovorni postaji (delovna podroĉja), naprave, ki so glavno orodje za zagotavljanje varnosti na postajnem obmoĉju (signalnovarnostne naprave). Istoĉasno pa je na primeru izrednega dogodka, ki se je zgodil na postaji v letu 2008, predstavljeno delo preiskovalnega organa, ki je zakonsko doloĉen za preiskavo nesreĉ in incidentov.
Keywords: železniški promet, železniška zakonodaja, varnost v železniškem prometu, signalnovarnostne naprave, izredni dogodki, preiskovalni organ
Published: 03.09.2010; Views: 1434; Downloads: 162
.pdf Full text (2,86 MB)

2.
PREDLOGI UKREPOV ZA POVEČANJE VARNOSTI NIVOJSKIH CESTNO - ŽELEZNIŠKIH KRIŽANJ V OBČINI ROGAŠKA SLATINA
Vojko Gotlin, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo podaja informacije o nivojskih cestno-železniških križanjih v občini Rogaška Slatina. Tako lahko v začetku najdemo podatke o splošnih značilnostih nivojskih prehodov, vrstah nivojskih prehodov, cestišču na prehodih, gradbenih zahtevah za ureditev nivojskih prehodov in tehničnih pogojih za zavarovanje nivojskih prehodov. V nadaljevanju najdemo podatke o kritičnih točkah z vidika varnosti na nivojskih prehodih v občini Rogaška Slatina, kako so zavarovani in kako je zagotovljena varnost v primeru napak. Na koncu je navedena problematika nivojskih prehodov v občini in predlagani so ukrepi za rešitev te problematike. Z ukrepi kot je ukinjanje in ureditev prehodov, bi se njihovo število zmanjšalo iz 23 prehodov na 10 prehodov.
Keywords: nivojski prehodi, izvennivojski prehodi, varnost v železniškem prometu, varnostne naprave.
Published: 29.09.2011; Views: 1808; Downloads: 105
.pdf Full text (1,94 MB)

3.
Notranji nadzor v sistemu Slovenskih železnic
Tomaž Omerzel, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljeni organi za urejanje in nadzor varnosti železniškega prometa v Republiki Sloveniji ter stanje nadzora varnosti železniškega prometa v družbi Slovenske železnice, d.o.o., ki ga izvajajo delavci notranjega nadzora. Istočasno smo na podlagi opravljenih treh rednih letnih kontrol v letu 2010, na izbranih železniških postajah, navedli oceno stanja varnosti železniškega prometa ter predlagali izboljšave v zagotavljanju varnosti in procesu nadziranja.
Keywords: notranji nadzor, varnost v železniškem prometu, preiskovalni organ, inšpektor notranjega nadzora, železniška postaja, kontrola železniškega prometa
Published: 14.02.2013; Views: 1172; Downloads: 154
.pdf Full text (1,73 MB)

4.
An approach to the safety problem of railway-road crossings in the transport system
Andrej Godec, 2003, short scientific article

Abstract: The paper presents an approach to the problem of railway-road level crossings. The goal is to improve safety in the transport system network, which includes a considerable number of "inadequately protected" crossings. The single crossing, in its abstract sense, is considered to be a system consisting of four subsystems: the external world, the crossing in its strict sense of the word, the railway and the road. The system analysis of the problem is based on an exhaustive set of bibliography, listed at the end of the paper. This analysis leads to many findings and those exerting the greatest impact are selected as the basis for the synthesis. The synthesis proposes a triangle of variables: time period, critical points on the railway network and the value of the risk indicator. This simple model may include also other variables by converting relevant values. The main result is the risk indicator over the network. It can be used for various scenarios, thus enabling their mutual comparison as well as application in investment studies.
Keywords: varnost v železniškem prometu, transportni sistemi, cestno-železniška križanja, sistemska analiza, tveganje
Published: 01.06.2017; Views: 375; Downloads: 45
.pdf Full text (3,68 MB)
This document has many files! More...

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica