| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 74
First pagePrevious page12345678Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Varnostna politika v elektronskem poslovanju na primeru banke
Tomaž Krajnc, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Za banke je ključnega pomena pri elektronskem poslovanju, da omogočijo svojim uporabnikom varno poslovanje na vsakem koraku, saj se z razvojem predvsem internetnega bančništva pojavljajo na trgu nove oblike zlorab. V ta namen morajo banke uvajati nove aplikacije za zaščito, varnost in zaupnost prenesenih podatkov ter s tem nenehno posodabljati in skrbeti za svojo varnostno politiko pri elektronskem poslovanju. Prav tako pa mora za varnost poskrbeti tudi uporabnik sam s pravilno uporabo in varovanjem svojih osebnih podatkov, da bodo tako preprečili zlorabe, ki onemogočajo varno poslovanje med banko in uporabniki.
Keywords: elektronsko poslovanje, elektronsko bančništvo, varnost, varnostna politika banke, računalniški virusi, digitalni podpis, kriptografija, zaščita v banki
Published: 24.06.2009; Views: 2060; Downloads: 284
.pdf Full text (947,04 KB)

8.
VAROVANJE ZASEBNOSTI PRI RABI INTERNETA
Saša Marolt, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu želim osvetliti problem varovanja zasebnosti ter osebnih podatkov na internetu. Definirala sem zasebnost na internetu in prikazala načine, kako se obvarovati ter se pravilno zaščititi pred morebitnimi vdori in grožnjami, ki jih dandanes predstavlja uporaba interneta. Velik poudarek pripisujem tehnologijam za boljše varovanje zasebnosti, katere podpirajo nadzor uporabnikov nad lastnimi osebnimi podatki. Predvidevam, da se uporabniki interneta premalo zavedamo oziroma premalo poznamo grožnje zasebnosti na internetu. Velikokrat brez potrebe razkrivamo svoje osebne podatke in premalo poznamo orodja za zaščito zasebnosti na internetu. Kljub temu pa čutimo določen strah pred razkritjem osebnih podatkov ter nadzorom, ki ga nove tehnologije omogočajo. Nadzor in ohranjanje zasebnosti posameznika na internetu s pomočjo spletnih tehnologij sta ključni vprašanji in smernici celotnega diplomskega dela.
Keywords: - zasebnost - internet - varnost - nadzor - zaščita
Published: 04.06.2009; Views: 1933; Downloads: 325
.pdf Full text (944,99 KB)

9.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBIRO BANKE NA PODLAGI E-BANČNIŠTVA
Nina Obid, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo opisali e-bančništvo, saj le-to postaja vse bolj pomembna bančna storitev. V Sloveniji že skoraj vsaka banka ponuja storitev e-bančništva, ki je postala standardna storitev, če banke želijo biti konkurenčne, saj se zavedajo, da postajajo uporabniki vse zahtevnejši. V našem vsakdanjem življenju preprosto ni časa za klasične načine poslovanja preko bančnega okenca, obenem in tudi zato pa je klasično poslovanje postalo predrago. Predstavili smo e-poslovanje in z njim povezano e-bančništvo, povedali nekaj o izredno pomembnih dejavnikih - zaščiti in varnosti, prikazali nekaj primerov e-bančništva na podlagi izbranih bank ter na koncu s pomočjo odločitvenega modela v programu DEXi na podlagi nabora kriterijev izbrali najboljšo različico.
Keywords: E-poslovanje, e-bančništov, varnost, zaščita, večkriterijsko odločanje, DEXi
Published: 29.09.2009; Views: 1425; Downloads: 244
.pdf Full text (589,91 KB)

10.
ODNOS UPORABNIKOV DO VARNOSTI V RAČUNALNIŠKIH SISTEMIH
Darja Kolar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo najprej opisali sestavo omrežij oziroma interneta, opisali metode napada s strani programske opreme kot tudi socialnega inženiringa, groženj računalniškim sistemom in možne zaščite le teh. S strani slovenske zakonodaje je bilo podanih nekaj vidikov. Za ugotavljanje obstoječega stanja smo izvedli in predstavili anketo o osveščenosti in odnosu uporabnikov glede varnosti računalniških sistemov. Anketa je zajemala 144 uporabnikov. Iz pridobljenih podatkov pa smo potrjevali in zavračali postavljene hipoteze. Skozi študijo smo ugotovili, da se vedno več uporabnikov zaveda ranljivosti in napadov računalniških sistemov, a kljub temu posredujejo podatke za dostop drugi osebi. Čeprav uporabniki v anketi odgovarjajo, da vedo zaščititi računalniški sistem, menimo, da se še vedno premalo zavedajo samega pojma socialnega inženiringa in njegovih posledic.
Keywords: varnost, vdori v računalniške sisteme, zaščita računalniških sistemov, manipulacija, odnos uporabnikov
Published: 20.11.2009; Views: 10493; Downloads: 208
.pdf Full text (3,51 MB)

Search done in 0.3 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica