| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Optimiranje izdelave orodja za utopno kovanje
Milan Leskovar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V kolikor želi podjetje čimbolj izkoristiti svoj potencial in s čim večjim dobičkom proizvesti kar se da veliko kvalitetnih izdelkov v čim krajšem času je nujno, da so vsi procesi, ki privedejo do končnega rezultata izvedeni z optimalno porabo časa in denarja. V diplomski nalogi bom preučil postopek izdelave vložkov za utopno kovanje in poskušal tehnološki postopek prirediti tako, da bo izdelava čim krajša in cenejša. Dotaknil se bom tudi izdelave preostalih orodij za utopno kovanje in izdelal njihove stroškovne analize.
Keywords: utopno kovanje, tehnološki postopek, stroškovna analiza, orodje, stroški
Published: 26.11.2012; Views: 1751; Downloads: 393
.pdf Full text (7,91 MB)

3.
Konstrukcija orodja za utopno kovanje spodnjega križa prednjih vilic motorja
Matic Očko, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Osnovo za konstruiranje orodja za utopno kovanje spodnjega križa prednjih vilic motornega kolesa predstavlja virtualen model križa pred končno obdelavo. Če kupec pošlje model, na katerem so zmodelirane že končne obdelave (rezkanje, vrtanje, struženje), je najprej potrebno model spremeniti tako, da ga bo sploh mogoče kovati, torej zapreti luknje, spremeniti naklon površin itd. Naslednji problem je, da se ugotovi, ali se za ta model potrebuje upogibno in pred-kovalno orodje, da ne bi prišlo do kasnejših zagub in nepravilnosti na odkovku. Potrebno je tudi razčistiti, kje bo potekala delitev in na kakšen način naj bo skonstruirano obrezilno orodje.
Keywords: utopno kovanje, model, končne obdelave, upogibno orodje, pred-kovalno orodje, obrezilno orodje, konstruiranje, modeliranje
Published: 16.01.2014; Views: 1395; Downloads: 305
.pdf Full text (5,22 MB)

4.
Konstrukcija glave ohišja krmilnega mehanizma z vidika izdelovalnosti
Jurij Gačnik, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje konstrukcijo glave ohišja krmilnega mehanizma, ki ga je mogoče izdelati samo s postopkom preoblikovanja, kot je to zahteval kupec. Naloga zajema konstruiranje in optimiranje različnih variant glave ohišja krmilnega mehanizma s pomočjo računalniških simulacij toplega preoblikovanja (kalibriranja). Predstavljeni so glavni robni pogoji, brez katerih ni mogoče priti do realnih rezultatov. Na podlagi dobljenih rezultatov je predstavljena najustreznejša varianta, ki se najbolj približa kupčevim zahtevam. Ker je izdelek v začetni fazi razvoja, so na koncu predstavljeni še napotki za nadaljnje delo.
Keywords: utopno kovanje, topla kalibracija, računalniške simulacije, metoda končnih elementov, orodje
Published: 25.10.2018; Views: 162; Downloads: 27
.pdf Full text (3,40 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica