| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 12
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Oblikovanje in konstruiranje modnih dodatkov iz odpadnega materiala
Valerija Žižek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Odpadni material, ki običajno pristane v smeteh ali na odlagališčih, v veliki meri vpliva na onesnaževanje okolja. Da bi pripomogli pri osveščanju ljudi o tej problematiki, nanjo opozarjamo z oblikovano kolekcijo unikatnih modnih dodatkov. Na osnovi raziskave zgodovine nakita, aktualnih trendov v oblikovanju nakita in njihovih estetskih norm smo se posvetili razvoju inspiracije za razvoj lastnih izdelkov. Z eksperimentiranjem in raziskovanjem materiala smo oblikovali kolekcijo iz odpadnega usnja in urnih mehanizmov. V diplomskem delu je predstavljena kolekcija dveh verižic iz usnja in ena iz urnih mehanizmov. Odpadni material smo preoblikovali v unikatni nakit in mu na ta način dodali vrednost sodobnega nakita.
Keywords: nakit, ponovna uporaba, urni mehanizem, odpadlo usnje
Published: 19.10.2016; Views: 631; Downloads: 67
.pdf Full text (4,02 MB)

2.
Modeliranje oblačil iz usnjenih ostankov
Suzana Ivanuša, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu bom predstavila možnosti uporabe ostankov usnja in iz njih izdelala izdelek, ki bo zasnovan tako, da bo uporaba ostankov čim večja. S tem se bo posredno povečal izkoristek materiala in preprečilo onesnaženje okolja. Pri tem bom pazila na kvaliteto novega izdelka. Rezultat diplomskega dela bo lastna, sodobna, ženska, nosljiva in hkrati glamurozna usnjena jakna.
Keywords: usnje, ostanki usnja, napake, konstrukcija oblačil, modeliranje oblačil.
Published: 04.10.2016; Views: 633; Downloads: 51
.pdf Full text (2,78 MB)

3.
NAPAKE USNJA ZA PROIZVODNJO AVTOMOBILSKIH SEDEŽEV
Bernarda Šmid, 2010, undergraduate thesis

Abstract: POVZETEK V okviru diplomske naloge smo izdelali katalog napak usnja za podjetje Johnson Controls- NTU. Za lažjo predstavo in razumevanje smo v teoretičnem delu predstavili različne vrste usnja, njegovo predelavo in uporabo. Opisan in prikazan je tudi celoten potek izdelave vzglavnika za avtomobil srednjega cenovnega razreda in napake, ki se pri tem pojavljajo. V nadaljevanju je podana primerjava in rezultati polaganja krojnih delov na kožo zaradi doseganja čim večjega izkoristka posameznih kož.
Keywords: usnje, napake, katalog, avtomobilske tekstilje, krojenje.
Published: 10.12.2010; Views: 1989; Downloads: 196
.pdf Full text (8,95 MB)

4.
KEMOMETRIJSKA KARAKTERIZACIJA KAKOVOSTI HIDROOLEOFOBIRANEGA NUBUKA
Boštjan Geohelli, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Namen dela je izbrati najboljši tehnološki postopek izdelave pralnega hidroolefobiranega nubuka najboljše kakovosti. Hidrooleofobirani obutveni nubuk smo testirali na pranje in sušenje v pralno — sušilnem stroju za običajno domačo uporabo, uporabili smo program in sredstvo za pranje za občutljivega perila. Testiranja po takšnem enkratnem in trikratnem pranju in sušenju so vsebovala analize drgnjenja po metodah Veslic in Crockmeter, Spray test, Ballyjev penetrometrični test, vpijanje vodne kaplje, testiranje hidrofobnosti in oleofobnosti po metodi 3M pred in po abraziji, določevanje vsebnosti lipofilnih snovi z ekstrakcijo z diklorometanom, določevanje pH vodnega ekstrakta, določevanje paroprepustnosti ter meritve skrčenja, spremembe barve in oprijema po pranju in sušenju.Za ovrednotenje rezultatov merjenih parametrov smo uporabili osnovne statistične metode kot so povprečna vrednost in mediana, standardni odmik in relativni standardni odmik in medsebojne korelacije parametrov, in napredne kemometrijske metode kot so metoda glavnih osi (PCA), metoda analize grup (CA) in metoda linearne diskriminantne analize (LDA).
Keywords: USNJE, NUBUK, HIDROOLEOFOBNOST, PRALNOST, DRGNJENJE, SPRAY TEST, PENETROMETER, 3M TEST, METODA GLAVNIH OSI, METODA ANALIZE GRUP, METODA LINEARNE DISKRIMINANTNE ANALIZE
Published: 22.12.2009; Views: 2235; Downloads: 123
.pdf Full text (1,42 MB)

5.
Primerjava serijske proizvodnje izdelave usnjenih oblačil in proizvodnje v butiku
1990, undergraduate thesis

Keywords: konfekcija, usnje
Published: 26.07.2007; Views: 1501; Downloads: 0

6.
7.
8.
9.
10.
Search done in 0.27 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica