| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
NEUSTREZNO DOLOČANJE LOKACIJ PREJEMANJA BLAGA V PODJETJU KEMOFARMACIJA D.D.
Nina Groboljšek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Osnovna dejavnost podjetja je oskrbovanje zdravstva na slovenskih tleh. Osrednji problem, ki smo ga analizirali v diplomskem delu, se nanaša na neučinkovito uskladiščenje določenih artiklov v podjetju. Težava nastane, ko sistem na lokacijo dodeli večjo količino artiklov, kot je prostora na njej. To vodi k čakanju, dodatnemu delu koordinatorja sektorja – sprejem blaga, dodatni manipulaciji in posledično k ustvarjanju slabše klime med zaposlenimi. V diplomskem delu smo predstavili naslednjo rešitev: izraba funkcije »fit ratio«, ki jo nudi računalniški sistem. »Fit ratio« pomeni ime funkcije v računalniškem sistemu, ki predstavlja delež polnitve. S tem bi se problem premajhne lokacije izničil in proces skladiščenja bi stekel gladko. Prav tako bi zmanjšali čas procesa uskladiščenja, dodatno delo prekladanja, preknjiženja in posledično povečali učinkovitost skladiščnega poslovanja v izbranem podjetju.
Keywords: uskladiščenje, sprejem blaga, skladiščna lokacija, informacijski sistem, logistična analiza.
Published: 25.10.2011; Views: 1601; Downloads: 125
.pdf Full text (592,56 KB)

2.
PROCESI SKLADIŠČENJA V IZBRANEM PODJETJU
Duška Pušnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem seminarju smo v prvem poglavju predstavili skladiščenje oziroma skladiščno službo kot enega od glavnih ključev za uspešno delovanje organizacije. Povzeli smo, kaj skladiščenje sploh je, kakšen je njegov namen, predstavili smo njegove cilje ter politiko. Prikazali smo, zakaj je določitev lokacije za skladišča eden izmed pomembnejših dejavnikov in kakšne vrste skladišč poznamo. Nekoliko podrobneje pa smo obravnavali njihovo delitev ter prostorsko ureditev. V drugem poglavju smo se dotaknili skladiščnih procesov ter jih tudi nekoliko podrobneje opisali. Skladiščni procesi so tako imenovana "rdeča nit" diplomskega seminarja. Navedli smo, katere skladiščne procese poznamo, jih na kratko opisali ter analizirali. V tretjem poglavju pa smo to osnovo oziroma teorijo, ki smo jo zapisali v predhodnih poglavjih, prenesli na konkreten primer Izbranega podjetja. Zaradi varovanja poslovnih podatkov smo podjetje predstavili na zelo kratek in diskreten način, nato pa nadaljevali s predstavitvijo postopkov skladiščenja v podjetju. V nekoliko krajšem obsegu smo navedli nekaj funkcij računalniškega programa, ki ga podjetje uporablja v okviru skladiščenja.
Keywords: skladiščenje, skladiščni procesi, prevzem blaga, uskladiščenje, komisionarjenje, odprema blaga.
Published: 28.11.2013; Views: 1766; Downloads: 378
.pdf Full text (1,33 MB)

3.
Reorganizacija skladišča z vgradnjo transporterja
Matej Sušnik, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: Skladišče predstavlja prostor, v katerem blago čaka na kupca, predstavlja čakanje na nadaljnji potek in uporabo izdelka. Tako se logistični sistem, ki vodi od dobavitelja do končnega kupca, nekoliko ustavi, vez med začetkom in končnim kupcem se v skladiščnem segmentu raztegne in časovno podaljša. To časovno razliko želimo z reorganizacijo skladišča zmanjšati in usmeriti misli na sodobno tehnologijo. V diplomskem delu smo predstavili obstoječe stanje v izbranem podjetju, njihov proces uskladiščevanja, komisioniranja in odprave blaga. Procese smo preučili in raziskali vzroke za zastoj na transportnih poteh. Celoten postopek smo predstavili s kritično analizo in na njeni podlagi podali predloge za izboljšan sistem delovanja ter skrajšano vez logističnega sistema v skladiščnem segmentu. Z reorganizacijo skladišča smo vključili valjčni transporter ter smiselno razporedili skladišče. S tem smo omogočili prost pretok transportnih poti, zmanjšali časovno vez in omogočili nadaljnji razvoj skladišča.
Keywords: razporeditev skladiščnega prostora, uskladiščenje, komisioniranje, valjčno transportiranje.
Published: 26.01.2015; Views: 1021; Downloads: 81
.pdf Full text (1,61 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica