| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 19
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
IZGRADNJA INTRANETA NA OŠ TABOR LOGATEC
Peter Bezek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu želimo prikazati možnosti za izgradnjo intraneta na Osnovni šoli Tabor Logatec. V prvem delu bomo teoretično obdelali intranet, kaj potrebujemo za izgradnjo in kakšne so njegove prednosti. Prikazali bomo obstoječe stanje v organizaciji. Kritični bomo predvsem do sistema obveščanja in upravljanja z dokumenti. Opisali bomo tudi stanje računalniške opreme v organizaciji. V nadaljevanju bomo predstavili projektni način reševanja problema. Opisali bomo aktivnosti in postopke, ki jih mora organizacija pri tem izvesti. Pri tem bomo upoštevali možnosti, ki jih organizacija ima. Predstavili bomo načine in postopke upravljanja z dokumenti in drugimi vsebinami. Za predlagan sistem smo izbrali sistem za upravljanje z vsebinami Joomla! V prototipni rešitvi bomo prikazali možnost uporabe tega sistema in opisali prednosti in slabosti, ki jih ta prinaša v Osnovno šolo Tabor Logatec.
Keywords: osnovna šola, intranet, portal, sistem za upravljanje z vsebinami, joomla
Published: 01.12.2009; Views: 2117; Downloads: 147
.pdf Full text (2,61 MB)

3.
SKUPINSKO DELO S POMOČJO ODPRTOKODNE PLATFORME ALFRESCO
Aleš Budkovič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je obravnavano področje skupinskega dela v računalniškem omrežju. Klasični načini elektronske komunikacije ter izmenjave datotek, kot so elektronska pošta, datoteke v skupni rabi in na datotečnih strežnikih, pri skupinskem delu še vedno prevladujejo. V manjših delovnih skupinah omenjeni mediji ustrezajo namenu, za večje skupine pa so preokorni. V nalogi je predstavljeno skupinsko delo in sodelovanje s pomočjo brezplačne odprtokodne platforme Alfresco Community, ki jo je mogoče poganjati na različnih operacijskih sistemih. V prvem delu je predstavljena uporabljena programska oprema. V nadaljevanju je opisan potek namestitve platforme Alfresco v virtualnem okolju. Z namenom zmanjševanja licenčnih stroškov je predstavljena namestitev platforme Alfresco na strežniško različico operacijskega sistema Ubuntu Linux. Praktični del diplomske naloge je osredotočen na komponento Share. Na njej temelji načrt vpeljave platforme Alfresco Community na Veterinarski fakulteti v Ljubljani. Prikazana je umestitev strežnika v obstoječo informacijsko infrastrukturo. Za posamezne skupine zaposlenih so predstavljena spletna središča in opisan namen uporabe. V zaključku so navedene prednosti in slabosti platforme Alfresco Community.
Keywords: skupinsko delo, sodelovanje, upravljanje z vsebinami, odprtokodni sistem, platforma Alfresco, OpenOffice
Published: 28.06.2010; Views: 1918; Downloads: 276
.pdf Full text (4,35 MB)

4.
IZDELAVA PORTALA ZA SAMOSTOJNEGA PODJETNIKA
Boštjan Žagar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga vsebuje proces izdelave dinamične spletne predstavitve za podjetje, ki se ukvarja z izdelavo pultov ter ostalih kuhinjskih, kopalniških in laboratorijskih elementov iz kompozitnega materiala. Spletna stran je bila izdelana z namenom predstavitve podjetja širši javnosti, povečanju ugleda ter prepoznavnosti. V uvodnem delu je opis poteka namestitve spletnega portala Joomla! in predstavitev posameznih orodij ter spletnih tehnologij, uporabljenih pri izdelavi spletne strani. V nadaljevanju naloge je prikazana sama izdelava spletne strani. Opisana je izdelava in namestitev predloge v sistem CMS, nameščanje posameznih modulov, komponent, vtičnikov ter sam vnos in objava vsebine portala. V zaključku naloge je opisana optimizacija spletnih strani (Search Engine Optimization - SEO), izbira primerne domene in postopek vpisa strani v spletne imenike in iskalnike. Zaključek vsebuje oceno učinkov ter možnosti nadaljnjega razvoja spletne strani.
Keywords: - odprta koda - izgradnja spletnih strani - spletne tehnologije - optimizacija spletne strani - sistem za upravljanje z vsebinami (CMS)
Published: 10.01.2011; Views: 2174; Downloads: 166
.pdf Full text (3,44 MB)

5.
PORTAL ZA POGREBNO PODJETJE
Matej Meglič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje potek izdelave portala za podporo poslovanju pogrebnim storitvam za podjetje Bojan Mežnar, s.p., pogrebne storitve. Pred uvedbo portala je podjetje posedovalo preprosto spletno stran, svoje računovodske aktivnosti pa so zaposleni vršili preko programa Microsoft Excel. Portal je narejen v okolju za upravljanje z vsebinami, CMS Joomla!. V prvem delu je predstavljeno obravnavano podjetje ter obstoječa problematika. Največji problem predstavlja uporaba zastarele tehnologije in nenamenskih programov. Sledi kratka teoretična osnova okolja samega, ter uporabljenih programskih jezikov. Osrednji del opisuje potek izdelave spletne rešitve, ki omogoča enostaven nadzor nad vsebinami in vključuje različne zahtevane aplikacije, ki tečejo znotraj portala. V zaključku je podana ocena učinkov ter predlogi za nadaljnji razvoj rešitve.
Keywords: Spletne strani, Spletne tehnologije, Programski jeziki, Sistem za upravljanje z vsebinami, Internet
Published: 10.01.2011; Views: 2028; Downloads: 147
.pdf Full text (1,88 MB)

6.
IZDELAVA SISTEMA ZA UPRAVLJANJE Z VEČPREDSTAVNIMI VSEBINAMI
Amel Salibašić, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V teoretičnem delu diplomskega dela smo naprej opisali lastnosti sistemov za upravljanje z vsebinami (urejanje pravic dostopa, spletni urejevalniki besedila, upravljanje z večpredstavnimi datotekami, uporabniške funkcionalnosti). Sledi opis in primerjava treh odprtokodnih sistemov za upravljanje z vsebinami: Joomla, Drupal in WordPress. V praktičnem delu smo zgradili lasten sistem za podporo upravljanju z večpredstavnimi vsebinami. Naš sistem smo primerjali s prej opisanimi sistemi.
Keywords: spletne tehnologije, sistem za upravljanje z vsebinami, CMS, ASP.NET
Published: 06.01.2011; Views: 1498; Downloads: 136
.pdf Full text (2,76 MB)

7.
SPLETNI PORTAL ZA SODNEGA IZVRŠITELJA
Boštjan Kraljič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga predstavlja odprtokodno programsko orodje Joomla, za izdelavo in osveževanje spletnega portala. Xampp paket vsebuje vse potrebne komponente in module za izdelavo spletne strani in temelji na odprtokodni osnovi, spletni strežnik Apache, podatkovna baza Mysql in skriptni jezik PHP. Cilj diplomske naloge je izdelava, upravljanje in raba spletne strani sodnega izvršitelja. V uvodnem delu je opis postavitve spletnega portala CMS Joomla in opis uporabljenih orodij. V osrednjem delu je opisan postopek načrtovanja, izdelave spletne strani ter vpis spletne strani v spletne imenike. Zaključek vsebuje oceno učinkov ter možnost nadaljnjega razvoja spletnega portala.
Keywords: spletni portal, sistem za upravljanje z vsebinami, Joomla, sodni izvršitelj, dražba
Published: 08.08.2011; Views: 1871; Downloads: 131
.pdf Full text (1,97 MB)

8.
UVEDBA INTRANETA NA OKROŽNEM SODIŠČU PTUJ
Blaž Bombek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Uvajanje intranetne strani v organizaciji je danes povsem običajna zadeva. Diplomska naloga govori o pojmu intranet, razliki med intranetom in internetom, o odprtokodnih sistemih in o sistemih za upravljanje z dinamičnimi spletnimi vsebinami (CMS). V praktičnem delu smo se seznanili s sistemom Joomla ter opisali njegove prednosti in slabosti. Rezultat je izdelana intranetna stran na Okrožnem sodišču na Ptuju.
Keywords: intranet, odprta koda, sodišče, sistemi za upravljanje z vsebinami, Joomla
Published: 13.11.2012; Views: 961; Downloads: 74
.pdf Full text (2,24 MB)

9.
SPLETNA STRAN ZA PODPORO MALEGA GRADBENEGA PODJETJA
Tina Peternelj, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje potek izdelave spletne strani za potrebe gradbenega podjetja Šuštar Roman s.p. Izdelava zajema vodenje, organizacijo, končno izvedbo, realizacijo in postavitev v delujoče stanje ter uporabo. Spletna stran je narejena v okolju za upravljanje z vsebinami. V prvem delu je predstavljeno podjetje Šuštar Roman s.p. ter obstoječa problematika. Glavni problem diplomskega dela je izdelava spletne strani za podjetje, ki nima spletne strani, ki bi ustrezala njihovim potrebam. Uporabljena metoda za razvoj spletne strani je stopenjski razvoj. Osrednji del zajema teoretične osnove okolja, predstavitev programskih jezikov in izdelavo spletne strani. Opredeljeni so pojmi internet, spletna stran in blog ter programska oprema WAMP in CMS. Izdelava spletne strani zajema opis okolja WampServer, programa za izdelavo spletnih strani WordPress in potek izdelave spletne strani za podjetje Šuštar Roman s.p. V zaključku je podana SWOT analiza za izdelano spletno stran.
Keywords: Internet, spletne strani, sistem za upravljanje z vsebinami, blog.
Published: 21.12.2011; Views: 1892; Downloads: 176
.pdf Full text (2,15 MB)

10.
RAZVOJ SPLETNE STRANI ZA PODJETJE DAR-ja S.P.
Brane Maurič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje proces postavitve spletne strani za mikro podjetje, ki se ukvarja s terapevtskim svetovanjem osebam, ki potrebujejo pomoč. Stran je bila izdelana z namenom hitrejše prepoznavnosti in konkurenčnejše širitve podjetja na trgu. Spletna stran je dinamična, saj omogoča, da si uporabnik sam izbere in rezervira želeni termin. Izdelana je na osnovi odprtokodnih programov. V uvodnem delu naloge so zapisane osnove o internetu in nekaj statističnih podatkov z namenom, da predstavimo, kako zelo pomembna je spletna stran za podjetje, saj vedno več ljudi išče prve stike z izdelkom ali s storitvijo ravno na spletu. Nadaljevanje naloge sledi postopkom izdelave spletne strani, od ideje do realizacije. Opisani so postopki izdelave v programih Artisteer, Joomla! in FileZilla. V zaključku naloge je opisan postopek vpisa v spletne imenike in iskalnike. Vsebuje tudi predvidevanja o nadaljnjem razvoju spletne strani.
Keywords: spletna stran, sistemi za upravljanje z vsebinami (CMS), odprta koda, Joomla!, Artister
Published: 22.01.2013; Views: 1135; Downloads: 139
.pdf Full text (6,49 MB)

Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica