| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 26
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
UVEDBA PROGRAMSKO-INFORMACIJSKE REŠITVE V PROJEKTNO USMERJENI ORGANIZACIJI
Zdenka Orešič, 2008, undergraduate thesis

Abstract: Globalni razvojni trendi, kot je hiter in dinamičen razvoj komunikacij, ki obsegajo digitalno tehnologijo in medije, nam omogočajo drugačen, sodobnejši način organiziranja poslovanja in so temelj sodobnih poslovnih okolij. Naše podjetje je implementiralo programsko-informacijski sistem s pomočjo zunanjih strokovnjakov, ki so opravili analizo obstoječih procesov, instalacijo in konfiguracijo programske opreme ter izobraževanje in nadaljnje svetovanje. Rešitve, ki jih omogoča vzpostavljena programsko-informacijska podpora, pripomorejo k uspešni izvedbi prenove in zmanjšanju stroškov poslovanja, večji produktivnosti zaposlenih pri racionalnem obvladovanju dokumentacije, večji nadzor in sledljivost poslovnih dogodkov. Uvedba programsko-informacijskega sistema v podjetju ne more biti uspešna, če se miselnost zaposlenih ne spremeni v tej smeri, da uvidijo koristi in zadovoljstvo v posodobitvi, kar pa je v veliki meri povezano z motiviranostjo le-teh.
Keywords: programsko-informacijski sistem, elektronsko upravljanje z dokumenti, delovni tok, upravljanje delovnih procesov
Published: 30.06.2009; Views: 1344; Downloads: 112
.pdf Full text (2,54 MB)

8.
DOKUMENTACIJSKI INFORMACIJSKI SISTEM IN UPORABA V ŠOLSTVU
Petra Priselac, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga je razdeljena na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu so na kratko predstavljene značilnosti dokumentacijsko informacijskih sistemov. Opisana sta dokumentacijsko informacijska sistema, in sicer sistem, ki ga uporablja farmacevtsko podjetje Krka d.d., Novo mesto in sistem, ki se uporablja v izobraževalnih ustanovah z imenom Lo.Polis. Sistem Lo.Polis vsebuje več modulov, vendar je v diplomski nalogi opisan le modul Pošta, saj le ta ustreza evidentiranju dokumentarnega gradiva v elektronski obliki. Na koncu je prikazana primerjava raznih funkcij in storitev med obema sistemoma. Praktični del naloge vsebuje dejanski primer dokumentacijsko informacijskega sistema, izdelanega s programom Microsoft Office Access 2003, kateri je dovolj napreden za izdelavo preprostega primera, ki potrebujejo za svoje delovanje manjšo relacijsko podatkovno bazo.
Keywords: dokumentacijski informacijski sistem, elektronski sistem za upravljanje z dokumenti, elektronski zajem dokumentov, farmacevtsko podjetje, arhiviranje dokumentov, Lo.Polis, modul pošta
Published: 08.06.2009; Views: 3035; Downloads: 315
.pdf Full text (853,73 KB)

9.
IMPLEMENTACIJA SISTEMA ZA ELEKTRONSKO UPRAVLJANJE Z DOKUMENTI V PODJETJE
Simon Klinc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava obvladovanje dokumentacije sistemov vodenja podjetja. Predstavlja način obvladovanja dokumentacije sistemov vodenja v Premogovniku Velenje. Dokumentacija se obvladuje na internem spletnem portalu. Predstavljena je nadgradnja SharePoint portala na novejšo različico z upoštevanjem novih funkcionalnosti, ki jih le-ta ponuja. Nadgradnja nudi izboljšave področja varovanja podatkov, področja skupinskega dela, omogoča izdelavo enostavnih delotokov za dokumentacijo, lažje obveščanje uporabnikov ter še veliko dodatnih izboljšav, ki lahko povečujejo učinkovitost dela. Drugi del predstavlja implementacijo sistema za elektronsko upravljanje z dokumenti ODOS na področje dokumentacije sistemov vodenja. Predstavljeno je okolje dokumentacijskega sistema in podane rešitve za prenos dokumentacije sistemov vodenja v sistem ODOS.
Keywords: Nadgradnja, Intranet, Sistem za elektronsko upravljanje z dokumenti, SharePoint portal, Dokumentacija sistemov vodenja.
Published: 08.04.2010; Views: 2084; Downloads: 254
.pdf Full text (3,22 MB)

10.
UVEDBA ELEKTRONSKEGA DOKUMENTIRANJA IN ARHIVIRANJA NA GEOLOŠKEM ZAVODU SLOVENIJE
Edina Huskić, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Urejeno poslovanje in urejena poslovna dokumentacija je velikokrat ključ do konkurenčnosti in uspešnosti podjetja. Trenutni proces poslovanja z dokumenti na Geološkem zavodu je mogoče spremeniti z uvedbo elektronskega dokumentiranja in arhiviranja. Novi, elektronski proces poslovanja, bi zmanjšal stroške poslovanja in omogočil večjo preglednost in urejenost poslovne dokumentacije. Diplomsko delo proučuje vpeljavo elektronskega dokumentiranja in arhiviranja. Prednosti, katere bi novo elektronsko poslovanje prineslo, so predstavljene v nadaljevanju diplomskega dela.
Keywords: dokument, elektronski sistem za upravljanje z dokumenti – EDMS sistem, arhiviranje, zakonodaja.
Published: 03.01.2011; Views: 1921; Downloads: 159
.pdf Full text (793,43 KB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica