| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Upravljanje kapacitet v podjetju Metal Ravne
Bogdan Plazovnik, 2014, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga se osredotoča na upravljanje kapacitet in s tem tudi proizvodnega sistema v podjetju Metal Ravne. V današnjem času učinkovit proizvodni sistem za podjetje ne pomeni več samo prednost pred konkurenti na trgu, temveč je to že nuja za sam nastop in obstoj na njem. Spremljanje, beleženje ter ne nazadnje analiziranje določenih parametrov nam omogoča, da lahko vsak še tako dober sistem izpopolnimo. V magistrskem delu se bom dotaknil problematike, povezane s kapacitetami v podjetju Metal Ravne, za samo razumevanje celotnega področja, pa bom predstavil tudi celoten potek aktivnosti, ki si sledijo od trenutka, ko v podjetje pride povpraševanje do trenutka, ko se izdelek izdela ter odpremi. S pomočjo analize podatkov, pridobljenih v podjetju, bom predstavil tudi težave, ki so pestile ali pa še pestijo podjetje na tem področju, predlagane bodo tudi nekatere rešitve.
Keywords: upravljanje kapacitet, proizvodni sistem, planiranje proizvodnje, zmogljivosti kapacitet
Published: 06.03.2014; Views: 1086; Downloads: 155
.pdf Full text (4,64 MB)

2.
Vzpostavitev in upravljanje sistema kapacitet ter možnost nadaljnje uporabe »odpadnega« materiala pri proizvodnji PVC stavbnega pohištva v podjetju MIK, d. o. o.
Janez Jež, 2015, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu sem se ukvarjal s problematiko vzpostavitve in upravljanja kapacitet ter z možnostmi nadaljnje uporabe »odpadnega« materiala pri proizvodnji PVC stavbnega pohištva v podjetju MIK, d. o. o. Upravljanje »odpadnega« materiala za podjetje ni optimalno, saj ga prodajajo dvema koncesionarjema, ki ta material predelujeta ter ga prodajata proizvajalcem PVC profilov po bistveno višji ceni, kot ga odkupujeta. Namen magistrske naloge je bil, da preučim možnosti za nadaljnjo uporabo oziroma predelavo »odpadnega« materiala. Po analizi ter po pogovoru z vodstvom podjetja sem se odločil, da je za podjetje najbolj sprejemljiva možnost mletja »odpadnega« materiala v obstoječih proizvodnih prostorih ter lastna prodaja zmletega »odpadnega« materiala proizvajalcem PVC profilov. Na podlagi te odločitve sem poiskal najprimernejšega in najugodnejšega ponudnika strojev za mletje »odpadnega« materiala. Glede na tehnične podatke stroja pa sem naredil izračun potrebne kapacitete, koristne kapacitete delovnih mest in ritma tehnološkega procesa. Za celotno investicijo sem naredil tudi ekonomsko analizo. Ocenil sem prihodke in odhodke ter analiziral upravičenost naložbe za dobo 15 let. S statističnega vidika ocenjevanja investicij bi bila naložba sprejemljiva in upravičena. Predlagana rešitev glede predelave »odpadnega« materiala je za podjetje vsekakor smiselna, kljub temu da je investicija visoka ter da se povrne šele po 8,9 leta. Vsekakor pa bi investicija v stroj za predelavo »odpadnega« materiala podjetju prinesla dodaten vir zaslužka in povečanje dobička.
Keywords: upravljanje kapacitet, vzpostavitev proizvodnega sistema, predelava »odpadnega« materiala, menedžment proizvodnje, ekonomska analiza
Published: 05.11.2015; Views: 648; Downloads: 43
.pdf Full text (3,54 MB)

3.
Upravljanje kapacitet s poudarkom na razvrščanju delovnih nalogov
Rok Bračič, 2016, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga se osredotoča na upravljanje kapacitet s poudarkom na razvrščanju delovnih nalogov. V današnjem globalnem in dinamičnem poslovnem okolju morajo biti podjetja kar se da fleksibilna in se pripravljena odzvati na spremembe kar se da hitro. Konkurenca je neusmiljena, kar sili proizvodna podjetja v optimizacijo samega proizvodnega procesa. Boljšo izkoriščenost proizvodnega procesa lahko dosežemo z aktivnim in efektivnim upravljanjem kapacitet. Optimiziran proizvodni proces ima številne prednosti, ki se odražajo skorajda v vseh segmentih poslovanja podjetja.
Keywords: proizvodni menedžment, upravljanje kapacitet, terminiranje, načrtovanje proizvodnje
Published: 14.01.2016; Views: 679; Downloads: 83
.pdf Full text (4,78 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica