| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Načrtovanje in uporaba aktivnosti Lekcija v okolju Moodle
Igor Petrovčič, 2016, master's thesis/paper

Abstract: Magistrska naloga z naslovom Načrtovanje in uporaba aktivnosti Lekcija v okolju Moodle najprej podrobno prouči delovanje modula Lekcija, ki je integrirana dejavnost v Moodlu že od leta 2004 dalje. Raziskava opozori na številne pomanjkljivosti slovenskega jezikovnega paketa. Predlagane izboljšave niso le jezikovni popravki, temveč upoštevajo tudi številne druge kriterije, ki so za uporabnika bistveni. Naloga predstavi nekaj modelov uporabe modula Lekcija, s čimer zapolni vrzel v dosedanji literaturi, saj tovrstnih informacij ne najdemo nikjer, niti v bogati Moodlovi dokumentaciji. Raziskava se preliminarno dotakne tudi korelacije med učnimi tipi in izbiro učne poti, kar lahko izvedemo prav z uporabo modula Lekcija. Podatki namreč kažejo, da se deleži posameznih učnih tipov in deleži posameznih učnih poti dokaj dobro prekrivajo. Glede na razširjenost Moodla v Sloveniji predstavlja naloga pomemben prispevek na tem področju.
Keywords: e-izobraževanje, Moodle, modul Lekcija, učni tipi
Published: 03.06.2016; Views: 962; Downloads: 163
.pdf Full text (5,18 MB)

2.
UPORABNIŠKO OCENJEVANJE VIDEO SNEMALNEGA SISTEMA
Danijel Rožman, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Izobraževanje pridobiva z razvojem novih tehnologij nove možnosti, ki koristijo širši množici. Diplomsko delo obsega pregled ocenjevalnih metod in tehnik, ki so v uporabi na področju uporabniških vmesnikov. Glavni poudarek je na predstavitvi in ocenjevanju avtomatiziranega video snemalnega sistema VeLAP. V ocenjevanje sta bili vključeni dve skupini študentov. Rezultati nakazujejo na učinkovito posredovanje znanja s pomočjo računalnika, ki je s svojo prilagodljivostjo primeren za vse, še posebej pa za osebe s posebnimi potrebami. Zaključimo lahko, da ima spletno posredovanje znanja pozitivne učinke na pridobivanje znanja in prepriča s prilagodljivostjo in možnostjo uporabe pripomočkov, ki jih pri klasični obliki poučevanja ni.
Keywords: ocenjevalne tehnike in metode, evalvacija, učni tipi, spletna aplikacija, posebne potrebe
Published: 26.08.2015; Views: 640; Downloads: 67
.pdf Full text (4,89 MB)

3.
PREVERJANJE ZNANJA PRI LIKOVNI VZGOJI ZA PODROČJE RISANJA
Maja Bohak, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Preverjanje znanja v šolah je eden izmed temeljnih načinov, kako spremljati napredek učencev, saj se tako ugotovi, koliko učne snovi so učenci usvojili, predvsem pa, kako dobro je bila učna snov podana. Na tak način si učitelj pridobi potrebne informacije za oblikovanje zaključne ocene posameznega učenca, za nadaljnje načrtovanje učnega procesa, predvsem pa o kakovosti svojega dela. Tako kot pri vseh predmetih se znanje preverja in ocenjuje tudi pri likovni vzgoji. Posebno pozornost pa smo namenili področju risanja, ki je pravzaprav osnova za ostala štiri področja, ki jih zajema sam predmet. Glavni namen diplomske naloge je temeljil na sestavi različnih testnih nalog za področje risanja, ki smo jih razporedili v priročno banko nalog z rešitvami in navodili za ocenjevalca. Naloge so namenjene študentom 2. letnika razrednega pouka pri preverjanju njihovega znanja. Sestavili smo 30 nalog različnih tipov in jih ločili po kognitivnih ravneh. Tako zajema prva kognitivna raven 15 različni nalog, druga raven 8 in tretja kognitivna raven 7 nalog. Seveda pa smo pozornost namenili tudi ostalim teoretičnim osnovam, ki jih je potrebno poznati, da lahko naloge oz. teste znanja sploh sestavimo. Tako smo najprej opredelili, kaj znanje sploh je in katere vrste znanja poznamo. Nato smo se posvetili tudi vsem pravilom in načelom za sestavljanje tekstnih nalog, prav tako smo preučili, katere vrste nalog poznamo. Posvetili smo se še nacionalnemu preverjanju znanja in samemu učnemu načrtu za likovno vzgojo in navedli glavne operativne cilje predmeta. Ker pa je za sestavo testa pomembno, da poznamo tudi samo učno snov, smo naredili zbor vseh teoretičnih osnov s področja risanja.
Keywords: preverjanje znanja, testi znanja, tipi nalog, likovna vzgoja, učni načrt za likovno vzgojo, področje risanja
Published: 23.12.2010; Views: 2664; Downloads: 305
.pdf Full text (8,90 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica