| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PODROČJE MATEMATIKE V MONTESSORI PEDAGOGIKI
Nina Rajšp, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom Področje matematike v Montessori pedagogiki je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu je najprej predstavljena Maria Montessori, ki je razvila posebno učno metodo, ki so jo kasneje poimenovali pedagogika Montessori. Metodo je razvila na podlagi opazovanja otrok, za katere je razvila posebne čutne pripomočke – materiale Montessori. Opisani so tudi temeljni pojmi pedagogike Montessori, ki so srkajoči um, občutljiva obdobja, polarizacija pozornosti, pripravljeno okolje in razvojni materiali, opisan je tudi vzgojitelj po konceptu pedagogike Montessori. Nato pa so opredeljene značilnosti materialov Montessori, podrobneje materiali na področju matematike. Praktični del diplomske naloge je razdeljen na štiri matematična področja: področje aritmetike, področje merjenja, področje geometrije in področje algebre. Pri vsakem področju so zbrani in predstavljeni materiali, ki jih uporabljajo v vrtcih s pedagogiko Montessori. Vsak material posebej je predstavljen, opisani so način dela in cilji, ki jih pri uporabi tega materiala otroci dosežejo.
Keywords: Monressori, pedagogika, matematika, materiali, drugo starostno obdobje, učni načrt, vzgojitelj
Published: 17.12.2015; Views: 1742; Downloads: 311
.pdf Full text (2,91 MB)

2.
Učni načrt
Niko Torelli, Mojca Knez, Gabrijela Dolenšek, Gorazd Lojen, Bojan Lutman, Ladislav Kosec, Bojan Bučar, 2010, dictionary, encyclopaedia, lexicon, manual, atlas, map

Keywords: srednje šole, učni programi, gradbeni materiali
Published: 21.12.2015; Views: 473; Downloads: 15
URL Link to full text

3.
4.
DODATNE DEJAVNOSTI IN UČNA GRADIVA ZA POUK ANGLEŠČINE V TRETJEM RAZREDU OSNOVNE ŠOLE
Saša Horvat, 2016, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga temelji na učbeniku My Fairyland 3, za tretji razred osnovne šole. Glavni namen naloge je narediti bolj splošen in razširjen priročnik za učitelje z dodatnimi materiali in aktivnostmi, ki so lahko uporabljeni za učenje angleščine v tretjem razredu, ob uporabi tega ali kateregakoli drugega učbenika. Dodane bodo aktivnosti za učence, ki sledijo pouku hitreje, ter aktivnosti za tiste, ki sledijo počasneje kot večina in potrebujejo dodatno pomoč. Teoretični del magistrske naloge temelji na učnem načrtu za tretje razrede osnovne šole iz leta 2013, ko se je program začel izvajati, opisane so potrebe mladega učenca tujega jezika, obravnava hitrosti in razvoja ter raznotere inteligentnosti. Prav tako so vključeni otroci s posebnimi učnimi potrebami, ker je skoraj v vsakem razredu osnovne šole vsaj en tak učenec. V empiričnem delu, so teme iz učbenika nadgrajene z novimi aktivnostmi, ki so lahko uporabljene pri učni uri. Uvodne pravljice so lahko nadomeščene z drugimi verzijami, če se učitelju zdijo primernejše in lahko izpelje bolj učinkovite aktivnosti. Vse izbrane aktivnosti in materiali so prilagodljivi katerikoli temi ali učni uri, ne samo tem iz izbranega učbenika. Dodani so primeri, kako se aktivnosti lahko prilagodijo s spreminjanjem nekaterih besed ali navodil. Pod vsako novo aktivnostjo so komentarji, ki razložijo kako prilagoditi aktivnost za učence, ki potrebujejo dodatno pomoč in dodane aktivnosti za nižji nivo znanja.
Keywords: tretji razred, aktivnosti, učni materiali, prilagodljivost
Published: 24.09.2018; Views: 322; Downloads: 44
.pdf Full text (1,00 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica