| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
RAZVOJ TURIZMA NA KMETIJAH NA OBMOČJU OBČINE ORMOŽ
Vanja Bokša, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi obravnavam razvoj turizma na kmetijah v občini Ormož. V prvem delu naloge orišem značilnosti turizma na podeželju, v drugem delu analiziram turistične kmetije v obravnavani občini. Ugotovila sem, da ljudje cenijo počitnice in izlete v neokrnjeni naravi. Radi preživljajo čas z družino na prostem, se ukvarjajo s športnimi aktivnostmi, hodijo na sprehode in spoznavajo tradicionalno kmečko življenje. Ugotovila pa sem, da ima turizem na kmetiji poleg pozitivnih tudi nekatere negativne vplive (na okolje in družbo). Glavne prednosti turizma na kmetiji na območju občine Ormož so: • prijazni domačini, • dobra domača hrana in pijača, • zanimive vinske turistične ceste in tematske poti, • idealna geografska lega. V nalogi sem raziskovala, kakšne vrste turističnih kmetij so v občini Ormož, kaj ponujajo, katere so njihove prednosti in slabosti ter priložnosti in nevarnosti. S pomočjo ankete sem analizirala odnos občanov do turističnih kmetij v občini in kaj je pri odločitvi, da jih obiščejo, pomembno.
Keywords: turizem na kmetijah, turistična ponudba v občini Ormož, SWOT analiza turistične ponudbe, vplivi turizma, zaznavanje turizma na kmetijah pri občanih.
Published: 28.10.2014; Views: 956; Downloads: 107
.pdf Full text (1,57 MB)

2.
RAZVOJ TURIZMA V OBČINI ORMOŽ
Barbara Atelšek, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava razvoj turizma in mnenja domačinov o turizmu v občini Ormož. Občani so razvoju turizma pretežno naklonjeni, kritično pa ocenjujejo turistično ponudbo. Glavne prednosti turistične ponudbe občine so ugodna geografska lega, bogata naravna in kulturna dediščina, prijazni in gostoljubni domačini ter pestra kulinarična in vinska ponudba. Zaradi teh prednosti občino obiskuje vedno več turistov, ki si želijo aktivnega oddiha v naravi. Pomanjkljivosti se kažejo predvsem v slabo razviti turistični infrastrukturi in premajhni povezanosti turističnih ponudnikov. Naravna in kulturna dediščina občine predstavljata temelj za dolgoročno uspešen razvoj turizma oz. turistične ponudbe. Občina Ormož lahko postane razvita turistična destinacija, ki bo turistu ponudila aktivno preživljanje prostega časa v naravi ob dobri kulinariki.
Keywords: razvoj turizma v občini Ormož, vplivi turizma, turistična ponudba, odnos občanov do turistične dejavnosti.
Published: 27.10.2014; Views: 1581; Downloads: 191
.pdf Full text (2,07 MB)

3.
RAZVOJ TURIZMA V OBČINI ORMOŽ
Jasmina Žinko, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava turistično ponudbo občine Ormož. V raziskavi sem proučevala mnenja domačinov o turizmu in možnih smereh njegovega razvoja. Stališča domačinov do razvoja turizma so pretežno pozitivna, opažajo pa tudi, da so v ponudbi turizma še precejšnje slabosti. Glavne prednosti v razvoju turizma v občini so ugodna geografska lega, bogata naravna in kulturna dediščina, gostoljubnost domačinov ter pestra kulinarična ponudba. Zaradi navedenih prednosti občino obišče vedno več turistov. Pomanjkljivosti pri razvijanju turizma v občini se kažejo v šibki turistični infrastrukturi, slabi povezanosti turističnih ponudnikov in premajhnem vključevanju domačinov pri načrtovanju razvoja turizma. Naravna in kulturna dediščina celotnega območja omogočata mestu in občini osnovne vsebine za dolgoročno uspešen razvoj na področju turizma. Občina Ormož lahko postane razvita turistična destinacija s kakovostno turistično ponudbo s poudarkom na aktivnostih v naravi, vinu in kulinariki.
Keywords: Ključne besede: turistična ponudba v občini Ormož, vpliv domačinov na razvoj turizma, mnenja domačinov o razvoju turizma, povezovanje turističnih ponudnikov.
Published: 01.06.2012; Views: 1828; Downloads: 195
.pdf Full text (2,10 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica